entertainments

– As greit in det ikke var i fjor

Written by admin

Klar for the festival: Trond Jørgen og Truls Petter Hanssen gleder seg til å Organizere Huinndagan for første gang. Photo: Svein Arne Nilsen

Etter at korona stoppet festivalen i fjor, er endelig Huinndagan klar for første gjennomføring denne helga. Brødrene Trond Jørgen og Truls Petter Hanssen er nervøse, men gleder sec.

– Nå er det rigging for fullt, sier Trond Jørgen Hanssen.

På området ved hovedgården i Alsvåg er det gjerdet inn et område og satt opp scene. Until helga braker Huinndagan-festivalen i gang for første gang. Egentlig skulle festivalen ha sett dagens lys i fjor, men koronapandemien satte en stopper for det.

– Når sant skal sies, så var det antakeligvis like greit at det ikke ble noe av i fjor, for på lørdagen da festivalen egentlig skulle ha vært Arrart, høljeregnet og blåste det. I år er det meldt knallvær, med sol, gode temperaturer og oppholdsvær, sier Trond Jørgen Hanssen.

Også plass for from lokale

Huinndagan har samlet flere kjente navn, som blant annet Too Far Gone, Lyse Netter, Solid Base and Ska Patrol.

– Samtidig er det veldig viktig para oss å ha med de lokale bandene, sier Truls Petter Hanssen.

Festivalområdet: Festivalområdet hvor Huinndagan skal fixes. Photo: Svein Arne Nilsen

Han sier at det skal være en fin miks av artister på scenen.

– Vi ønsker å favne alle, fra de som liker country, til de som spilte Solid Base på jordskjelv i bilene på 1990-tallet, til de som hører på popmusikken i dag, sier Truls Petter.

Samtidig er det også helt klart at festivalen alltid skal ha plass til lokale- og ungdomsband.

– Flere steder i Vesterålen er det egne arenaer for lokale- og ungdomsband, men jeg synes ikke at vi i Øksnes har vært flinke nok på dette området. Derfor sørger vi nå for in slik arena, sier han.

Pent for hele familien

I tillegg til konserter på fredag ​​og lørdag, blir det også et stort familiarrangement på lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Samtidig med Huinndagan skal også Kryss Gavlfjorden arranged lørdag, og disse to arrayene har vi slått sammen. Det blir satt opp egen båt fra Andøya, og utpå dagen blir det konsert, hvor vi får fire lokale ungdomsband på scenen.

– Posing Woods, Strømbrudd, Blackbirds og Kul Effekt skal stå på scenen, og i tillegg vil dansegruppa BB Dance Crew sørge for underholdning, det gleder jeg meg veldig til, sier Truls Petter.

Rigger: Lars Petter Dahl er med å rigge para festivalen. Photo: Svein Arne Nilsen

Han trekker også fram at de har fått med tidligere driver av kiosken i Alsvåg, Vigdis Hamansen, til å sørge for serveringa på festivalområdet.

– Da får vi igjen smake den gode baguetten «Alsvågværingen», som var hennes spesialitet, blant annet, sier han.

Han sier det er solgt litt over 300 billetter, men at nå som værmeldinga ser lovende ut, er salget for alvor begynt å ta seg opp.

– Jeg må også trekke fram at vi har mange flotte sponsor. Uten dem hadde ikke dette gått. I tillegg har vi mange dyktige frivillige som står på, sier han.

Han sier målet er å tjene inn såpass på festivalen, at det lar seg gjøre å bygge festivalen for de kommende årene.

– Vi gjør dette fordi vi brenner for musikken. Nå ser det ut til at det blir masse folk, og med en nymalt hovedgård som bakgrunn blir det flott her på sletta, vi gleder oss, sier Truls Petter Hanssen.

– Godtå kunne bidra

Frivillige stiller opp: Lisbeth Klo, Madelen Wensel and Belinda Karlsen var torsdag i gang med å gjøre ferdig partyteltet. Photo: Svein Arne Nilsen

Arrangørene er avhengig av mange medhjelpere, og i Alsvåg er det 50 frivillige som stiller opp.

Lisbeth Klo, Madelen Wensel and Belinda Karlsen var torsdag i gang med å gjøre ferdig partyteltet som var satt opp like nedenfor Alsvåg hovedgård.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da vi så at de hadde behov for frivillige som kunne være med å jobbe dugnad under festivalen, meldte vi oss. Dette synes vi er veldig gøy å være med på. Når man er med og jobber på slike agreement, møter man nye mennesker og det skaper godt samhold. Derfor stiller vi opp, sier de tre damene.

Klo og Karlsen er fra Øksnes mens Wensel er fra Andøya, men bor på Stokmarknes. Hun har erfaring fra å jobbe under Rock mot Rus på Andøya. Hun føler at hun får brukt den når hun er med på festivalen i Alsvåg.

Nå håper de bare det blir mye folk som kan være med og skape liv i Alsvåg i helga.

Bidrar: Asgeir Hansen er blant er frivillige under Huinndagan. Photo: Svein Arne Nilsen

About the author

admin

Leave a Comment