Cryptocurrency Platform Coinbase permitterer 18 prosent av ansatte: Sier at selskapet vokste “for raskt”

Coinbase, den USA-noterte kryptovalutaplattformen, sier opp 18 prosent av de ansatte, eller nesten en femtedel av arbeidsstyrken.

skrive CNBC Tirsdag ettermiddag norsk tid og viser til et rundskriv som ble sendt til Coinbase-ansatte i dag.

Kuttet vil ramme heltidsansatte og betyr at om lag 1100 personer mister jobben.

Administrerende direktør Brian Armstrong bemerker i e-posten at økonomien er på vei mot en mulig lavkonjunktur og at selskapet vokste “for raskt” under tidligere oppganger i kryptovalutamarkedet. Han tok også senere til Twitter for å rapportere kuttene.

Oppsigelsen kommer midt i det som har vært noen tøffe måneder for kryptomarkedet. De to største valutaene, bitcoin og ethereum, har stupt til nivåer som ikke er sett på to år, mens investorer har flyktet fra høyrisikoinvesteringene som ble svært populære under pandemien.

“Kryptovinter”

I e-posten til de ansatte sa seniorleder Armstrong videre at selskapet nå må «styre» såkalte kontantutgifter og øke effektiviteten.

– Det ser ut til at vi er på vei mot en resesjon etter en oppgang som har vart i mer enn ti år. En resesjon kan føre til en ny “kryptovinter” og vare lenger. Selv om det er vanskelig å forutsi økonomien eller markedet, planlegger vi alltid for det verst mulige utfallet, sa Armstrong, ifølge CNBC.

Kunngjøringen om kuttet kommer også etter at selskapet tidligere i år sa at de hadde satt nyansettelser på pause, før de kort tid etter kunngjorde at pausen på nyansettelser var forlenget på ubestemt tid.

– Våre ansattes kostnader er for høye til å håndtere effektivt i et så usikkert marked. Selv om vi gjorde vårt beste for å få det til, har det nå blitt klart at vi ansetter for mange, fortsatte Armstrong.

Nyheten kommer også etter et fall i Coinbase-aksjer etter fjorårets notering.

Milliarder verdt å slette

Faktisk var det ikke mer enn ett år siden at kryptobørsen ble offentlig med en hevn i april i fjor.

På den første handelsdagen oversteg markedsverdien 100 milliarder dollar., i det som skulle bli vendepunktet for kryptoaktører i det tradisjonelle aksjemarkedet. Samtidig handlet bitcoin og ethereum på høye nivåer, og nådde nye topper på henholdsvis rundt $65.000 og $4.600 i fjor høst.

Da vi kom ut av pandemien, var optimismen og appetitten for det som kan beskrives som risikable investeringer fortsatt høy.

Siden den gang har det imidlertid gått kraftig ned, både for en rekke kryptovalutaer og for Coinbase og andre kryptovalutaer på børsen.

Coinbase-aksjene er ned 79 prosent hittil i år og er ned mer enn 80 prosent siden den første handelsdagen i april i fjor. Aksjen handles til rundt 52 ​​dollar, og verdsetter selskapet til litt over 11 milliarder dollar.

Oppsigelser og kollaps

Som et resultat av den kraftige og brede nedgangen i kryptomarkedet nylig, er ikke Coinbase den eneste som tråkker på bremsen.

Tidligere denne uken måtte kryptobanken Blockfi, som har investor Peter Thiel på eiersiden, melde at den kuttet 20 prosent av sine ansatte. Der ble det også hentydet til ytre, makroøkonomiske forhold som begrunnelse for oppsigelsene, iht CNBC.

Mandag kunngjorde også Celsius Network, en kryptobank stoppe alle uttak på grunn av “ekstreme markedsforhold”.

En bedriftsmelding lagt ut mandag morgen indikerte at selskapet nå stopper alle uttak og overføringer mellom kontoer.

“Vi gjør dette for å sette Celsius i en bedre posisjon til å holde løftet sitt om over tid å sikre at alle betalinger blir utført,” heter det i uttalelsen.

Bitcoin er nå ned mer enn 60 prosent fra toppen i fjor høst, mens Ethereum er ned mer enn 70 prosent i samme tidsramme.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.