Technology

Betydelig økning i teknologiindeksen: Gamestop stiger kraftig etter aksjesplitt-nyheter

Written by admin

Onsdag klokken 20.00 norsk tid la den amerikanske sentralbanken frem referatet fra forrige rentemøte, hvor sentralbanken kom med en såkalt trippel renteøkning på 0,75 prosentpoeng.

Sentralbanken setter vanligvis opp renten med 0,25 prosentpoeng av gangen. Styringsrenten i USA ligger nå i området mellom 1,5 og 1,75 prosent.

Minuttene innledet noen våkne timer på Wall Street, med store indekser som endelig endte litt svakt på onsdag. Det forsiktige rallyet fortsetter under åpent på Wall Street torsdag.

Torsdag ser ut til å bli en god dag for Nasdaqs teknologiindeks, som klokken 19.30 er i underkant av to prosent. Blant tungvekterne som trekker opp teknologiindeksen er Tesla og Apple, som er opp henholdsvis fem og to prosent.

På torsdag klokken 19.30 ser de viktigste amerikanske indeksene slik ut:

  • Dow Jones tungindustri steg 0,63 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 1,08 prosent.
  • Den teknologitunge Nasdaq-indeksen er opp 1,89 prosent.

Støtter en annen trippel forstørrelse

Ferske referater fra rentemøtet i juni tyder på at renteutvalget gikk inn for å heve styringsrenten med 0,50 prosentpoeng eller 0,75 prosentpoeng også på neste rentemøte i juli. Da rentene steg med tre fjerdedeler på forrige rentemøte, markerte det den største renteøkningen siden 1994.

Torsdag ettermiddag norsk tid sa sentralbanksjef Christopher Waller at han støtter nok en trippeltur. Han så da en dobling av rentene i september som sannsynlig. Bloomberg skriver torsdag,

Den siste tiden har flere påpekt at frykten for en resesjon øker. Waller avviser imidlertid at den amerikanske økonomien synker. Han mener frykten for en resesjon er «overdrevet», og gjentok ved flere anledninger at det viktigste nå er å temme den sviende inflasjonen, ifølge Bloomberg.

«Vi må gå mot en mer restriktiv linje», og gjøre det «så snart som mulig», sa han under et digitalt møte i regi av Bedriftsøkonomiens Landsforbund.

Renten på statsobligasjoner med løpetid på ti år, også kalt ti år, steg onsdag etter rentemeldingen og nådde 2,96 prosent. Torsdag fortsetter tiåringen rallyet og har i skrivende stund passert tre prosent.

Gamestop-aksjen stiger kraftig

Onsdag ble det kjent at styret i spillbutikkkjeden Gamestop hadde godkjent å dele eierandelen i fire. Da Wall Street åpnet torsdag var Gamestop-aksjene, som også er kjent som såkalte «meme-aksjer», opp 10 prosent.

Utover dagen fortsetter aksjen å stige. Fra klokken 19.30 norsk tid er Gamestops aksje opp 13 prosent.

Gamestop-aksjer ble kjent over hele verden da de nådde utrolige høyder i januar 2021. Fenomenet forklares med at småinvestorer, organisert gjennom nettforumet Wall Street Bets on Reddit, ønsket å ta hevn og sabotere de store hedgefondene som hadde satset på kursnedgang hos Gamestop.

I løpet av mars måned steg aksjen hele 35 prosent, støttet av den lojale følge av småsparere.

høyere enn forventet

Statistikk fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at antallet førstegangssøkere på dagpenger i USA (arbeidsløsekrav) var 235 000 personer forrige uke.

På forhånd var antallet førstegangssøkere forventet å være 230.000 personer, ifølge en konsensusprognose fra Trading Economics.

Det er første gang siden januar at ledighetstallene for førstegangssøkere er så høye. Dette tyder på at forholdene i det amerikanske arbeidsmarkedet modereres, skriver Bloomberg.

Pundet stiger etter Borris avgang

Sterling styrket seg umiddelbart med rundt 0,5 prosent mot amerikanske dollar på nyheten om at Borris Johnson ville gå av som statsminister klokken 10.00 norsk tid torsdag.

Klokken 13.00 samme dag bekreftet Johnson på en pressekonferanse at han går av som britisk statsminister.

Investorer reagerte åpenbart positivt på Johnsons oppsigelse. Dette gjenspeiles i pundet, som styrket seg fra 1.193 til 1.199 mot dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

About the author

admin

Leave a Comment