Sports

Ada Hegerberg, Landslaget | Hun har doktorgrad i knuste EM-drømmer

Written by admin

comment gir uttrykk for skribentens meninger.

DET ER NOE med god stemning og optimisme rundt fotballjentene før et internasjonalt sluttspill. Det kommer med territoriet. Det er sånn det er. Det vi en gang var er liksom det vi fortsatt er.

At verden har utviklet seg til det veldig mye bedre har en tendens til å bli glemt.

Vi er Norge, en gang verdens beste.

Les også: Når seirer og sluttspill ikke er godt nok

NORSK KVINNE FOOTBALL VAR i sin tid banebrytende, og mellom 1987 og 2000 vant vi alle de store titlene. I of 22 årene som er gått siden det sensasjonelle OL-gullet Sydney har vi drømt om å vinne en til.

På 2000-tallet var vi lenge Europas nest beste nasjon, det eneste laget som virkelig plaget oss var Tyskland.

Hver gang vi møtte dem i mesterskap ble det tap.

NORGE HARTO EM-sølv (2005/2013) and EM-bronse (touch semifinalist 2001/2009) in 2000-tallet, den siste medaljen for ni år siden. Vi er ikke lenger Europas nest beste nasjon. I saw er number sju.

Det er faktum, og det er det som har plaget oss siden 2013.

Vi har ikke vært gode nok.

Click on it to open it before the discussion in Norsk

NÅR STEMNINGEN IGJEN piskes opp til medalje-håp er det noen som roper et lite varsko. Ada Hegerberg er in av dem. Og det handler ikke om at hun ikke tror at Norge kan gjøre et godt mesterskap, det handler om det hun vet.

In konkurransen blir stadig tøffere.

At stadig flere lag er på og forbi Norges nivå.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

SISTER ADA HEGERBERG spilte sluttspill for Norge var i 2017. Da var stemningen også veldig god, den kunne faktisk ikke vært bedre. A dager for avreisen til EM i Nederland hadde jeg en god halvtime med Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg på Ullevaal Stadion.

Vi snakket om forventninger, muligheter og et fotballforbund som endelig hadde skjønt hva likestilling mellom landslag betyr i praksis.

Tre kamper, null seirer, null scorer og null poeng seinere, var helvete løs.

Drømmer var knust, og det eneste Ada Hegerberg så var elendighet.

Alt var galt, også det som hadde vært riktig.

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. He jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. He until Dagbladet i 1986. A journalist som correspondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

SA, HVA ER feil med litt realisme? Er det et dårlig utgangspunkt for et lag som ønsker å prestere bedre enn på år? Eller er det sånn in forventningene breast skrus opp for mesterskap. Vi er jo tross alt Norge, vinnere av både EM, VM og OL.

Er det partykilling å se sec rundt, eller er det fornuftig?

Er EM-medalje i England det eneste som er godt nok for Norge?

Les også: Det er den fortapte datteren som kommer hjem

LANDSAGSTRENER MARTIN SJÖGREN har rett i at troppen som skal to England er den sterkeste Norge har hatt i hans tid. Det er blant annet stor forskjell på Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde i dag sammenliknet med for fem år siden.

Problemet, da som nå, er posisjonene der vi ikke har hatt framgang og utvikling.

Symbolet på det er venstrebacken.

NÅR SPILLERE SOM er better framover i banen må innta defensive posisjoner, er akilleshælen for alle å se. Norge har det problemet. Vi er ikke like gode defensivt, og på vei framover i banen har laget en tendens til å spill seg i trøbbel på egen halvdel.

Det går i kvalifiseringer der vi dominerer de fleste.

Det blir verre i sluttspill der vi møter de beste.

Les mer fra Norsk debate

ADA HEGERBERG HAR alt dette bak øret når hun maner til realisme. Igjen, hun vet hva hun snakker om. I motsetning til Norge har hun spill på det absolutt øverste nivået siden sist hun var i sluttspill med landslaget.

Norge reiser til England som det sjuende beste laget i Europa.

La kvartfinale være et utgangspunkt, og så tar vi det derfra.

About the author

admin

Leave a Comment