entertainments

Anne Marie Ottersens populære ferieparadis: – Har støtt på kona til Tom Hanks på butikken

Written by admin

Anne-Marie Ottersen

Anne Marie Ottersens populære ferieparadis: – Har støtt på kona til Tom Hanks på butikken

77-åringen lever langt ifra et rolig pensjonistliv. – Jeg harheldigvis helsen i behold og føler ikke stor forskjell fra da jeg var yngre, smiler Anne Marie Ottersen til Her og Nå.

Den velkjente lateren til Anne Marie Ottersen (77) blander seg med lyden av måkeskrik og bølgeskvulp på Bygdøy sjøbad.

Skuespilleren tar seg et sjeldent avbrekk på stranden før hun går i gang med å jobbe med «Soot Spelet» i Ørje, for det er ikke ofte hele Norges «Otters» kun nyter late sommerdager.

– Jeg er ikke av typen som klarer å bare ligge rett ut på en solseng i lang tid. Vi har et feriehus på Antiparos i Hellas, og der blir det litt soling om morgenen og om ettermiddagen. Jeg har ikke noe imot å ligge i solen og lese en bok, men jeg trakter ikke etter det. Jeg liker at det skjer litt «action» i løpet av dagen, smiler hun.

Feriestedet på den greske øya kjøpte hun sammen med skuespiller-ektemannen Lasse Lindtner (67) i 1996. Siden den gang er det flere kjente fjes som har funnet veien til det gode liv på Antiparos.

– Filmstjerneparet Tom Hanks and kona Rita Wilson har et svært hus på veien ut til oss. Jeg har sett dem der flere ganger, og støtt på Rita i butikken eller i banken. En gang så jeg filmstjernen Matthew McConaughey på Pipinos, som er en taverna ved stranden. Det er jo litt morsomt. Jeg elsker å være i Hellas og får virkelig senket skuldrene der nede, forteller hun.

LIVE FROM NYTER: – Med årene har jeg blitt mer og mer glad i det vanlige livet med alle hverdagene, at det ikke nødvendigvis trenger å være en espesiell anledning for at man skal kose seg, smiler Anne Marie.
Photo: svein brimi

Soot Spelet Theater

Det må riktignok ikke filmstjerner og asurblått hav til for at Anne Marie skal kunne nyte sommeren til fulle.

– Med årene har jeg blitt mer og mer glad i det vanlige livet med alle hverdagene, at det ikke nødvendigvis trenger å være en spisiell anledning for at man skal kose seg. En perfekt sommerdag for meg er å være sammen med familien. For noen dager siden hadde jeg en sånn dag, da jeg var sammen med de yngste barnebarna mine. I saw spiste god mat, drakk kaffe, pratet og koste oss sammen i sola. Det var så fint!

Når jobben med «Soot Spelet» er over i juli, reiser Anne Marie og Lasse ned til sitt greske ferieparadis sammen med med sønnene Tore og Morten, svigerdatter Riza og de tre eldste barnebarna, Mariel (17), Martin (14) og Daniel ( 10).

– Det gleder vi oss veldig til alle sammen. Det skal bli deilig med sommerferie, smiler hun.

Selv om hun sluttet ved Nationaltheatret etter 45 år som ansatt da hun fylte 70 år, har Anne Marie fortsatt en travel hverdag som skuespiller. From the system, there have been spilled i TV-series such as «Best før» or «Verst når gjelder» or har vært å se på kinolarretet i filmer som «Dianas bryllup», «Full dekning» og «Ingenting å le av».

– Jeg vurderte aldri å bli pensjonist, men tenkte bare: «Nå får det bli som det blir». Det første jeg gjorde etter at jeg hadde pensjonert meg fra Nationaltheatret var å dra ut på turné med Brit Elisabeth Haagensli i ett år. Siden ballet det på seg med filmroller, spel, TV-programmer og alt mulig rart. Det har bare vært hyggelig, og det vare det så lenge det vare, smiler hun.

Les også: (+) Skuespilleren Grynet Molvig om sitt spesielle navn

LØPING: – Jeg har alltid likt å trene. Skuespilleryrket er krevende både mentalt og fysisk, så det er veldig viktig å holde seg i form, smiler den spreke 77-åringen.
Photo: svein brimi

trener tre ganger i uken

77-åringen, som tidligere har løpt maraton, tror fokuset på å ha en aktiv livsstil er en viktig grunn til at hun fortsatt kan holde et høyt tempo i yrkeslivet.

