Sports

Bodø Glimt, Morten P | Såpass forlanger vi av et topplag

Written by admin

comment gir uttrykk for skribentens meninger.

ÅTTE PUNCTOR I Europa er en prestasjon mot alle motstandere, derom hersker ingen tvil. Det skal Bodø/Glimt ha. Klubbens garanterte plass i Conference League etter bare to kvalifiseringsrunder bør derimot være et minimalskrav for et norsk topplag.

Det første har med nivået å gjøre, og selve ideen bak Conference League.

Det andre begrunnes med Bodø/Glimts seeding etter forrige sesongs kvartfinale i turneringa.

Les også: Glimt videre i CL-kvaliken etter overkjøring – ekspertene stusset på dommeravgjørelser

NÅR IN NORSK seriemester møter motstand fra Færøyene og Nord-Irland ligger list på avansement alle dager. Sånn må det være, intet mindre. Conference League ble skapt for å gi klubber som Norges beste en bedre sjanse for et gruppespill i Europa.

Det handler om muligheter, utvikling, referanser og økonomi bygd på TV-rettigheter og samarbeidspartnere.

Alle turneringer UEFA utvikler blir til gull.

Click on it to open it before the discussion in Norsk

VEIEN TO TURNERINGEN som ble spilled for første gang i fjor er kort om du er seedet i Champions League-kvalifiseringen. Det er Bodø/Glimt. Derfor har from møtt Klaksvik (Færøyene) og Linfield (Northern Ireland).

Held uproblematisk har det ikke vært, men med 8-0 over laget fra Belfast landet gruppespillet på trygg grunn.

Alt som skjer videre, er en bonus.

Les også: Et «Glimt» av prisen på suksess

MED TRE EUROPEISKE turneringer gående er Champions League-kvalifiseringen som et stigespill med betydelige bonus etter seirer i de to første rundene. Du er nødt til å vinne noe. Du ramler ikke helt ned i kjelleren. League Conference er sikkerhetsnettet.

Neste steg for Glimt er litauiske Zalgiris, om en og to uker.

Kommer Kjetil Knutsens mannskap ut på topp er de i playoff for Champions League, med garantert gruppespill i Europa League som bonus.

Touch betyr playoff until the Europa League.

Conference League kan ingen ta fra dem.

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. He jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. He until Dagbladet i 1986. A journalist som correspondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

ZALGIRIS FRA LITHUANIA kan kanskje høres lett ut, og det er vanskelig for et norsk lag å få en bedre trekning i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League. Men – Zalgiris kommer fra 3-0 mot Malmö over to kamper.

I Sverige snakker man om mareritt og katastrofe, i Litauen er det julaften og vel så det.

Stop at this som er helt sikkert er at laget fra Vilnius har tatt store steg.

I FJOR TJENT Bodø/Glimt rundt SEK 75 million in Europe. Gruppespillet i Conference League guaranteed 30 million up to. I tillegg er det betydelige bonus for seirer og uavgjort i de kommende kvalifiseringskampene, henholdsvis fem og 1,7 millioner norske kroner.

Vi snakker gjerne om referanser når Europa er et tema, men enda viktigere er økonomien.

Conference League er som skapt para norske klubber med stramme budsjetter.

Les også: Det er bare Idrettsgallaen som ikke ser Kjetil Knutsen

JO FLORE SOM kvalifiserer seg, jo bedre er det. Norsk football er i framgang. Bodø/Glimts kvartfinale mot Roma og landslagets resultant i den pågående utgaven av Nations League bekrefter påstanden.

Molde, Viking og Lillestrøm er de tre andre lagene i kvalifisering, alle til Conference League, og før kveldens (torsdag) returkamper ser det bra ut.

Spaltister Dette er Nettavisens

Molde slo svenske Elfsborg 4-1 hjemme, Lillestrøm vant 1-0 over finske SJK borte og i den tsjekkiske hovedstaden spilte Viking 0-0 mot Sparta Praha.

Ingen er i mål ennå, men veien til Europa handler om 30 millioner kroner og seks gruppespillkamper med ytterligere økonomisk oppside.

Bedre gulrøtter finnes ikke.

About the author

admin

Leave a Comment