Technology

Deres tøffeste elbil til nå

Written by admin

Tidligere i år åpnet Mercedes bestillinger på nye EQE, lillebroren til EQS luksus-el-sedan.

Nå begynner så smått å rulle noen eksemplarer av nykommeren på norske veier.

I første omgang er det kun én versjon tilgjengelig for bestilling i Norge: AMG EQE 43 4Matic, som er den foreløpige toppmodellen.

Som alltid, når Mercedes AMG-logoen pryder venstre side av bakluken, vekker det forventningene. Dette er modellen som skal levere flotte ytelser, rene kjøreegenskaper og et design som får forbipasserende til å blende litt mer.

Akkurat nå tester vi en av de første bilene på de norske skiltene, og det er det ingen tvil om: nye EQE 43 4Matic er Mercedes sin tøffeste elbil, til nå.

Nå går E-klassen elektrisk

Sammenlignet med EQS synes vi linjene og proporsjonene ser litt bedre ut på denne. Startprisen er 909 800 kroner.

Sammenlignet med EQS synes vi linjene og proporsjonene ser litt bedre ut på denne. Startprisen er 909 800 kroner.

476 hestekrefter

På mange måter bekrefter de oss også på veien. Selv om testbilens utseende er ganske undervurdert, i Graphite Grey-lakk, oser det likevel noe ekstra.

20-tommers AMG-felger, en liten bakspoiler, og en liten grill med 14 vertikale spor antyder at dette ikke er noen vanlig Mercedes-elbil.

Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC har to elektriske motorer og et fullt variabelt firehjulsdriftssystem. Det betyr at bilen hele tiden sender styrker dit det trengs mest. Total effekt er 476 hestekrefter og solide 858 Nm.

Batteripakken har en nettokapasitet på 90,6 kWt. I kjøremodusene Sport og Sport+ er fokus på ytelse, mens i Comfort-modus er fokus på rekkevidde. Den angitte autonomien er 530 kilometer, mens testbilen vår skal tilbakelegge opptil 518 kilometer.

Test Mercedes EQS: – Dette er tiårets viktigste bil

Hvis vi skal beskrive dette interiøret med to ord: moderne luksus.

Hvis vi skal beskrive dette interiøret med to ord: moderne luksus.

spise husker

Bak rattet er det ingen tvil om at AMG har gjort sitt for å sikre at bilen er like kjøreglad som den er.

Testbilen har 20-tommers AMG-felger.

Testbilen har 20-tommers AMG-felger.

I Sport + er bilen senket og understellet belastet betydelig. EQE 43 4Matic vever seg gjennom svingete landeveier på en leken måte. Bakhjulsstyring, opp til 3,6 grader, gjør den smidigere i de trangeste svingene.

Hvis du virkelig presser bilen hardt, vil du naturligvis føle vekten. Bilen er virkelig ikke lett på litt over 2,5 tonn. Ikke engang AMG-ingeniører kan helt trylle frem dette.

Plassen i baksetet er god og du sitter godt. Bagasjerommet er på 430 liter, mens du kan trekke tilhenger på opptil 750 kg. Ikke spesielt imponerende i denne klassen.

Plassen i baksetet er god og du sitter godt. Bagasjerommet er på 430 liter, mens du kan trekke tilhenger på opptil 750 kg. Ikke spesielt imponerende i denne klassen.

sjarmerende luksus

I motsetning til sin fossile slektning, E 53 eller E 63, føles EQE 43 mer komfortabel når den kjøres i komfortmodus.

Bilen kan hurtiglades med opptil 170 kW. Det er et stykke unna å være best i sin klasse, hvis man ser på ren 'toppeffekt'.

Bilen kan hurtiglades med opptil 170 kW. Det er et stykke unna å være best i sin klasse, hvis man ser på ren «toppeffekt».

Her gjør de elektronisk justerbare og adaptive demperne en fantastisk jobb. Komforten er også underbygget av et delikat og luksuriøst interiør. Dette oppnås virkelig, spesielt med den gigantiske skjermen i midten som Mercedes kaller «Hyperscreen».

Men pass på: Hvis du velger dette, vil det koste deg 75 600 kroner. Dessuten er Hyperscreen-tilgjengeligheten ikke så stor for øyeblikket, på grunn av den berømte brikkemangelen …

Denne bilen er på grensen til galskap.

Kommer du fra en bensin AMG-modell vil du ikke oppleve dette som like slemt. Her er det selvsagt ingen harde girskift og ingen ujevnheter.

Kommer du fra en bensin AMG-modell vil du ikke oppleve dette som like slemt. Her er det selvsagt ingen harde girskift og ingen ujevnheter.

mer kommer

Med sine 476 hk byr den nye EQE 43 4Matic på en solid kraftpakke.

Det er ganske stor forskjell mellom

Du merker stor forskjell mellom “komfort” og “Sport +”. Er ikke alltid sånn…

Presset er nok til at du kan kontakte en kiropraktor, spesialisert på nakkeslynger, hvis du ikke er klar. Samtidig er den ikke like eksplosiv som Porsche Taycan Turbo S eller Teslas verste.

Det skal sies at EQE kommer i en enda tyngre AMG-versjon etter hvert. Så den heter EQE 53 4Matic. Den yter 687 hk og akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 3,3 sekunder.

Vi antar likevel at de fleste vil klare seg med versjon 43, som i våre øyne er den tøffeste elbilen for Mercedes ennå.

Broom kommer tilbake med full test av bilen senere.

Mercedes-AMG EQE 43 4Matic

Motor og ytelse:

 • Motor: Elektrisk x2
 • Effekt: 676 hk / 858 Nm
 • 0-100 km/t: 4,2 sekunder
 • Toppfart: 210 km/t

Batteri og lading:

 • Batterikapasitet: 90,6 kWh
 • Innebygd lader (standard / ekstrautstyr) 11/22 kW
 • Hurtiglader: 170 kW
 • Blandet forbruk (WLTP): 19,7 – 22,5 kWh / 100 km

Vekt og bagasjerom:

 • Vekt: 2.525 kilo
 • Tilhengervekt: 750kg
 • Bagasjerom: 430 liter

Pris fra: 909 800 kr

Testbilpris: 1 166 105 kr

Se flere bilder av den nye EQE her:

Husker du denne funksjonen? Her tester Jan Erik Larssen S500 Coupé:

About the author

admin

Leave a Comment