– Det er huge – VG

1 / 5

FINALEKLARE: Anders Mol and Christian Sørum are going to be semifinals and are ready for the final.

(Mol/Sørum-George/Andre, Brazil 2–0) OL-mesterparet Anders Mol og Christian Sørum ha endelig sjansen til å vinne sitt og Norges første VM-gull i sandvolleyball better in overlegen semifinaleseier.

Publisher:

– Dette er det vi alltid har ønsket oss. Det er en drøm allerede, uttalte Anders Mol umiddelbart etter at saken var klar.

They have tilføyde at «drømme» til they have og partner Sørum startet da de sammen så VM i Stavanger for 13 år siden.

– Det er så utrolig, med så mange fans. Vi var slitne, men dere hjalp oss – grazie mille, sa Sørum henvendt til et tallrikt norsk publikum.

– The oss skape historie. To poeng til er det vi skal ha, sa Viaplay-kommentator Jørre Kjemperud da Norge etter å ha vunnet første sett ledet 19–17 i det andre.

Brasil reduserte, men Mol og Sørum slo tilbake og skaffet seg to matchballer som de tok hånd om på perfekt vis: 21–18.

Anders Mol og Christian Sørum gjorde grei skuring med brasilianske Alison/Guto i VM-kvartfinalen fredag. Med seier over verdensledende Andre Stein/George Wanderley fra Brasil i semifinalen lørdag kveld i luftfuktige Roma ville neste motstander bli – ja nettopp, enda en brasiliansk duo.

Vitor Felipe/Renato i finalen søndag 21.15 (bronsefinalen 17.15). Norge har aldri vunnet VM-gull i sandvolleyball. Brazil har gjort det syv ganger.

Et hamper gjensto altså, før Mol og Sørum eventuelt ville få sjansen til å spill et avgjørende oppgjør om VM-tittelen – best OL-gull, fire EM-gull og in VM-bronsemedalje.

– Selvfølgelig har jeg tro på gutta, uttalte Viaplays ekspertkommentator Jørre Kjemperud da bataljen startet foran en høylytt norsk koloni på tribunene.

Den norske duoen reduserte til 4–5, et ordentlig «jobbepoeng» ifølge Kjemperud (53), selv VM-bronsemedaljevinner i 2001 sammen med Vegard Høidalen (51). Samtidig mind have at brasilianerne til da hadde poured solid. På 9–8 i norsk favor smashet Brasil i nettet. Midtveis i settet ledet Mol og Sørum fortsatt med ett poeng.

MONSTERBLOKKER: Anders Mol var enda en gang en gigant ved nettet.

Etter den regulerte time out-en banket Anders Mol inn tre poengs ledelse, etter – vel å merke – en nær mirakuløs ballredning av Christian Sørum, som gjennom turneringen skal ha vært plaget av ryggtrøbbel.

Les også

Den norske duoen videre i VM med et nødskrik – tror Sørum spilte med store smerter

(Seidl/Waller – Mol/Sørum 1–2) De gullvante norske sandvolleyballspillerne Anders Mol (24) og Christian Sørum (26) er…

– Nå begynner de å kjenne det norske maskineriet komme i gang, og det er ikke behagelig for motstanderen, kommenterte Kjemperud.

Det var det ikke. Brasilianerne slurvet som følge av norsk presisjon, og de virket frustrert som følge av åpenbar høy norsk selvtillit. Anders Mol blokkerte in Andre-smash så det var en fryd, Christian Sørum la om spill sitt etter å ha blitt satt på plass innledningsvis. Med ett var brasilianerne sjanseløse.

– For et comeback i første settet. Stop is huge. Dette er utrolig høyt nivå, mind Jørre Kjemperud.

Norge vant første sett 21–14.

FANGER ALLE: Christian Sørum i aksjon i semifinalen.

Det neste fortsatte i samme tralt. Superlativene fra kommentatorene og tilskuerne haglet over Mol og Sørum. Etter litt stang ut sto det riktig nok 11–10 i norsk favor da semifinalistene tok en kort pause. Marginene fortsatte ikke å være på norsk side etter den. George utlignet until 12–12, Andre sørget for brasiliansk ledelse med finte – og plasserte ballen i sanden godt til side for utspilte norske gutter.

Men det var snakk om en midlertidig sak.

Mol og Sørum kjempet seg tilbake mesterlig.

– Der kom forsvaret som bestilt, sa Kjemperud da Norge var to poeng fra en historisk VM-finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.