Årets største skuffelser: – Forventet et dynasti, men fått et ekteskapsbrudd

Landslagspausen er over og Eliteserien er allerede en tredjedels spilt. På topp troner Lillestrøm med ti kamper spilt, og en to poengs luke ned til Molde like bak. Strømsgodset fikk en tøff start på sesongen, og ting så bekmørkt ut for drammenserne etter braktapet mot Sandefjord hjemme i slutten av april. Derimot har de mørkeblå slått tilbake som aldri før, og ligger nå på en noe overraskende fjerdeplass.

Rosenborg fikk en opptur med seier over Vålerenga like før pausen, men trønderne ligger likevel ikke høyere opp enn en sjetteplass foreløpig.

eliteserien

«Løven fra Singsaker» har fått blod på tann: – Vi skal kjøre over alt

ON THE SIDE OF TIME

Enda lengre ned finner vi fjorårets sovereign seriemester Bodø/Glimt som er helt nede på en åttende plass. Et par hakk bak følger hovedstadlaget, Vålerenga, med sine ti poeng på ti spilte kamper.

Mens helt bunn og på jumboplass ligger Kristiansund som kun har tatt ett (!) Poeng så langt denne sesongen – vel og merke med kun syv kamper poured better sykdommen som rammet klubben as for landslagspausen.

Det med andre ord blitt noen snakkiser i alle ender av tabellen så langt dette Eliteserie-året, og dette er ekspertenes dom rundt det de har sett så langt denne sesongen:

Christian Gauseth topp tre skuffelser:

3. Plass: Kristiansund som lag

– Det er umulig å komme unna Kristiansund på denne listen. From har vært in stor skuffelse. Resultatene en en ting, men spill har vært aller verst. From har shed flere kamper på hjemmebane, hvor de burde ha fått med seg poeng, og hvor de har hatt alle muligheter til å få i gang sesongen sin. Der har de rett og slett bare sviktet. Hjemme mot HamKam og borte mot Jerv for eksempel kamper de tradisjonelt har håndtert bra. Så KBK som lag, har vært en enorm skuffelse, sier Gauseth.

2. Plas: FIVs frontrekke

– Vålerenga har vært veldig dårlig lagmessig, men frontrekken med Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson, Osame Sahraoui, Taofeek Ismaheel og Amor Layouni til tider, den har vært direkte skuffende. In ting er manglende presspill, som de ikke har mestret overhodet. Det er egentlig alvorlig nok i seg selv. The men of the offensive krydderet som er i den frontrekken, det har vi kun glimtvis fått sett. De møter ikke opp, er statistiske og får for lite ut av possession. Fasit er rett og slett null og niks. Det er store navn som er blitt hypet opp, men som leverer på et svakt nivå, fastslår Gauseth om Oslo-lagets frontrekke.

– I tillegg henger de ikke sammen som lag og virker å ha en mentalitet som virker fragmentert og individuell. Laget slipper inn et lass med mål. Den siste hele gode kampen Vålerenga presterte var borte mot Sandefjord, og en omgang her og der. Det er skrekkelig, rett og slett, fortsetter eksperten.

1st name: Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt

– Vi forventet et dynasti, men vi har fått et ekteskapsbrudd. Det har vært et unnskyldningsmaraton uten like, og en drøss med utenomsportslige ting og bortforklaringer. I tillegg kan vi legge til et cupfinaletap. Det vi sitter igjen med er et altfor svakt nivå. Manglende vilje til å være viktig og ta risiko. Det er det jeg savner ofensivt. Defensivt står de bare og ser på. Jeg kjenner virkelig ikke igjen det Glimt-laget som vi har blitt så glad i. Verst i klassen er det flere av spriterene som har vært. Både Nikita Haikin, Brice Wembangomo, Hugo Vetlesen, Elias Hagen, Gaute Vetti, and Runar Espejord Blant Annet. Det er scabies å velge i. Og ansvaret her, det ligger hos Kjetil Knutsen, sier Gauseth om de regjerende seriemesterne.

I tillegg til topp tre listen over, nevner også Gauseth et par jokere som han mener burde få en plass inne på listen over skuffende ting denne sesongen:

joker:

jerks playing:

– Har noen sett Jervs evne til å sette sammen angrep med flere trekk? Jeg har enda til gode å se det på toppnivå i Norge, sier Gauseth om det nyopprykkede laget som foreløpig ligger på en nest siste plass på tabellen.

Rosenborgs manglende sprudling ofensivt:

– Jeg lar meg ikke lure av 4-0 mot porøse Vålerenga like for landslagspausen. Det må mer enn èn kamp for å overbevise meg om at dette er liv laga, sier Gauseth om trønderne som leverte målshow på Intility i slutten av mai.

Lars Bohinens topp tre skuffelser:

3rd place: Vålerenga

– 11. plass og ti poeng. Det betyr i utgangspunktet, etter en tredjedels sesong spilled, at man ligger og kjemper om nedrykk. Spiller for Spiller så er de Blant Topp Fire Beste mannskapene i Eliteserien. De har kun vunnet en bortekamp og det er rett og slett alt for svakt. Med den har spills, så burde de ha vært minst topp seks, om ikke topp fire. Det snittet som de viser og star med nå, da ligger man å kaver nede i nedrykkssuppa, mener Bohinen.

2nd name: Osame Sahraoui

– Jeg hadde høye forventninger til Osame i Vålerenga. Han er ingen unggutt lengre, og jeg hadde forventa at han skulle ta det avgjørende steget i år, og være en enda større poenggiver. Fasit er at han står med tre assist og null mål. Jeg hadde trodd han skulle få ut de ferdighetene han har, så de har blitt tellende, men det har han ikke klart. Det har vært in skuffelse. Jeg hadde virkelig håpa han skulle blomstre i år, sier Bohinen.

1st place: Kristiansund

– Hadde man før sesongen sagt at KBK skulle vært sist med ett poeng, så hadde folk ledd. Greit, de har slitt med skader og sykdom, men faktum er at de ikke har lignet på seg selv overhodet. Så kan man spørre seg selv: Er det et generasjonsskifte? Er det slitasje i gruppen? Det er samme gjeng som har vært sammen lenge. Eller er det spillologistikken som har vært dårlig? Ingenting tilsier egentlig at de skal være der de er nå. Det er kanskje mer overraskende enn skuffende, men det er nok mange skuffa folk rundt om i Kristiansund, sett i lys av hvordan de ligger an nå.

eliteserien

Trømsø forlenget med Helstrup

7 TIMER SIDE

eliteserien

Helland med gladmelding for RBK-kampen

8 TIMER SIDE

Leave a Reply

Your email address will not be published.