Cezinando i retten: – Ser tilbake på det med ira – VG

MØTER I RETTEN: Cezinando Her frapellemannsprisen i 2017.

Kristoffer Cezinando Karlsen har erkjent at han var med på å stjele designmøbler for SEK 380,000. Politiet har foreslått in straff på 120 dager fengsel.

Publisher:

– Jeg ser tilbake på det med angry, også er jeg glad for at jeg fikk muligheten til å levere tilbake ting i samarbeid med politiet, og gjenopprette noe av skaden, sier Cezinando i retten.

Den 26 år gamle Oslo-rapperen er siktet for fem luksustyverier. Han har på sec en hvit rutete skjorte og blå jeans. Håret når han til skuldrene, og med seg inn i rettssalen har han med seg en rød notatbok.

På spørsmål om han erkjenner straffskyld sier Cezinando:

– Ja, det gjør jeg.

I retten forklarer han seg om de ulike tyveriene som ble begått i januar, februar og mars i 2021. Til sammen stjal han og and andre personer designmøbler til en verdi av nesten 400,000 kroner.

– Jeg og fem andre gikk inn gjennom en åpen dør som så ut som en byggeplass eller et totalrenoveringsprosjekt, og borttok disse robbed, sier han om den ene hendelsen.

PÅ SCENEN: Kristoffer Cezinando Karlsen har gjort stor suksess med hitlåter som «Håper du har plass», «Vi er perfekt men verden er ikke det». Her fra Øyafestivalen i Oslo i 2018.

Ber om 120 dager fengsel

Ifølge dommer Helen Sekulic har påtalemyndighetene foreslått en straff på fengsel i 120 dager.

Det er ikke hans forsvarer Mette Yvonne Larsen enig i.

– Kristoffer Cezinando Karlsen er en ung lovbryter, they have er fullstendig ustraffet, they have er ikke engang bøtelagt tidligere, sier hun i retten.

Hun mener at tilståelsen hans har bidratt til at andre i saken har tatt initiativ til oppklaring.

– Karlsen har banet vei for å rydde opp i den kjedelige saken, både på egne vegne og andres vegne.

Forsvarer mener derfor at han må få betydelig strafferabatt, og at samfunnsstraff kan være en mulig straffutmåling.

– Gonna

Alle tyveriene ble begått for egen vinning, forklarer Cezinando.

Han ønsker ikke å svare på hvordan bortføringen av møblene ble organisert, men sier at de visste at møblene befant seg på adressene de stjal fra.

Flere av møblene som ble stjålet i tyveriene, er levert tilbake til politiet. Cezinando sier det var hans initiativ de el til å levere de tilbake, og at han har hjulpet politiet med å få tilbake møbler som ikke har vært i hans besittelse de el.

– Den generelle følelsen er ira, og å komme forbi det og få det bak meg, sier han.

In tilståelsessak er in straffesak som avgjøres uten tiltalebeslutning og hovedforhandling. Siktede må samtykke til at saken gjennomføres på denne måten, og i alle tilståelsesdommer skal det gis strafferabatt.

Hans forsvarer Mette Yvonne Larsen ønsker ikke å kommentere rettsmøtet til VG.

– Etter at Karlsen har levert inn møbler, så er det flere andre i dette sakskomplekset som har levert tilbake møbler. Den første som tar initiativ til å legge kortene på bordet og tilstå, var Karlsen, sier Larsen i retten, og legger til:

– Karlsen har banet vei for å rydde opp i den kjedelige saken, både på egne vegne og andres vegne.

Forsvarer mener derfor at han må få betydelig strafferabatt.

Larsen uttalte up NRK i slutten av april in erstatningskravet mot ham er kraftig redusert.

– Aktor har foreslått i sin påtegning at det totale erstatningskravet skal være på ca. 30,000 crowns for siktede har gjort at betydelig innsats for å tilbakelevere alle gjenstander, gjenstander som ikke har vært i hans besittelse, sa hun til kanalen.

Cezinando har de siste årene gjort stor suksess med de kritikerroste albumene «Noen ganger og andre» and «Et godt stup i et grunt vann», and påfølgende spellemannspris og P3 Gull-pris.

Hitlåter som «Håper du har plass» and «Vi er perfekt men verden er ikke det» brakte ham til toppen av plakaten på Øyafestivalen i Oslo i 2018 og festivalens prestisjefylte avslutningskonsert.

Stjal foran answer

Cezinando har blant annet erkjent at han i mars 2021 var med på å stjele over 50 Carl Hansen-designstoler fra en coronastengt Bjørvika-restaurant til en verdi av omkring 180,000 kroner, ifølge VGs opplysninger.

Det spesielle tyverimiljøet Cezinando knyttes til, ble avslørt av Oslo-politiet i fjor vår.

De ni mennene hadde ifølge politiet drevet med omfattende tyverier av stoler, lamper og annet dyrt interiør fra kontorlokaler, interiørbutikker og serveringssteder.

Og tyverimetoden var av den frekke sorten:

De gikk rett og slett rett inn i lokalene i åpningstiden, og bar stoler og annet interiør ut av lokalene. Noen ganger under ansattes påsyn, ifølge politiet.

Tyveriene Cezinando var innblandet i foregikk på Kaffebrenneriet i Barcode, den libanesiske restauran Feniqia i Oslo sentrum, in kantine og et lokale i Vika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.