Bare to er dyrere enn Haaland i verden – VG

STJERNE: Erling Braut Haaland scoret søndag landslagsmål nummer 17 og 18 i oppgjøret mot Sverige i Stockholm.

Manchester City received a contract from har gjort and kupp ved å signed by Erling Braut Haaland (21) for almost 600 million crowns. Et analysebyrå gir den engelske storklubben rett.

Publisher:

Jærbuen økermarksverdien sin nærmest for hver kamp han spill slik han opptrer for Norge om dagen. Med tre mål på to kamper mot Serbia og Sverige, er den kommende Manchester City-spissen brennhet.

Klubbdirektør Ferran Soriano (54) mener de lyseblå har fått stor verdi for pengene de bruker på Haaland. Det gjelder både overgangssummen og grunnlønnen, som skal være rundt 4.5 millioner i uken.

– De store spill kan velge hvor de vile spill, og Haaland har valgt oss. Dere har sett overgangssummen, og den er veldig rimelig. Lønnen vi betaler ham er også en lønn vi har råd til, og det han fortjener, fortalte Soriano nylig til den katalanske radiokanalen RAC 1.

CITY-SJEFER: Ferran Soriano (med pokalen i midten) er direktør i den engelske storklubben. His feirer spanjolen årets Premier League-title med sportssjef Tixi Begiristain, styreleder Khaldoon Al Mubarak og trener Pep Guardiola.

Soriano ble hentet until City i 2012. Den spanske forretningslederen jobbet på 2000-tallet i Barcelona med sportssjef Tixi Begiristain (57) og trener Pep Guardiola (51). Nå er trioen sentrale i Manchester Citys eventyrlige suksess – som inkluderer 17 trofeer de 14 siste årene.

Soriano er mannen som ledet forhandlingene med Haaland og som informerte Borussia Dortmund om at den engelske storklubben ville utløse utkjøpsklausulen i jærbuens kontrakt.

Ifølge analysebyrået CIES Football Observatory har Soriano rett i at City har gjort et kupp. I in fersk rapport verdsetter from Haaland up to 1.54 billion crowns. Altså nesten en milliard mer enn det engelskmennene skal ha betalt for å utløse klausulen i Haalands kontrakt med Dortmund.

Naked Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé (23) and Real Madrid-profile of Vinicius Junior (21) in brasilianske is very busy.

Citys toppsjef argumenterer samtidig for at det ikke er økonomiske årsaker til at Haaland valgte å spill i lyseblått de neste årene.

– Han har hatt all verdens tid til å bestemme seg for hvem han vile spill for. Vi har jobbet tett med ham. Vi har forklart ham prosjektet vårt. Pengene kunne have fått hos Manchester United, Real Madrid or Bayern München også. The men have har valgt å spill it, noe vi er happy for, sier Soriano.

Ifølge direktøren har ikke City fokus på å hente superstjerner, men pour out som passer inn i klubben og laget til Guardiola. Det er Soriano sikker på at Haaland vil gjøre på en utmerket måte.

– I saw manglet in midtspiss. Saw Hadde in angry spektakulær and Sergio Aguero tidligere. Vi har brukt over ett år på å finne hans erstatter from him, og det er Haaland, sier Soriano.

Jærbuen landet i Manchester tirsdag for rundt to uker siden. Der var han på lagets treningsfelt hvor det ble tatt bilder til den kommende presentasjonen i City-drakt. Etter kampen mot Sverige la nordmannen ut en video av seg selv lyttende til låten «Wonderwall» av den ihuga Manchester City-supporteren Noel Gallagher og resten av Oasis.

Men før have tar fatt på den nye tilværelsen i Premier League, gjenstår torsdagens kamp mot Slovenia og søndagens returmøte med Sverige på Ullevaal stadion med det norske landslaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.