entertainments

André Klippenberg Grindheim (22): – Timer unna å dø

Written by admin

– Når jeg ser tilbake på det var det ingen garanti for at jeg skulle overleve. Selv om jeg ennå er i veldig dårlig form, er jeg akkurat nå bare veldig takknemlig for å være hjemme, forteller Grindheim hasta Dagbladet.

Friday, June 24, 2022 er den datos have neppe kommer til å glemme.

Det var under svømme-VM i Budapest at Grindheim kjenne sterke magesmerter – som bare ble verre og verre.

DRAMATICISM: Det ble dramatisk da realityparet Lisa Anckarman og Henrik Borg var på juleferie i Thailand. Lisa ble lagt inn på sykehus, og nå får vi endelig se hva som egentlig skjedde i deres YouTube-series «Lisa&Henrik». Video: “Lisa og Henrik”/Steffen Pettersen
see more

Hastet til sykehus

Han kom seg etter hvert til sykehuset, og forteller om en oppblåst mage som kunne minne om en som ventet tvillinger. I ettertid ves det seg at det var fordøyelsessystemet som hadde stoppet opp.

– Jeg har hatt vondt i magen, men dette var noe helt annet. Etter hvert ble jeg ganske redd, forklarer 22-åringen.

PA SYKEHUSET: Andre Klippenberg Grindheim.

PA SYKEHUSET: Andre Klippenberg Grindheim.
see more

Grindheim hadde en innvendig brokk som hadde «slått knute» på tarmen og gjort at hele tarmsystemet hadde skrudd seg av.

I tillegg hadde betennelsen i magen som kom som følge av dette spredd seg til blindtarmen, så den ble også fjernet.

hurried on

Dette førte til operasjon, og før han ble lagt i narkose fikk Grindheim en mildt sagt lite hyggelig beskjed fra legen på gebrokkent engelsk:

– Han sa at nå er vi nødt til å operere, hvis ikke har du bare noen timer igjen. Jeg fikk ikke ringt noen eller snakket med nære og kjære, eller sagt ha det, hvis det skulle være så ille. Det var ikke sikkert at jeg kom til å våkne.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør
see more

– Fryktet du for å dø?

– Jeg rakkheldigvis ikke å tenke så mye på det. Jeg ble lagt i narkose nesten med en gang. Men det var en tøff beskjed å få, men jeg hadde så vondt at jeg skjønte at noe bare måtte gjøres, og da var det operasjon. Men det var tøft å vite at det ikke var sikkert at det heller ville være nok.

Etter operasjonen fikk han i tillegg påvist en kraftig lungebetennelse og covid.

– Den hostingen kombinert med magesårene var ikke akkurat veldig deilig. Covid medførte in vanvittig hodepine og enda mer hoste, forteller han.

SKADD: Adrian Sellevoll sklei fra et tak. Reporter: Mars Nyløkken Helseth. Photo: Skjermdump on Instagram
see more

Heldigvis var operasjonen vellykket. Nå er Grindheim tilbake i Norge, og får oppfølging av norske leger.

– Nå venter en lang periode der jeg ikke kan gjøre så mye, men jeg føler meg hvert fall litt bedre dag for dag. Formen er stigende.

Har skåret mye

Svømme-EM i Agosto blir det naturligvis ikke noe av. Sånn sett blir det en lang sommerferie for Grindheim.

– Tenkte du noe på karrieren oppe i dette? Fryktet du en den kunne ryke?

– Jeg har ikke tenkt så mye på svømming, men jeg har vært inne på tanken at det ikke er sikkert at jeg kommer tilbake. De har skåret mye i musklene i magen, og det merker jeg, for de har nærmst visnet bort. Jeg kommer til å ha redusert styrke i buken.

SKADD OF ALVORLIG: «Farmen»-Kåre Skaret Bjøringsøy ble alvorlig skadd i en arbeidsulykke. Video: Tor Lindseth
see more

They have fortsetter:

– Det er alltid mulig å trene seg opp, men hvor sterk jeg kan bli igjen er vanskelig å si, og det er en veldig viktig del av det å kunne svømme bra. Men akkurat nå er jeg bare veldig glad for å ha de små, vanlige tingene rundt meg og kunne være hjemme med familie og venner.

LES OGSÅ: Deler nye bilder etter skrekkulykken

About the author

admin

Leave a Comment