Den amerikanske bilgiganten slutter seg til Ferd og North Energy offshore vindinitiativ

Wind Catching Systems (WCS), som har ambisjon om å revolusjonere teknologien for flytende havvindkraft med et gigantisk «vindseil», har så langt mottatt en stor del av Ferds såkornkapital fra Andresen-familien og det tidligere selskapet North oljeselskap. . Energi. Nå har startup-selskapet en amerikansk gigant med på laget.

I forrige uke ble det kjent i en børsmelding fra nord at WCS har hentet inn opptil 10 millioner dollar, tilsvarende om lag 100 millioner kroner, i en ny finansieringsrunde, som verdsetter selskapet til 30 millioner dollar før ny kapital. Den meldingen avslørte bare at et «globalt industriselskap» bidro med penger og gikk inn i et større samfunn.

Det er nå klart at dette selskapet er General Motors, den amerikanske giganten bak blant annet bilmerkene Chevrolet, Buick og Cadillac. Pengene er levert av GM Ventures, et datterselskap som investerer i startups som blant annet er på linje med det grønne skiftet.

– WCS er stolte av å introdusere GM som en strategisk partner og GMV som en investor for neste fase av vår teknologiutvikling og kommersialiseringsreise, sa WCS-sjef Ole Heggheim i en pressemelding onsdag.

GMs bærekraftssjef, Kristen Siemen, understreker at det er viktig for selskapet å også investere i ren energiproduksjon når det kommer til en “fullstendig elektrifisert fremtid.”


Ole Heggheim, grunnlegger og administrerende direktør i Wind Catching Systems.

Ole Heggheim, grunnlegger og administrerende direktør i Wind Catching Systems. (Foto: Mikaela Berg)

har firedoblet pengene

For DN understreker Heggheim at GM Ventures er den største investoren i denne kapitalinnhentingen. To andre nye investorer som kommer inn er Havfonn fra Bergesen-familien, samt Workinn-familien fra Tromsø. Heggheim ønsker ikke å spesifisere de respektive beløpene, men sier at Ferd og North, som også er involvert i mindre beløp og eide nærmere 31 prosent av selskapet, fortsatt er de største eierne.

I tillegg til dette kommer ytterligere to millioner dollar. Nye investorer kan også bidra her, men de eksisterende eierne har sagt ja til å dekke dette tilleggsbeløpet, så summen blir uansett ti millioner dollar.

Etter transaksjonene vil Ferd og North beholde 18 prosent hver av selskapet, etter at aksjene er justert for ulike opsjonsprogram.

Begge hadde tidligere bidratt med 15 millioner kroner, en investering nå verdt rundt 70 millioner kroner, ifølge Norths børsmelding forrige uke.

Det betyr at både Ferd og North har mer enn firedoblet pengene sine.

Norths største eiere er tidligere finansledere Anders Onarheim og Rachid Bendriss, som er henholdsvis styreleder og administrerende direktør. Den posisjonen deler Bendriss med Didrik Leikvang.

Tidligere onsdag, før WCS annonserte at General Motors var ny partner, ble de tre North Energy-aksjene kjøpt for til sammen 6 millioner kroner. Deltakelsen er opp fem prosent på dagen, og var opp allerede før WCS pressemelding.

må bygge pilot

Heggheim sier at selskapet nå er fullt finansiert til det begynner å bygge en pilotversjon av vindseilet, som vil være mindre enn den gigantiske strukturen den håper å bringe på markedet om noen år.

Det siste seilet vil inneholde opptil 126 turbiner pakket sammen og plassert på et halvt nedsenkbart chassis som flyter på vannet. WCS har som mål å produsere flytende havvindinstallasjoner billigere enn dagens teknologi, som fortsatt trenger subsidier. Grunnen til at selskapet tror det vil oppnå dette er at et seil vil kunne generere fem ganger mer kraft per år enn en typisk flytende turbin. Så det skal også være mulig å produsere like mye kraft på bare 20 prosent av arealet.

Et seil bør koste mindre enn antall flytende turbiner som trengs for å generere tilsvarende mengde kraft. I tillegg blir vedlikeholdet billigere, har WCS sagt tidligere.

Piloten tror Heggheim kan koste rundt 300 millioner kroner.

– En tradisjonell finansieringsstruktur er at vi finner industrielle partnere som ønsker å ta en tredjedel, støtte til en tredje og så tar vi en tredje selv. Og så går vi med på den fullfinansierte planen. Etter det kan vi bygge på kommersiell basis, sier han.

WCS har som mål å kunne bygge den i 2026-27, slik at selskapet endelig kan levere teknologien i tide til at den snart kan brukes av utbyggere for å by på tomt på Utsira-bakken i nord. Hav Dette er det første området som er åpnet for flytende havvindkraft i Norge så langt.

Ferd har interesser i en rekke ledd i havvindindustrien, både med Seagusts samarbeid med Arendals Fossekompani, samt eierskap i olje- og energitjenesteselskapet Aibel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler sakene våre gjennom en lenke som leder direkte til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan kun gjøres med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.