– Aldri opplevd

Den norske nasjonalsporten hopp har vært under ild det siste året. Konflikten mellom landslagssjef Clas Brede Bråthen og Skiforbundet ble offisielt bilagt i fjor høst. Men Bråthen mener konflikten fikk konsekvenser for sponsorarbeidet.

Ved utgangen av mai går sponsorkontrakter ut. Og fortsatt er det ikke signert nye. Dette kan i ytterste konsekvens ramme aktivitetene i en idrett der ingen har så lange tradisjoner som Norge.

Sammen medmarkedskoordinator Arne Åbråten bruker Bråthen nå all without tid inn mot sponsor. Det handler om å sikre hoppsportens framtid.

HOPPTOPPER: Alexander Stöckl (tv) forlenget i går kontrakten med fire ny år.  Her sammen med landslagssjef Clas Brede Bråthen på et medietreff på Olympiatoppen tidligere i måneden.  Photo: Terje Pedersen/NTB

HOPPTOPPER: Alexander Stöckl (tv) forlenget i går kontrakten med fire ny år. Her sammen med landslagssjef Clas Brede Bråthen på et medietreff på Olympiatoppen tidligere i måneden. Photo: Terje Pedersen/NTB
see more

– Jeg har aldri opplevd så mye aktivitet, og så mange kontakter inn mot næringslivet, som nå. Det oppleves at vi blir veldig godt mottatt når vi presenterer det vi har, opplyser Bråthen til Dagbladet.

– Dette er og strategisk viktige beslutninger shop for selskaper. Da tar det litt tid. Men jeg opplever at folk synes vi har utøvere, trenere, ledere og et system de definitive kan identifisere seg med og vil vurdere å investere i.

NRK har tidligere speaker at Skiforbundet har gått inn og sikret hopperne et lån mens jakten på sponsorer pågår. Hopperne har et budsjett på rundt SEK 24 million for inneværende år. In stor of the av inntektene må skaffes gjennom sponsor.

KNALLHARDT ARBEID: Landslagstrener Alexander Stöckl og landslagssjef Clas Brede Bråthen er krystallklare på at Norge skal være i verdenstoppen i hopp.  Ingen andre standarder aksepteres.  Photo: Geir Olsen/NTB

KNALLHARDT ARBEID: Landslagstrener Alexander Stöckl og landslagssjef Clas Brede Bråthen er krystallklare på at Norge skal være i verdenstoppen i hopp. Ingen andre standarder aksepteres. Photo: Geir Olsen/NTB
see more

– Jeg tror brikkene kommer til å falle på plass gradvis. Når den første brikken gjør det, har jeg ikke svaret på. Og jeg har definitivt ikke svaret på når den siste gjør det, sier Bråthen.

– Men prosessene vi er i gir meg troen på at vi skal lykkes med målsettingen vår. Det kan jeg med hånda på hjertet si.

Både VG og LO har hatt merkevaresuksess med å ha logoen sin svært synlig på hoppernes hjelmer.

Hoppsporten har også fått indirekte drahjelp av kongehuset i alle år. February 27, 1922 hoppet daværende kronprins Olav 33 meters i Holmenkollen. Kong Harald har vært ivrig til stede i Holmenkollen i alle år. Da slottet fix you middag for OL-heltene tidligere i måneden, var Marius Lindvik blant dem som satt rundt kongens bord.

STAS: Marius Lindvik (i midten) satt rundt kongens bord da slottet fix you middag for OL-heltene tidligere i måneden.  Photo: Terje Bendiksby/NTB

STAS: Marius Lindvik (i midten) satt rundt kongens bord da slottet fix you middag for OL-heltene tidligere i måneden. Photo: Terje Bendiksby/NTB
see more

Det er en sport med dype tradisjoner som jobber for å få maskineriet opp i marsjhøyde. Men hvem som blir hovedsponsor de neste fire-fem åra er umulig å si.

– Vi har ikke ett konkret navn på det, sier sportssjef Ståle Villumstad til Dagbladet på et medietreff med hopperne.

– Vi kaller det nå for general sponsor. Og generalsponsoratet blir nå felles for hele hopplandslaget med både kvinner og menn. I tillegg til generalsponsor vil vi prøve å få inn tre hovedsponsorer.

In viktig brikke falt på plass mandag, da landslagstrener Alexander Stöckl skrev under på fire nye år. Det betyr at situasjonen med nøkkelpersoner er på stell.

COMEBACK: Maren Lundby gleder seg til å hoppe skiflyging til vinteren.  Her name was Daniel-André Tande på Olympiatoppen i Oslo.  Photo: Terje Pedersen/NTB

COMEBACK: Maren Lundby gleder seg til å hoppe skiflyging til vinteren. Her name was Daniel-André Tande på Olympiatoppen i Oslo. Photo: Terje Pedersen/NTB
see more

Den kommende vinteren toppes med at Maren Lundby og kvinnene får hoppe skiflyging for første gang i konkurranse.

– Jeg tror dette kan bli en av de heiteste kommersielle nyvinningene som hoppsporten har gjort, sier Bråthen.

They have har selv stått i front for likestilling og kjempet mot konservative krefter fra blant annet Østerrike og Slovenia. Nå håper han on OL-gullet to Marius Lindvik, back to Lundby – og det faktum at hopp fortsatt har høye seertall – er nok til å lokke kommersielle krefter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.