Armand Duplantis to Dagbladet: – Hyller Norge tross arrangørtabben

BISELTT (Dagbladet): Torsdag kveld kunne Dagbladet melde om Arrangørtabben under Bislett Games, som rammet den svenske stavhopp-stjerna og verdensrekordholderen Armand Duplantis.

Kort fortalt måtte han avbryte et av forsøkene fordi arrangøren hadde glemt igjen et håndkle i stavgropa. Den svenske stjerna var irritert, men fikk et nytt forsøk grunnet hendelsen (se situasjonen i videoen øverst).

Situasjonen kunne vært farlig, og Duplantis’ agent Daniel Wessfeldt var opprørt da Dagbladet snakket med ham umiddelbart etter hendelsen.

– Dette er en arrangørtabbe som kunne ledet til en stor skandale. Han kunne blitt alvorlig skadet. Dette var overhodet ikke bra, var mantraet til Wessfeldt.

DRAMATISK PÅ BISELTT: Armand Duplantis var hovedpersonen i den mest dramatiske situasjonen under Bislett Games.  Photo: Beate Oma Dahle/NTB

DRAMATISK PÅ BISELTT: Armand Duplantis var hovedpersonen i den mest dramatiske situasjonen under Bislett Games. Photo: Beate Oma Dahle/NTB
see more

Duplantis Takker Norge – Tross Hendelsen

Men når Dagbladet snakker med idrettsfenomenet Duplantis selv – som har satt verdensrekorder og vunnet mesterskapsgull nærmest på bestilling – velger han heller å skryte av det norske publikummet på Bislett Games-arrangementet enn å agent hive seg på kritikgfekvelte som hans hanskvelte

– Vi kan ikke ha region i boksen. From prøvde å få vekk fuktigheten. Et håndkle ble glemt igjen med en feil. Det var en skummel situasjon. Ja, jeg var irritert et sekund, men det var ingen grunn til å være sint lenge. Det var et ærlig uhell. De gjorde det selvfølgelig ikke med hensikt, innleder 22-åringen.

Så kommer vendingen hvor svensk-amerikaneren roser det norske publikummet, for hvordan de håndterte de intense regnbygene som skapte utfordringer spesielt i stav-konkurransen:

– Det regnet mye i Oslo, og det faktum at publikum ble sittende i regnet og fortsette å heie på oss, var superkult. Det setter jeg stor pris på. Det er det jeg først og fremst tar med meg fra Bislett Games. All ære til nordmenn, sier verdensen Duplantis til Dagbladet.

VERDENS BESTE: Armand Duplantis etter OL-gulle i Tokyo.  Photo: Photo/Matthias Schrader

VERDENS BESTE: Armand Duplantis etter OL-gulle i Tokyo. Photo: Photo/Matthias Schrader
see more

Han har Wessfeldt is an agent I like with Jakob Ingebrigtsen. Duplantis og Ingebrigtsen er født i henholdsvis 1999 og 2000 og var Bislett-stevnes to største stjerner.

Roser Jakob Ingebrigtsen

Men hvem av dem er størst?

Påutfordring fra Dagbladet, svarer Duplantis diplomatisk:

– Vi gjør veldig ulike ting. Jakob er fantastisk god på det han gjør og en veldig bra fyr. Jeg kunne ikke gjort det han gjør, og han kunne ikke gjort det jeg gjør, sier stavhopp-eneren til Dagbladet.

Duplantis vant for øvrig stavkonkurransen under Bislett Games med 6.02. Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse fulgte nærmest med 5.80.

Det mente Wessfeldt var en «umenneskelig prestasjon», etter at han ble satt i den vanskelig situasjonen som en konsekvens av arrangørfeilen på hans andre forsøk på 5.92.

– Ikke first gang jeg opplever det

Sondre Guttormsen (23), som fulgte nærmest Duplantis og også har en svært lovende framtid, sier følgende om situasjonen:

– From glemte å ta vekk håndduken. Det kunne gått galt. Heldigvis gikk bra det. Men oft skal ikke skje. Det var vel en tabbe fra arrangøren, sier Guttormsen til Dagbladet.

They have legger up to:

– Det er ikke første gang jeg opplever at det ligger noe i boksen der. Jeg har opplevd at en mikrofon har lagt der i et stevne tidligere, forteller 23-åringen.

Både Guttormsen og Lillefosse hadde gode forsøk på den norske rekordhøyden 5.86, men begge stoppet på 5.80.

– Jeg er veldig fornøyd, sier Sondre Guttormsen til Dagbladet.

– 5.80 er et resultant man alltid er fornøyd, sspeielt under slike forhold med regn. Det gikk utover mange av konkurrentenes prestasjoner.

Guttormsen forteller videre at en medalje i EM er et mål. Men både i VM i Eugene og EM i München er imidlertid Armand Duplantis den store favoritten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.