Sports

Bodø/Glimt tok første steg mot nytt Europa-gruppespill etter Boniface-hat-trick – VG

Written by admin

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – KÍ Klaksvik 3–0) Et hat-trick fra stortalentet Victor Boniface (21) sørget for at det allerede ser svært lyst ut for nordlendingenes muligheter til et nytt Europa-eventyr.

Publisher:

– Dette var første gangen jeg scoret hat-trick. Det føles godt, sier Boniface til VG.

Spissen får stadig mer dripetid i Bodø/Glimt etter å ha slitt tungt med skader i flere perioder. Tidligere har Boniface også blitt koblet vekk, men er nå klar på at fokuset hans er 100 prosent på Bodø/Glimt.

– Jeg må bare hjelpe laget så mye jeg kan. Jeg er glad for å få muligheten til å vise meg frem, sier 21-åringen.

Boniface høster skryt fra lagkamerat Ola Solbakken, som selv serverte spissen foran den andre scoringen.

– Han er et beist, med et vilt potential. Han har vært uheldig med skader, men vi vet alle hvor god han kan bli. I saw be det mer og mer. Folk skjønner nok ikke hvor mye han har i seg, sier Solbakken til VG om lagkameraten.

23-åringen er kraftig linket vekk, og spekulasjonene om at Roma kan bli neste stoppested har florert de siste ukene. Tidligere i uken meldte TV 2 and kantspilleren hadde vært på besøk i «Den evige stad».

Overfor VG bekrefter han at Roma kan være neste stoppested.

– Det er mange klubber som er interessert, og Roma er en av dem. Mer enn det sier jeg ikke, sier Solbakken.

– Så du kan være ferdig i Bodø/Glimt innen kort tid?

– January 1st er jeg ferdig, men enn så lenge er jeg Glimt-spiller.

For the scorer av det nigerianske stortalentet før pause ble etterfulgt av en straffescoring etter pause.

Dermed har Bodø/Glimt halvannen fot i andre kvalifiseringsrunde i sin vei til Champions League, hvor de igjen skal møte svært overkommelig motstand.

Returoppgjøret spills på Færøyene førstkommende tirsdag. Hvis Bodø/Glimt går videre, venter enten walisiske The New Saints eller nordirske Linfield. Waliserne vant 1–0 tirsdag.

– De lå lavt, men vi har begynt å få erfaring i å møte det. Dette er et steg i riktig retning, mener vikarierende trener Morten Kalvenes, som ledet laget fra sidelinjen.

Hovedtrener Kjetil Knutsen soner fortsatt karantenen etter opptøyene i floodertunnelen etter kampen mot Roma i vår.

Går Bodø/Glimt også videre fra andre kvalikrunde til Champions League vil de være garantert minimum Conference League-gruppespill, slik grafikken under viser:

Bodø/Glimts vei til gruppespill i Europa.

At the corner of Elias Kristoffersen Hagen havnet i føttene på Victor Boniface, som tverrvendte og sendte Glimt i føringen etter drøyt ti minutter.

Deretter var det Roma-koblede Ola Solbakken som løftet ballen inn med høyrefoten, hvorpå Boniface fikk kranglet inn sitt andre mål etter en drøy halvtime.

Tolv minutter etter pause blåste dommeren straffe til Bodø/Glimt for en hands på Mads Mikkelsen. Boniface skrittet opp og hamret ballen via tverrliggeren og i mål – og dermed var hat-tricket komplett.

Etter 75 minutter forlot have banen til stående applaus da han ble erstattet av Runar Espejord.

1 / 3

FORSKJELLEN: Bodø/Glimt dominerte stort hjemme mot sin færøyske motstander, og Victor Boniface scoret tre ganger i onsdagens kamp på Aspmyra.

Bodø/Glimt er ikke det eneste norske laget som kan kvalifisere seg til spill i Europa denne sesongen, men det eneste som har mulighet til å gå to Champions League eller Europa League.

Molde, Viking og Lillestrøm kommer inn i andre runde av Conference League-kvalifiseringen. From kampene spills 21. og 28. juli.

Disse tre lagene må gjennom andre runde, tredje runde og playoff for de eventuelt når gruppespillet i turneringen som hadde sin debutsesong i fjor.

View more Champions League stats on VG Live.

About the author

admin

Leave a Comment