Brutal ferie-beskjed: – Gråt i telefonen

Se para deg følgende: Dere har flyttet til et kontinent som ligger en drøy 20 timer lang flytur unna. Det er seks år siden dere sist var i Norge, og i mellomtida har en pandemi satt en stopper for store deler av reisevirksomheten ut og inn av landet.

I Norge har familie og venner ventet i mange år på å endelig få se dere igjen.

Snart er det bare noen få dager igjen til dere sitter på flyet på vei til Norge, men så kommer en nedslående beskjed.

“Nei, nei, nei”

I saw skrur tiden tilbake til mars. I Australia nanny Mirjam MacGregor sammen med mannen og deres tre barn de ella og bestiller en etterlengtet ferietur til Norge.

Seks år etter at de sist var hjemme i Norge skal de endelig hjem til familie, venner og barnas fire år gamle kusine som de ennå ikke har møtt.

Stemningen er god når flybillettene omsider er i boks. Det de ikke vet er at et flykaos de færreste har sett maken til venter noen måneder fram i tid.

– Det er in kjip situasjon for scabies. Mange har planer, og ønsker å ha mulighet til å reise hvor de vil. Det pleide å være en enkel situasjon, men sånn er det dessverre ikke lengre. Folk er nok nervøse nå, sier MacGregor til Dagbladet.

KANSELLERT: Familien MacGregor skulle fly med Singapore Airlines from Singapore to København.  Flyselskapet har ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.  Photo: Roslan RAHMAN/AFP/NTB

KANSELLERT: Familien MacGregor skulle fly med Singapore Airlines from Singapore to København. Flyselskapet har ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken. Photo: Roslan RAHMAN/AFP/NTB
see more

Familien skulle best plan fly til Norge via både Singapore og København. Når Dagbladet snakker med MacGregor skulle familien allerede ha vært halvveis på reisen fra Singapore.

Slik ble det ikke.

To dager før avreise våkner MacGregor til in e-post fra reiseselskapet som de har bestilt reisen gjennom. Det har skjedd and forandring i bookingen.

– Jeg tok kontakt med med Expedia og fikk da vite at SAS hadde kansellert flyreisen fra Singapore til København.

Selv om barna blir bekymret para om den etterlengtede turen til Norge skal gå i vasken, er ikke moren så altfor bekymret.

KØER: Det melder om kaos og lange køer på flere flyplasser rundt om i Europa. Video: Twitter
see more

Biller up to 500,000

– Jeg tenkte bare at det hadde skjedd en endring, så jeg ringte opp Expedia slik at det det kunne fikse for oss. Det var ikke i tankene mine at det kunne bli som det ble, sier hun.

Ikke lenge etterpå går det opp for henne. Håpet om en ferietur til Norge er i ferd med å svinne hen.

“Nei, beklager. Stop at this vi kan gjøre er å gi dere pengene tilbake”, var beskjeden fra Expedia.

– Hvordan reagerte du da?

– Jeg begynte å gråte i telefonen. “Nei, nei, nei. Det kan du ikke si.” Han kunne ikke gjøre noe med det, sier hun med fortvilelse i stemmen.

MacGregor forteller in hun var fullt klar over at flere flyselskaper hadde opplevd store problemer, men trodde de hadde en form for sikkerhet gjennom å bestille hos Expedia.

ENDRING I PLANENE: Ferie i Norge blir nå byttet med dagsturer rundt omkring i Australia for familien MacGregor.  Photo: Private

ENDRING I PLANENE: Ferie i Norge blir nå byttet med dagsturer rundt omkring i Australia for familien MacGregor. Photo: Private
see more

MacGregor sier de ikke har fått en ordentlig forklaring på hvorfor flyet ble kansellert.

– At det går an å kansellere to dager før en reise uten mulighet til å booke om til et annet fly trodde jeg ikke var mulig. Hadde vi visst om endringene tidligere hadde vi hatt en bedre sjanse til å finne en løsning.

Verken Singapore Airlines eller Expedia har besvart Dagbladets henvendelse i forbindelse med denne saken.

– Singapore Airlines inngår i Star Alliance, et stort nettverk av samarbeidende flyselskap som SAS også er en del av. Man kan derfor booke en gjennomgående reise med selskapene, opplyser Tonje Sund, pressesjef i SAS, til Dagbladet.

Ingen fair to Norge

Umiddelbart etter at beskjeden om det kansellerte flyet hadde kommet, sjekket MacGregor muligheten hos andre reiseselskaper i håp om å få tak i andre billetter. Prisen hun da fikk servert, var hinsides.

Et av reiseselskapene hun kontaktet hadde billetter, men familien på fem måtte da ut med svimlende 14700 australske dollar per billett – tilsvarende rett i overkant av 100 000 kroner, og det per billett.

STREIKEFARE: Det kan gå mot streik i SAS fra 29. juni. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair kaller det en dårlig situasjon for all involved.
see more

– Det er jo helt umulig.

Nå har familien innsett at det ikke blir norsk sommer i år.

– Vi må prøve å finne på noe fint sammen. Men det blir absolutt ikke det samme som sommerferie i Norge, sukker MacGregor.

Hun Fortsetter:

– Vi prøver så godt vi kan å sette ting i litt perspektiv og være positive. Vi har jo hverandre, vi er friske og vi har det bra. Det er sarna som er i mye verre situasjoner enn oss, avslutter hun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.