Cezinando dømmes til samfunnsstraff i 120 timer – VG

PÅ SCENEN: Kristoffer Cezinando Karlsen har gjort stor suksess med hitlåter som «Håper du har plass», «Vi er perfekt men verden er ikke det». Her fra Øyafestivalen i Oslo i 2018.

Kristoffer Cezinando Karlsen var med på tyverier av designmøbler til en verdi av 380,000 kroner. Han dømmes up to 120 timers samfunnsstraff med in gjennomføringstid på seks måneder.

Publisher:

Den 26 år gamle Oslo-rapperen var siktet for fem luksustyverier, og mandag erkjente han straffskyld I Oslo tingrett.

– Jeg ser tilbake på det med ira, også er jeg glad for at jeg fikk muligheten til å levere tilbake ting i samarbeid med politiet, og gjenopprette noe av skaden, sa han.

Dommen kom mandag ettermiddag. Artisten dømmes til samfunnsstraff i 120 timer med en gjennomføringstid på seks måneder.

I tillegg dømmes Cezinando til å betale erstatning til Feniqia Oslo AS – et av stedene som fikk frastjålet møblement – ​​​​med 16,320 crowns.

– Etter min oppfatning har retten avsagt en riktig dom, og det er jeg fornøyd med- og håper vi er ferdig saken, skriver Cezinandos forsvarsadvokat Mette Yvonne Larsen i en SMS.

Påtalemyndighetene la ned straffepåstand om 120 dager fengsel.

Retten legger i dommen vekt på at Cezinando har tilstått forholdene og samtykket til tilståelsesdom.

– Videre har han samarbeidet med politiet, og har hatt en viktig rolle i forbindelse med tilbakelevering av møblene til eierne. Han har organisert et opplegg for å få tilbakelevert møblene, og var den første som tok initiativ til dette, heter det i dommen.

Påtalemyndigheten foreslo en straff på fengsel i 120 dager, mens hans forsvarer Mette Yvonne Larsen mente at han burde dømmes til 30 timer samfunnsstraff.

Larsen argueterte for at Cezinando har lagt en betydelig innsats i å hjelpe politiet med å skaffe tilbake møblene som ble stjålet. Det totale erstatningskravet mot ham er redusert up to 16,000 crowns.

Stjal for egen vinning

I retten forklarte han seg om de fem tyveriene som ble begått i januar og februar i 2021. Til sammen stjal han og andre personer designmøbler til en verdi av 380,000 kroner.

– Jeg og fem andre gikk inn gjennom en åpen dør som så ut som en byggeplass eller et totalrenoveringsprosjekt, og borttok disse hurtado, sa han om den ene hendelsen.

Les også

Cezinando erkjenner luksustyverier: – Ser tilbake på det med ira

OSLO TINGRETT (VG) Kristoffer Cezinando Karlsen har erkjent at han var med på stjele designmøbler for SEK 380,000.

Han ønsket ikke å svare på hvordan bortføringen av møblene ble organisert, men sa at de visste at møblene befant seg på adressene de stjal fra.

Dommeren spurte han om hvorfor tyveriet ble begått.

– Det ønsker jeg ikke å svare på, sa han.

Dommeren sa deretter at siktede må som forutsetning i en tilståelsessak forklare seg om noe av bakgrunnen for hendelsen.

– Det var for egen vinning.

Stjal foran answer

Cezinando har blant annet erkjent at han i 2021 var med på å stjele over 50 Carl Hansen-designstoler fra en coronastengt Bjørvika-restaurant til en verdi av omkring 180,000 kroner.

Det spesielle tyverimiljøet Cezinando knyttes til, ble avslørt av Oslo-politiet i fjor vår.

De ni mennene hadde ifølge politiet drevet med omfattende tyverier av stoler, lamper og annet dyrt interiør fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Og tyverimetoden var av den frekke sorten:

De gikk rett inn i lokalene i åpningstiden, og bar stoler og annet interiør ut av lokalene. Noen ganger under ansattes påsyn, ifølge politiet.

Samarbeidet med politiet

Tyveriene Cezinando var innblandet i foregikk på Kaffebrenneriet på Barcode, den libanesiske restauran Feniqia i Oslo sentrum, in kantine og et lokale i Vika.

Flere av møblene som ble stjålet i tyveriene, er levert tilbake til politiet. Cezinando sa det var hans initiativ from him til å levere de tilbake, og at han har hjulpet politiet med å få tilbake møbler som ikke har vært i hans besittelse from him.

– Jeg er litt usikker på det nøyaktig antallet, det er kanskje mellom fem og ti som jeg dessverre ikke vet hvor her. Men første dagen lever jeg 36 stoler, også har det blitt lever in del flere også i samarbeid med meg og politiet, og andre og politiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.