Cupra UrbanRebel – Forhåndsvisning – Tek.no

Og blant de billigste.

Cupra UrbanRebel er et konsept for hvordan en elektrisk småbil kan se ut.  Det blir søstermodellen til Volkswagen ID.  Life og en lignende modell fra Skoda.  Av de tre vil Cupra garantert se mest levende ut.

Earthsea / Tek.no: – Vi vil ikke at alle skal like oss. Vi foretrekker at noen av dere elsker oss.

Det var mantraet til litt rocker Cupras-sjef Wayne Griffiths da han avduket selskapets nye «UrbanRebel» på den historiske racerbanen Autódromo Terramar utenfor Barcelona tirsdag.

Plasseringen ble ikke valgt tilfeldig: det var her Cupra-historien virkelig begynte i 2018, da selskapet skilte seg fra Seat og lanserte sin første egen modell.

Urban Rebel prøver å være nøyaktig hva navnet tilsier, en urban rebel: en frekk liten elbil som sannsynligvis vil snu hodet når den kommer ut på veien om et par år.

Hvis du er en av dem som synes navnet er dumt, ville du sannsynligvis også ha snurret i håret på Cupras sin forkjærlighet for buzzwords og trendy fraser i et forsøk på å appellere til så mange ungdommer som mulig.

Følgerne er en del av en «stamme» som snart danner en «bevegelse», og merket strekker seg langt for å fremstå som Volkswagen-konsernets noe sta og egenrådige lillebror som aldri spør om lov, men tør å prøve hva som helst.

For øyeblikket er Urban Rebel bare et konsept, men samtidig er det et konsept som garanterer ikke å være for langt unna den endelige produksjonsmodellen, slik tilfellet har vært med tidligere Cupra-modeller.

I Norge er nok Cupra i dag mest kjent for elbilen Born, som i praksis er Cupras versjon av Volkswagens ID.3.

Urban Rebel vil være Cupras ta på bilen Volkswagen for tiden kaller ID. Livet, men det vil nok hete ID. 1 eller ID. 2 når den kommer på markedet, og vil erstatte den nåværende e-Up. Foreløpig er navnet UrbanRebel bare navnet på prototypen og det er ikke bestemt om produksjonsmodellen skal ha et annet navn.

Det er imidlertid ikke rent uvesentlig: Cupra er valgt til å lede gruppen som jobber med disse små elbilene i Volkswagen-konsernet, og har dermed trolig en viss innflytelse på hvordan de tilsvarende modellene fra Volkswagen og Skoda ser ut også.

Bilen er bare 4,04 meter lang og 1,58 meter høy, med en akselavstand på 2,6 meter, ikke ulikt Renaults populære Zoe eller Volkswagen Polo, for å gi litt kontekst.

Urban Rebel er forhjulsdrevet, noe som skiller seg fra ID. 3, identifikasjon. 4, Cupra Born og de andre bilene på MEB-plattformen, som har bak- eller firehjulsdrift. Urban Rebel er basert på en redusert og tilpasset versjon av MEB.

Den kraftigste versjonen skal kunne levere 166 kilowatt, som tilsvarer 231 hestekrefter, og gjøre 0-100 på 6,9 sekunder. Du vil nok føle deg rimelig smidig i en så liten bil.

Formen er angivelig valgt for å appellere til både småbil- og SUV-kunder, og da sier Cupra at de skal gjøre «alt» med styring og fjæring for å få bilen til å føles sporty. På utsiden kommer bilen med muskuløse skuldre, Cupras signatur nye trekantede frontlykter og veldig rene linjer.

Batterikapasiteten er ennå ikke spesifisert, men Cupra forteller at Urban Rebel vil kjøre mellom 400 og 440 kilometer avhengig av versjon. Det fremhever også bakkeklaringen som er oppgitt til nesten 22 centimeter, nesten fem centimeter mer enn for eksempel en ID.4.

Vi kan nesten anta at 21-tommers hjulene ikke overlever produksjonsmodellen, slik det er vanlig for utstillingsbiler.

Malingsfarge er den typen som ser annerledes ut avhengig av lysforholdene: fra en vinkel kan den se lilla ut, mens en annen gir en mer grønn fargetone. Innvendig finner vi de kjente Cupra-kobberaksentene, samtidig som det gir rattet en slags spillfølelse med knapper som ser ut som en spillkontroller. Det er ingen tvil om hva målgruppen er her, med andre ord.

“Selvfølgelig,” de fleste materialer er enten resirkulert internt eller bærekraftig, selv om Cupra sier de vil “redefinere” plast og bruke avanserte behandlingsmetoder for å gi en mer premium følelse i kabinen.

Bagasjerommet kan vi anslå til 200, kanskje 250 liter, men SUV-formen gir i hvert fall muligheten til å stable litt opp. Volkswagen har tidligere antydet at ID. Livet kan starte rundt 20 000 euro eller 200 000 kroner, men det er nok å håpe at Urban Rebel kan være noe over ID. Liv og pris.

Likevel hevder Cupra at dette er bilen som vil bidra til å «demokratisere» urbane elbiler, og sier at ambisjonen er å vise at elbiler kan være attraktive og morsomme å kjøre.

Bilen vil dukke opp på veiene i 2025.

Cupra viste også en mer utviklet versjon av Tavascan-konseptet som de presenterte i 2019 – muligens litt mindre slank og litt mer produksjonsklar denne gangen. Denne gangen kunne vi dessverre ikke se det på nært hold; Cupra sa at den ville gå tilbake til garasjen for å være klar til den endelige lanseringen.

Tavascan er i praksis Cupras-versjonen av bilen som Volkswagen kaller ID.4/ID.5 og Skoda kaller Enyaq og Enyaq Coupé. Du kan nok regne med at batterikapasiteten og rekkevidden er veldig lik de nevnte modellene, selv om Cupras fokus på ytelse sannsynligvis betyr å holde seg til de kraftigste motoralternativene i utvalget.

Tidslinjen for Tavascan er fortsatt 2024.

Til slutt presenterte Cupra en ny modell som bærer navnet på stedet der vi var, Terramar. Det blir merkets siste nye modell med forbrenningsmotor.

Terramar er en 4,5 meter lang SUV i omtrent samme klasse som Toyota RAV4, men det er nok ganske tvilsomt at den kommer til Norge. Bilen er utviklet sammen med Audi og skal produseres i en av Audis fabrikker, men er ellers rimelig slank med detaljer.

Terramar presenteres både som en mild hybrid og en plug-in hybrid, sistnevnte med en elektrisk rekkevidde på rundt 100 kilometer. Det kan sies at designet er betydelig mindre provoserende enn de andre Cupra-modellene. Den kommer også i 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published.