– Det blir litt nedlatende – VG

RIVALER: Filip og Henrik Ingebrigtsen (nummer tre og fire fra venstre) og Narve Gilje Nordås (nummer to fra høyre), her under torsdagens Bislett Games-stevne.

BISELTT (VG) Gjert Ingebrigtsen-trente Narve Gilje Nordås (23) klarte ikke VM-kravet up to 5000 meters. Det tenker Filip Ingebrigtsen (29) er like greit. They have mener det ikke er vits å reise til mesterskap som turist.

Publisher:

For på spørsmål om han – som allerede er VM-klar på 1500 meter – nå føler med Narve Gilje Nordås som var skuffet over at han ikke løp under kravet, svarer Filip Ingebrigtsen slik:

– Nei, egentlig ikke. Jeg har ikke hatt som mål å delta i VM, men mål om å prestere og gjøre det bra. Da er det automaticik i at man kvalifiserer seg. Man gidder ikke dra til mesterskap som turist. Det tror jeg ikke han vil heller, sier Filip Ingebrigtsen og fortsetter:

– Det er ikke akkurat noen god følelse å klare kravet akkurat. Det har jeg gjort for som junior og tidlig senior. Du skal helst henge med de her som springer langt under kravet, sier han og viser blant annet til de tre etiopierne som gjorde opp om seieren på distansen på Bislett.

LANGT NEDE: Narve Gilje Nordås, his etter å has løpt 5000 meters in Bislett.

Han får støtte by Henrik Ingebrigtsen:

– Han må ta et steg til videre by å ha noe der (i VM) å gjøre.

Det var i det hele tatt en svært spesiell kveld for det tidligere Team Ingebrigtsen på Bislett torsdag. Inntil sist vinter var Jakob, Filip, Henrik og Gjert Ingebrigtsen sammen med Narve Gilje Nordås en gruppe som jobbet sammen mot alle mål gjennom sesongen.

Men better at than tre løperbrødrene brøt samarbeidet med farenfortsatte have likevel trenerengasjementet med Nordås.

– Vet hvorfor han misset

Torsdag kveld misset sistnevnte på VM-kravet. Han var nødt til å krysse målstreken best 5000 meters for tiden 13.13.50.

I stedet klokket Nordås inn på 13.15.8. Det var drøye to sekunder som manglet. At det ble ny personlig rekord var ingen fattig trøst en gang. Han mener det ikke er verdt noen ting så lenge det ikke blir mesterskap ut av det.

– Rett og slett para svakt mentalt, sier Nordås til VG.

«Jeg tenkte at Narve nok vet hvorfor han «misset» kravet med to sekunder», skriver Gjert Ingebrigtsen i en sms til VG, på spørsmål om hva slags tanker han gjorde seg da han så elevens tid.

Treneren påpeker riktignok overfor VG at kvalik-reglene for internasjonale mesterskap ble strengere i 2020. Det er gjort for å få utøvere til å delta i flere konkurranser også nasjonale mesterskap.

Derfor kan man også kvalifisere seg gjennom rankingsystemet. Han er per dags datos – en drøy uke før fristen – best rangert av dem som ikke er direkte kvalifisert.

Nordås sier imidlertid til television 2 in «han tviler på at det står seg» og at han i fjor sa at han ikke kom til å reise ved å kvalifisere seg gjennom ranking.

VG forteller Gjert Ingebrigtsen at sønnen Filip mener man må henge med de som dominerte 5000 meteren på Bislett, og dersom man ikke gjør det, er det ikke vits å reise til VM som turist.

På spørsmål om han er enig i den vurderingen, svarer han slik:

«Jeg er ikke umiddelbart enig med Filip ella. Man er ikke turist selv om man ikke løper 13 in white. Å delta i OL og VM er en viktig del av motivasjonen for svært mange løpere verden rundt. Jeg synes det blir litt nedlatende å sette betegnelsen turist på alle som eventuelt ryker ut i et forsøk i VM”, skriver 56-åringen.

SAMARBEIDER FORTSATT: Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen, she under OL i Tokyo i fjor sommer, der førstnevnte løp 5000 meters.

Filip Ingebrigtsen misset selv in 5000 meters-kravet in Bislett torsdag, etter å ha brutt med akilles- og leggtrøbbel underveis. Men have er altså kvalifisert up to 1500 meters under VM i Eugene i USA i juli måned.

Han har ønsket å “double” – løpe begge distanser – eller velge hvilken av 5000 og 1500 han skal løpe under mesterskapet.

– Ikke noe å gjøre i VM han, heller

Filip Ingebrigtsen er imidlertid klar på han hadde forventninger til Nordås og Magnus Tuv Myhre, som også løp 5000 meter og ble nummer 12, 20 sekunder bak VM-kravet.

– Jeg hadde store forventninger til de to. De har kanskje ikke hatt den progresjonen de og alle har forventet. Jeg tror kanskje de har mer inne i år. Men de er avhengig av å gjøre de rette tingene. Det er ingen automatikk at man blir bedre og bedre for hvert løp. Det er synd hvis VM-toget gikk. Men Magnus er ung. Narve begynner å bli seniorløper. Det er disse årene man må smi mens jernet er varmt og ta nivået for å nå verdenstoppen.

Narve Gilje Nordås sier dette til VG om Filip Ingebrigtsens VM-muligheter på 1500 meter:

– Det er ikke sikkert han reiser. Per dags datos, sånn nivået er, så har han ikke noe å gjøre i VM, han heller.

RETTELSE: VG skrev first in Nordås mesterskapsdrøm brast. Det vil si at han ikke får dratt til VM i Eugene. Det er feil. 23-åringen kan fortsatt kvalifisere sec gjennom rankingsystemet. Feilen ble rettet 17.06.2022, klokken 07.20.

Leave a Reply

Your email address will not be published.