– Skuespilleryrket er krevende både mentalt og fysisk, så det er veldig viktig å holde seg i form. Jeg trener annenhver dag for å holde forfallet på avstand. Enten på SATS én gang og to løpeturer i uka, eller omvendt. Om det er dårlig vær, drar jeg på treningssenter, men om det er opphold så løper jeg ute. Det er kjempeviktig å holde seg i bevegelse. Du trenger ikke trene mye, men treningen gir meg masse. Det kan bare anbefales, sier hun.

Skuespilleren har alltid likt å holde seg i form, men først da hun møtte Lasse for 37 år siden ble det faste løpeturer hver uke.

– Da ble vi enige om at vi skulle begynne å løpe sammen, og det har vi fortsatt med. Noe vi er glade to beg. Jeg tenkte at: «Når vi nå blir kjærester så skal vi ha noe positivt som vi gjør sammen», and det å trene skaper bare positive følelser. Det var lurt. Jeg er jo ti år eldre enn Lasse, så jeg må holde meg i form. Det har også vært in viktig drivkraft, ler hun høyt.

Les også: 10 pensjonister er samlet for å konkurrere i det nye TV 2-programmet «Norges sprekeste»

EKTEMANNEN LASSE: Det siste halvåret har Lasse bodd i Bergen for å spill forestilling der mens Anne Marie har bodd i ekteparets nye leilighet på Majorstuen i Oslo.
Photo: svein brimi

Kjent på naturlig angst

In Anne Marie har bevart sin ungdommelige væremåte, kommer nok også av at hun har utfordret seg selv gjennom et langt yrkesliv. Hun har høstet strålende kritikker for roller som «Polly» i «Tolvskillingsoperaen», «Maggie» i «Katt på hett blikktak» og «Martha» i «Hvem er redd for Virginia Woolf», men det har krevd av henne at hun til stadighet har gått ut av komfortsonen.

– Om jeg har kjent på nerve? Ha, erru gæren? Jeg er ikke av dem som har vært helt nevrotiske, men en naturlig angst har alltid ligget der. Jeg pleier å si at den eneste grunnen til å holde på med skuespilleryrket er at ekshibisjonisten er større enn angsten. Det er et liv i angst å stå på scenen, men så er det så utrolig deilig etter forestilling. Det er det beste øyeblikket på dagen. Men jeg har ofte tenkt: «Hvordan tør jeg å gå ut på den scenen?». Men du må jo bare, og jeg tror det er sunt å gå inn i det vonde. Du lærer av det og får det alltid bedre etterpå, mener hun.

GOD MINER: – Barndommens somre hjemme på Kongsberg var alltid solfylte. Jeg hadde det så fint at jeg skulle ønske alle hatt in barndom som min. Vi hadde en stor hage der alle de voksne satt ute og drakk kaffe mens vi barna løp rundt og lekte, minnes Anne Marie.
Photo: svein brimi

Ektemannen Lasse har i det siste bodd i Bergen for blant annet å spill i stykket «Televåg» på Det Vestnorske Teater. Like før jul flyttet ekteparet fra sin villaen i Holmenkollen – etter å ha bodd der i 33 år – til en mindre leilighet på Majorstuen i Oslo. Dermed har Anne Marie måttet venne seg til den nye tilværelsen i byen alene.

– Det er godt å bo litt fra hverandre. Jeg tror alle ektepar bør ta litt pause fra hverandre innimellom. Det er ikke første gang Lasse drar til Bergen for å jobbe med en forestilling mens jeg er hjemme i Oslo. Vi kjenner hverandre så godt og har det så fint, så det er alltid bra. Vi besøker hverandre litt underveis og det er veldig fint når han kommer hjem igjen, smiler hun.

Les også: Skuespiller Linn Stokke 60 years: Har spist plantebasert halve livet

Kinofilmen «Jentetur»

Til høsten blir Anne Marie å se som moren til Janne Formoe i den nye kinofilmen «Jentetur», og etter sommerens ferietur til Hellas skal den spreke 77-åringen nok en gang gi seg i kast med nye og spennende arbeidsoppgaver som skuespiller.

UTFORDRER SELV SECURITY: – Det er nok lurt å til stadighet gå ut av komfortsonen, selv om det ikke er behagelig. Når man har gått gjennom det man synes er utfordrende så får man det alltid mye bedre etterpå, sier Anne Marie om å ha trosset nerver for å stå på teaterscenen gjennom et langt liv.
Photo: svein brimi

– Jeg har fortsatt mange drømmer. Det er derfor jeg tenker at jeg burde hatt et par liv til. Etter dette livet med det kunstneriske prosjektet, ville jeg gått løs på et mer forretningsmessig liv. Jeg er også ekstremt vitebegjærlig, så i det siste livet mitt ville jeg blitt astrofysiker. Jeg kan foreløpig ta de tre livene der, så får vi se, sier Anne Marie og ler godt.

About the author

admin

Leave a Comment