Sports

Ada Hegerberg, Kvinnelandslaget | Denne radikale forskjellen gjør Ada mer moden som fotballspiller

Written by admin

comment gir uttrykk for skribentens meninger.

Norway 4-1 Northern Ireland

NÅR FOTBALLJENTENE ÅPNER EM-sluttspillet med fire nettkjenninger uten Ada Hegerberg (26) in the scoring list, forteller det alt om Norges offensive potential og oppside. Når effusions på topp finner hverandre med naturlige bevegelser og kombinasjoner på få berøringer, framstår jentene som et formidabelt fotballag.

Click on it to open it before the discussion in Norsk

Det var Playstation-takter over deler av det norske angrepsspillet, der målet som ble annullert for en hårfin offside, var kampens vakreste øyeblikk.

Litt sintomatisk for kvelden var det også at det var Ada Hegerberg som mistet scoringen.

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. He jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. He until Dagbladet i 1986. A journalist som correspondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

FOR FEM ÅR siden hadde Ada Hegerberg ambisjoner på egne vegne. Det var en blindvei som endte i et svart hull. In Balon d’Or, noen flere Champions League-titler og en stygg kneskade senere, har hun ambisjoner på vegne av laget. Det gjør Norge konkurransedyktige.

Den radikale forskjellen gjør Ada mer moden som fotballspiller, og Norge bedre som lag.

Les også: Hun har doktorgrad i knuste EM-drømmer

Basert på spissens harde jobbing uten ball, og flere av of offensive aksjonene sammen med Guro Reiten (27) og Caroline Graham Hansen (27), er det mulig å si at Norge kan slå alle i EM.

SAMTIDIG, OG DERFOR advarselen om en fot i bakken, kan Norge slippe inn mål fra helvete. Det var det som skjedde mot Nord-Irland, EM-sluttspillets svakeste lag.

Ikke sånn å forstå at vi ikke tåler et baklengsmål – det hører med i fotballen – men ikke sånne baklengsmål.

Når et fotballag oppfører seg som sjakkbrikker på defensive dødballer, vile det alltid være store fallgruver.

DET VAR DET som skjedde denne torsdagskvelden, og slik blir også helhetsinntrykket av de 90 minuttene noe svekket. Nord-Irlands scoring på at corner kom etter flere sjokkerende forsvarsfeil på rad. Stillestående spill, tapte dueller og en ball som fikk sprette mellom to røde trøyer var bare begynnelsen.

Les også: Røper stor irritasjon etter feilen: – Det ble et samtaleemne

Summen av alt dette gjorde ballen til en magnet for norske øyne, og svaret på det er som regel markeringssvikt under begrepet tellefeil.

På dette nivået er det ensbetydende med å gi motstanderen en score.

SAMMENLIKNET MED DET Vi har i vente møtte Norge (nesten) ingen på St. Marys Stadium i Southampton i denne åpningskampen. Mandag møter vi England i Brighton. Og var Nord-Irland naive og i perioder veldig sjenerøse på egen banehalvdel, kommer England som en av turneringas største favoritter.

Det er ikke bare noen få knepp opp.

Det er så langt det er mulig å skru siktet.

Les også: Harselerer med Uniteds absurd «Drillo»-stunt: – Noen må kalles inn på kontoret

DEFOR ER DET viktig å snakke litt mindre om å score mer på det som produseres av bidrag offensive, og litt mer om å slippe til mindre. England er på et helt annet nivå enn Nord-Irland. Vi kan eksempelvis ikke la ballen sprette i egen boks, i hvert fall ikke på defensive dødballer.

På vei fram må også presisjonsnivået være et fokus, sammen med viljen til å slå den lange ballen for å spill av press.

Når feil spill har ballen der bak, er det avgjørende at de riktige valgene blir tatt.

INGRID SYRSTAD ENGEN (24) er bindeleddet i det norske laget. Hun er ikke alltid like synlig, men ella flytter ballen fort, og veldig ofte riktig på få berøringer. Ingrid Syrstad Engen vet hvor hun har Caroline Graham Hansen og Guro Reiten, og ella bruker dem så ofte hun kan.

Brukt blir også den offensive venstrebacken Julie Blakstad (20), som kan score mål (1-0) med sitt gode venstrebein.

From bidragene offensive er derfor scabies og gode.

Spaltister Dette er Nettavisens

HADDE DEFENSIVE VÆRT ditto ville Norge vært on av favorittene. Stop er den ikke. Laget har en tendens til å gi bort mye rom, spesielt til venstre i banen, og til å spill seg selv i problemer.

Foten i bakken blir viktig inn mot England mandag kveld.

På veien til EM-medaljen som er den store ambisjonen, kan det være lurt å skynde seg langsomt.

About the author

admin

Leave a Comment