entertainments

Cathrine Montero Moen: – En lettelse å få vite det

Written by admin

I april ble det kjent at tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (42) og forloveden Cathrine Montero Moen (32) venter sitt andre barn sammen.

Gladnyheten røpet paret selv via Instagram, men så langt har de ikke uttalt seg om hvorvidt det blir en gutt eller jente.

Som mange andre kjendispar har Grøtta Grav og Montero Moen den siste tiden hatt sommerferie, og overfor Klikk.no uttaler paret at de har tilbrakt sommerdagene på Norgesferie med bobil.

BARN: Lina og Eldan kjent fra «Sommerhytta» uttalte at de ønsket å få barn i nærmeste fremtid. Video: Steffen Pettersen/TV 2
see more

– Engineered Overrasket

Samtidig avslører Montero Moen til nettstedet at hun nylig fikk in ny diagnostic.

– Jeg har nylig fått påvist and jeg har ADHD. Jeg har tenkt på det gjennom store deler av livet, og det var vel ingen, verken venner eller familie, som ble overrasket. Energinivået mitt har alltid vært høyt og konsentrasjonen flyktig. Men jeg ble mer bevisst på det siden følelseslivet til Gaute er så stabilt. Og så handlet det om at jeg som gravid ville vite hvilke gener jeg kan videreføre til barna våre, erkjenner hun.

AKTIV: Cathrine Montero Moen er glad i å holde sec aktiv.  Selv mener hun ADHD-diagnosen både har vært en svakhet og en styrke.  Photo: Private

AKTIV: Cathrine Montero Moen er glad i å holde sec aktiv. Selv mener hun ADHD-diagnosen både har vært en svakhet og en styrke. Photo: Private
see more

Overfor Se og Hør utdyper Montero Moen hvorfor hun valgte å være åpen.

– Stole

– Det er fordi det er in diagnose jeg er stolt av. Det er klart, den har gitt meg utfordringer opp gjennom, og det er en diagnostic jeg har tenkt at jeg har hatt hele livet, men jeg har ikke prioritert å utrede det, sier hun og følger opp:

POSADA BLI MED: Per Gunvald Haugen vant farmen i 2020, nå viser han frem «Farmen»-hytta. Video: Se og Hør
see more

– Grunnen til at jeg ville utredes nå er for å finne ut av om jeg faktisk har det, at jeg ikke bare går rundt og tror det – og for å finne ut hvilke gener jeg eventuelt kan videreføre til mine barn.

32-åringen nevner at følelsesregularing, hyperaktivitet og konsentrasjonsvansker er blant utfordringene hun i størst grad opplever med ADHD-diagnosen.

Som ung minnes hun at det var ekstremt krevende med skolearbeid – for eksempel å lese til prøver. I voksen alder har hun dog funnet styrke i det, hun mener hun har større arbeidskapasitet og driv som følge av diagnosticn.

– Enten er jeg veldig høyt oppe, ting er bare fantastisk og livet er herlig, og så kan jeg gå rett i kjelleren og kroppen fylles med kjempvonde følelser, forklarer Montero Moen videre om hvordan hun opplever ADHD-diagnosen.

A PEN: I «En kveld hos Kloppen», avslørte TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie and have fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Photo: TV2
see more

– Lettelse

– For meg var det en lettelse å få vite at jeg har ADHD, for da har jeg en del knagger jeg kan henge tanker og følelser på, og at jeg kan tenke at det er ok å ha det utfordrende når det kommer til å regulate følelser , sier hun to Se og Hør.

32-åringen synes det er synd and psykisk helse fremdeles er et tabubelagt theme.

– Jeg har flere utfordringer enn folk som ikke har den diagnosticn, men det er fint å kunne bruke det til en styrke, ta det som er fint ut av diagnosticn, og ikke tenke at det er en skam, sier hun og følger opp:

– Man kan føle seg så alene om en sykdom eller diagnostic, og vi er sterkere sammen!

UT SERPENT: Henrik Borg var med i «4-stjernes middag» og der snakket han blandt annet ut om sin psykiske lidelse.
see more

Som nevnt venter Montero Moen og Grøtta Grav sitt andre barn sammen nå til høsten, fra før av har de lille Aron på ett og et halvt år. Grøtta Grav har i tillegg to døtre på ti og tolv år fra sitt tidligere ekteskap med Silje Hvarnes (42).

Montero Moen møtte Grøtta Grav for første gang under innspillingen av «Farmen kjendis» i 2016.

LES OGSÅ: Advarer: – Ikke gjør dette!

About the author

admin

Leave a Comment