Technology

De siste eierne kjøper det norske eventselskapet og byrået Ylvis for en «hyggelig» sum

Written by admin

Danmarks All Things Live, som kjøpte Stand Up Norge og Latter-komediescenen for et par år siden, kjøper nå Stageway-gruppen, som består av Stageway Talent, Stageway Teater og Komon-Stageway. Dette følger av en pressemelding fra selskapene.

Knut Meiner (66) er fungerende president i eventselskapet Komon-Stageway, som han eier 50 prosent av. Han er tydelig på at bedrifter bør eksistere som de er, og forklarer salget med flere ambisjoner.

– Det er helt essensielt at vi blir en del av et selskap med høye vekstambisjoner. Hvis ikke, hadde vi ikke solgt. Vi har tross alt investert en ikke ubetydelig del av kjøpesummen i All Things Live.

All Things Live, registrert i Danmark, eies av det nederlandske «private equity»-fondet Waterland, og kjøper for tiden opp flere selskaper i Europa. Meiner omtaler dem som «veldig ambisiøse».

– De har det veldig travelt om dagen og har nok ikke handlet ferdig i Norge.

Meiner sier at de nå eier noe mye større, selv om han selv ikke vet hvilken andel de får. Han ønsker heller ikke å røpe størrelsen på salget.

– Men det var en god sum, sier han.

Stand Up Norge solgte for 227 millioner kroner

Da salget av Stand Up Norge ble offentliggjort i 2019, ønsket heller ikke partene å avsløre kjøpesummen. Det ble imidlertid kjent da årsregnskapet for 2020 ble offentliggjort i fjor. Komediedronningen Elina Krantz tjente anslagsvis 227 millioner dollar på salget av hennes livsverk.

Selv om vi nå er på den andre siden av en pandemi, er det verdt å nevne at Stand Up Norge i 2019 var på 112,5 millioner kroner. Komon-Stageway hadde samme år en omsetning på om lag 130 millioner kroner.

Stageway Talent og Stageway Teater omsatte for henholdsvis 190,5 millioner kroner og 33,8 millioner kroner.


Ylvis-brødrene blir en del av en dansk gruppe.

Ylvis-brødrene blir en del av en dansk gruppe. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix)

Meiner omtaler dette som en «unik mulighet» og sier gruppen kan bli en del av et større fellesskap med mye erfaring både nasjonalt og internasjonalt. All Things Live, som ble etablert i 2018, har også kjøpt konsertarrangør Atomic Soul and Friction i Norge, og andre industribedrifter i Sverige, Danmark og Finland.

Overraskende bra under pandemien.

I løpet av pandemiårene 2020 og 2021 falt Komon-Stageways inntekter til henholdsvis 46 og 42 millioner kroner.

– Det skulle mangle, ler han på telefonen fra Marbella, før han legger til:

– Men vi kom oss nesten overraskende bra under pandemien.

Han forteller om en vanskelig tid da han opplevde kontinuerlige kamper med politikere for å få nok korona-støtte. De fikk til slutt 700.000 kroner i støtte for å dekke faste og uunngåelige kostnader.

Komon-Stageway hører under Nærings- og handelsdepartementet og hadde dermed en helt annen ordning enn Kulturdepartementet.

Meiner omtaler ordningen som «latterlig dårlig».

– Hvor vanskelig er det å bli enige om en pris i en transaksjon av denne typen når aktiviteten har vært så unormal de siste to årene?

– De har gjennomført «due diligence» (selskapsanmeldelse, red.anm.) og har sett på historien vår. De har god tro på oss.

Stageway-selskapet, som har jobbet med artister siden 1980-tallet, fusjonerte Stageway Event med eventbyrået Komon i 2012. Stageway Talent styrer artister og har blant annet bandet Madrugada i sin stall. Ylvis-brødrene er tilknyttet Stageway Teater, som driver på scenen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom lenker som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller andre former for bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

About the author

admin

Leave a Comment