Technology

Brødrene Varner satte ny børsrekord: de hentet inn nesten 300 millioner kroner

Written by admin

De tre brødrene Joakim, Petter og Marius Varner eier ikke bare klesimperiet som består av kjeder som Dressmann, Cubus og BikBok. Familien til de tre brødrene eier også VJ Invest, som forvalter rundt 1,4 milliarder kroner.

Tidligere i sommer skrev han Finansavisen at familien endelig kunne glede seg i klesbutikker igjen etter koronaens brutale herjinger, med kraftig omsetningsøkning og et resultat på 260 millioner kroner.

Men de kan også si at de er godt fornøyd med sine investeringer i aksjemarkedet, viser ferske regnskapstall fra VJ Invest.

Årsrapporten viser at selskapet fikk et resultat før skatt på 292 millioner i 2021, mot 136 millioner året før. Det er det beste året i historien for investeringsselskapet.

Selskapet deltar også i obligasjoner, derivater og enkelte korte posisjoner.

Disse investeringene ga best avkastning

Investeringsselskapet ble stiftet i 2009 med en startkapital på 200 millioner kroner. I årsrapporten skriver selskapet at de er relativt defensivt posisjonert i 2021.

Ifølge selskapet hadde det en avkastning på investeringen på 32,1 prosent.

De største bidragsyterne til fjorårets gode aksjeutvikling var investeringer i selskaper som Protector, Kid, Oda Group Holding, Note, Multiconsult, Wilhelmsen, Alphabet og Kitron.

I fjor var Protector opp 93,4 prosent på Oslo Børs, mens Kid var opp 30 prosent.

TGS, NRC Group og Aker Biomarine er notert som de selskapene som bidro mest negativt. TGS var ned 34 prosent på Oslo Børs i løpet av 2021, og Aker Biomarine var ned 51,7 prosent.

37 prosent avkastning

Ser man kun på kapitalinvesteringene, endte resultatet på vel 340 millioner kroner. Det gir en avkastning på 37 prosent, nesten det dobbelte av Oslo Børs’ økning på 21 prosent i samme periode.

For aksjene isolert sett endte resultatet på 340,5 millioner kroner, noe som ga en avkastning på 37 prosent for fjoråret, til sammenligning var Oslo Børs opp 21 prosent i samme periode.

Selskapet tapte 25,9 millioner dollar på derivatporteføljen og fikk 6,2 millioner dollar på shortsalg av aksjer.

Mens det siste året var preget av sterke stimuleringspakker fra sentralbanker og en enorm oppgang i aksjemarkedene, ser det mye verre ut i 2022. Selskapet skriver i sin årsrapport at det kun har deltatt i en liten mengde børsnoteringer de siste årene. .

Samtidig har han økt shortposisjonene i flere av nykommerne på aksjemarkedet. Det betyr at selskapet satser på at de vil falle i verdi.

– Selskapet har en tendens til å ha lange perioder med eierskap i kvalitetsselskaper med sterk resultatrekord, sterk balanse, langsiktig vekst, sterk markedsposisjon, etableringsbarrierer, moderate priser og god ledelse. Denne strategien fortsetter også i 2022, skriver selskapet i årsrapporten.

Selskapet røper også at det har hatt en god start på året.

Gruppen kommer tilbake for å tjene penger på klærne.

Varner-imperiet er mest kjent for sine beholdninger innen klesindustrien. Få norske butikkjeder opplevde korona-låsningen hardere enn Varner. De store kjedene Cubus, Dressmann og BikBok hadde samlet driftsunderskudd på over 400 millioner i 2020.

Tall fra fjorårets regnskap viser at selskapet går med overskudd igjen, ifølge Finansavisen. Salgsinntektene i fjor økte fra 8,6 milliarder kroner til 9,7 milliarder kroner. Tidligere i sommer sa Petter Varner til avisen at de spår 11 milliarder kroner i omsetning og et resultat på opp mot 900 millioner kroner i år.

– Det er en helt enorm følelse. Dette er livet vårt. Virksomheten går bra. Det er en god følelse selv om det har vært et lærerikt øyeblikk, la Petter Varner til. envist i slutten av juni. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom lenker som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller andre former for bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

About the author

admin

Leave a Comment