entertainments

Ashley Judd, Voldtekt | «Star Trek»-stjernen tok kontakt med sin egen voldtektsmann: – Terapeutisk

Written by admin

Skuespiller Ashley Judd (54) var et av 90-tallets store navn innenfor romantiske komedier, og hun oppnådde stor suksess i filmbransjen. På privaten var imidlertid ella ikke alt like stjernespekket og rosenrødt. I løpet av årene gikk Judd gjennom flere traumatiske hendelser.

Judd har i senere tid kommet med sjokkerende avsløringer. I 2019 åpnet hun blant annet opp om at hun hadde blitt voldtatt tre ganger. De senere årene har hun blitt in forkjemper for kvinners rettigheter og kjempet for lovlig abort i USA.

Les også: Jessica Alba kommer med krass kritikk til bransjen

Nylig gjestet hun podkasten “Healing with David Kessler”, hvor hun åpner opp den gangen hun gikk gjennom det hun kaller in helbredende prosess.

Hun tok nemlig kontakt med hennes tidligere voldtektsmann.

Oppsøkte voldtektsmannen

I podkastepisoden som ble sluppet 26. juli gir skuespillerinnen et svært personlig innblikk inn i den traumatiske opplevelsen da hun ble voldtatt i 1999.

– Det var galskap, og at dette kunne skje var forferdelig og uforutsett, minnes Judd om voldtektsepisoden.

Men skuespillerinnen ville ikke at overgrepet skulle definere henne i ettertid, og avslører nå hvordan hun bearbeidet traumene – noe på et litt usedvanlig vis.

Les også: Zelenskyj åpner opp til Piers Morgan: Mener krigen har gjort ekteskapet sterkere

Noen år etter voldtekten bestemte Judd seg for å oppsøke mannen som hadde forgrepet seg på henne. Det var ikke hevn hun var ute etter, det var helbredelse.

Det viste seg at det ikke var vanskelig å komme i kontakt med vedkommende. I podkastepisoden forteller hun at møtet med hennes tidligere voldtektsmann endte bedre enn forventet.

– Vi begge satt i hver vår gyngestol ved elven mens vi hadde en terapeutisk samtale om hva som hadde skjedd, forteller 54-åringen.

Hun legger til at hun var nysgjerrig på hva slags historier han hadde båret på i løpet av alle de årene som hadde gått. 54-åringen understreker dog i podkastepisoden at hun ikke hadde behov for noe mer fra gjerningsmannen annet enn at det var en del av helbredelsesprosessen hennes.

– Man mister trygghet etter noe sånt. Jeg mistet følelsen av tillit, men gjennom rehabilitering har jeg gjenvunnet meg selv, sier Judd.

Ble gravid etter overgreat

Som nevnt har Judd vært åpen om de seksuelle overgrepene hun har vært utsatt for gjennom livet. Skuespillerenes åpenhet har utvilsomt vært en stor del av historien hennes, noe hun også påpeker i podkastepisoden.

– Jeg ønsket å dele historien min fordi det er så mange måter å helbrede sorg på, sier Judd.

I 2017 avslørte skuespilleren at hun var en av de mange kvinnelige ofrene som den en gang mektige filmprodusenten Harvey Weinstein (70) misbrukte seksuelt, som startet den nå velkjente #MeToo-bevegelsen.

Judd var en av de første kvinnene som stod fram som et offer av Weinstein. I tillegg til at hun anmeldte han for seksuelle angrep, anklaget hun Weinstein for å ha ødelagt karrieren hennes etter at hun avviste hans seksuelle tilnærmelser de el.

Les også: Åpenhjertig om familiedramaet: – Holdt på å miste henne flere ganger

I 2019 kom hennes personlig memoar ut, kalt «All That Is Bitter and Sweet» hvor hun igjen åpnet seg om seksuelle misbruk. Der snakker hun blant annet om at hun opplevde det første overgrepet som 15-åringen da hun jobbet som modell i Japan.

Samme år som memoaret hennes ble utgitt gjestet hun konferansen «Women In The World Summit», der hun benyttet seg av anledningen til å dele sine egen erfaring da hun ble gravid som følge av en voldtekt.

– Som alle vet så er jeg veldig åpen om at jeg har overlevd voldtekt tre ganger. At av gangene skjedde det en unnfangelse, uttalte hun i 2019.

Hun åpnet seg om aborten i håpet om at hun kunne påvirke lovene i delstaten Georgia, slik at kvinner lovlig aborter under ordnede forhold.

About the author

admin

Leave a Comment