Sports

Cathrine Montero Moen: – Uerstattelig

Written by admin

July 29, 2018 kom sjokkbeskjeden om at langrennstjernen Vibeke Skofterud hadde gått bort i on vannscooterulykke utenfor Arendal natt til samme dag.

Skofterud, som bare var 38 år gammel, befant seg på hyttetur på Tromøya utenfor Arendal sammen med kjæresten da ulykken inntraff. Hun ble meldt savnet klokka 01.00, og 11.30-tida samme dag ble hun funnet død på en holme på øya St. Helena i Hovekilen.

Familie, pårørende, venner og Norges befolkning sørget over bortgangen, inkludert influencer og innholdsprodusent Catalina Montero Moen (32), som var blant skistjernens nærmeste venninner. Hun legger ikke skjul på at savnet er stort den dag i dag.

– Et stort prohibit

Paret ble kjent via felles venner, og førsteinntrykket satte tydelige spor i Cathrine.

VIBEKE SKOFTERUD: 29. juli er det ett år siden langrennstjerna Vibeke Skofterud gikk bort. Da vi møtte Vendela Kirsebom tidligere i år, var hun tydelig om hva hun mind om Vibekes bortgang her.
see more

– Da vi først ble kjent, så tenkte jeg at: Shit, hun er en give til folk. Hun ble en dio i livet mitt, forteller 32-åringen til Se og Hør, og fortsetter:

– Man ble alltid glad av å være med Vibeke. Det er så fint å være rundt et så positivt menneske. Hun hadde en helt egen, smittende last, så jeg følte at jeg ladet batteriene ved å være med henne. Jeg fikk påfyll av energi.

Cathrine husker godt Vibekes spontane og sprudlende personlighet, noe som stadig medførte overraskelsesturer til hytta eller andre steder hvor de trivdes sammen.

– Jeg elsker overraskelser, så hun ga meg mye av det.

«Maskin» er ordet som hun velger å beskrive den avdøde venninnen med, og utdyper at Vibeke hadde et enormt pågangsmot. Hun roser også den olympiske mesterens åpenhet, både privat og offentlig.

HYLLES: Vibeke Skofterud hylles av venninna fire år etter ulykken.  Photo: Private

HYLLES: Vibeke Skofterud hylles av venninna fire år etter ulykken. Photo: Private
see more

– Jeg er ganske åpen av meg av natur, og jeg liker så godt hvordan hun var så åpen om sine utfordringer i blant annet skimiljøet og offentligheten. Hun var et stort forbilde for scabies, inkludert meg selv.

– Et kjempesjokk

Det er fire år siden den 38 år gamle skiløperen omkom i ulykken, og Cathrine husker godt det øyeblikket hun fikk vite at venninnen hennes hadde gått bort.

– Jeg jobbet på Farmen da jeg fikk sjokkbeskjeden. Jeg fikk in push-melding på klokka, og da så jeg: «Vibeke Skofterud død». Jeg skjønte ikke helt hva det sto, og tenkte at det her må jo være en skrivefeil. Så kom mannen min, Gaute, bort til meg før jeg rakk å tenke. Han hadde lest det akkurat før jeg fikk varselen, og bare holdt rundt meg. Da gikk det opp for meg and dette faktisk var reelt.

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK
see more

Tårene trillet idet hun fikk dødsbudskapet, og på mobilen rant det inn meldinger fra venner som visste om det nære vennskapet.

– Det var veldig spesielt, og veldig vondt og trist, legger hun til.

SJOKKBESKJED: Innholdsprodusenten var på jobb da hun fikk vite at idrettsstjernen var død.  Photo: Private

SJOKKBESKJED: Innholdsprodusenten var på jobb da hun fikk vite at idrettsstjernen var død. Photo: Private
see more

– Det var et kjempesjokk for meg og alle da hun gikk bort. For maskiner forsvinner ikke, men da bli man påminnet hvor skjørt livet er og hvor fort alt kan snu. Man må ta vare på hverandre og de rundt sec.

“Farmen”-drømmen

Cathrine kan også avsløre at verdensmesteren bar på en TV-drøm som ikke rakk å bli til virkelighet før den tragiske ulykken.

FOX: Leah Isadora Behn vat prisen for Årets influencer: Beauty under Vixen Awards 2021. Hun takket blant annet sin avdøde far Ari.
see more

– Hun hadde så innmari lyst til å være med på Farmen, og så hadde hun blitt spurt om å være med på Torpet. Jeg hadde anbefalt henne om å ikke være med på det, by da kunne hun ikke være med på vanlige “Farmen”. Hun hadde et altfor stort navn til å være med på Torpet, etter min mening.

Hvordan tror du Vibeke hadde gjort det på “Farmen”?

– Hun hadde kommet til finalen – garantert. Hun var et vinnervesen. Jeg føler det er så få av den sorten Vibeke var. Jeg har savnet å ha en sånn person i livet mitt, fordi det er ingen som var, eller er som henne, svarer 32-åringen.

Hun deler åpenhjertig om at savnet fortatt er stort, noe som hun understreker at hun ikke er alene om.

OMKOM: Tidligere blogger og influencer Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Photo: Private
see more

– Hun er rett og slett uerstattelig. Jeg har også tenkt på familien hennes og pårørende, den daværende kjæresten Marit og hennes nærmeste venninne Carina Kristiansen. Når jeg selv har det vondt, så er det fryktelig vondt for de aller, aller nærmeste.

LES OGSÅ: Avslører lammelser etter skrekk-ulykke

About the author

admin

Leave a Comment