Car Design Award 2022: – Toyota viser frem Electric Cruiser

Motta nye saker fra Elbil24 direkte i innboksen din. Abonner på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Toyota er i disse dager ganske travelt med å lansere sin nye elbil, bZ4X, en bil midt i det mest populære segmentet. Den er formet som en crossover, en blanding av en lav personbil og en voksen SUV. Derav definisjonen av crossover.

Samtidig vant Toyota Car Design Award 2022, og ble nylig hedret av selskapet under en sesjon på møbelmessen i Milano.

Bilen de vant med var konseptbilen Toyota Compact Cruiser EV, en elektrisk koffert med utseende som en liten Land Cruiser, derav navnet Compact Cruiser. Men for de av dere som plutselig fikk vann i munnen og rykket på gasspedalen, har vi noen branner å slukke før vi kan tenne dem igjen.

bare et konsept

Fordi Compact Cruiser foreløpig bare er en konseptbil. Tidligere betydde dette at det å fortelle nesten var som ren fiksjon, men dette har endret seg over tid. Bilprodusenter er nå mer opptatt av å lage meningsfulle prototyper enn tidligere. Slik er det også med Compact Cruiser, en bil som først ble vist på Mega Web i Tokyo i desember.

Da var det en av mange elbiler som Toyota overraskende viste frem på rekke og rad, med den gode nyheten om at de også ville være med i elbilløpet.

Der sto Compact Cruiser parkert, men blant alle de andre bilene forsvant den et stykke inn i mengden. Nå har en designpris brakt den frem i lyset, men hva kan vi forvente av en bil som denne hvis den kommer på markedet?

FORHOLD: Bilen har gener fra den gamle 40-serien, og retroversjonen FJ Cruiser.  Foto: Toyota

FORHOLD: Bilen har gener fra den gamle 40-serien, og retroversjonen FJ Cruiser. Foto: Toyota
se mer

noen drøm

Vel, under desember-arrangementet ble den kun introdusert som Toyota Compact Cruiser EV. Med andre ord ble den ikke kalt bZ, som flere andre kjente biler. Men Toyota har allerede sluppet mange av ingrediensene som kan puttes inn i en bil som Compact Cruiser EV. Basen kan være basert på e-TNGA-plattformen, og den kan også arve batteriet og motoriseringen fra nykommeren bZ4X.

Det vil bety 71,4 kWh med brukbar kapasitet og en motor på 204 eller 217,5 hestekrefter, avhengig av om Toyota lager tohjulsdrift eller firehjulsdrift.

Begge vil kunne kle godt en slik bil. Karosseriformen er derimot ikke finpusset og strømlinjeformet for drivstofføkonomi, men det er heller ikke den originale Land Cruiseren, til sammenligning. Her andre funksjoner enn rekkeviddetelling, nemlig tilgjengelighet. Så det er bra at Toyota også lagerfører her, for i bZ4X slapp Toyota et elektronisk styrt firehjulsdriftssystem, med et program de kaller X-Mode. Dette ligner på Crawl-systemet som finnes på Land Cruiser, og det er et bombesikkert system for å krysse ulendt terreng.

Virkelighet

Men la oss understreke at dette bare er våre egne fantasier og ikke har rot i kjent virkelighet. Toyota har ikke avslørt hva ingrediensene til en Compact Cruiser EV vil være. Under den store presentasjonen i desember viste de også en slags slektning, kalt bZ Compact SUV. Vi utelukker ikke at disse to neste bilene kan ha delt teknologi, bare pakket inn i to forskjellige dresser.

Den ene som en mer moderne SUV, den andre som en nostalgisk retroversjon av en tidlig Land Cruiser, men med moderne trim.

I så fall vil det ikke være første gang Toyota tar et slikt skritt, for i USA har de solgt godt i årevis FJ Cruizer, en retroversjon av den kjente 40-serien. Vel, du vet det når du ser det, men her snakker vi om tiden da flytende drivstoff virket som den eneste måten å få en bil til å bevege seg fremover. Den tiden er snart ute, og en Toyota Compact Cruiser EV kan definitivt bli m

Leave a Reply

Your email address will not be published.