– Det er noe spesielt på gang – VG

GLISTE GODT: Fra venstre: Brede Hangeland, Stefan Strandberg, top scorer Erling Braut Haaland, Sander Berge and landslagssjef Ståle Solbakken. Det var Norges første seier i Sverige i en tellende kamp.

STOCKHOLM/OSLO (VG) Best for sterke borteseirer på rad er ikke Martin Ødegaard (23) i tvil: Han har aldri opplevd et norsk lag som er så bra som dagens Norge-lag.

Publisher:

– Nei, det har jeg ikke. Jeg har sagt det mange ganger, det er noe spesielt på gang. Vi tar steg hele veien og jeg håper folk be at vi er en gjeng som liker å spill for Norge, som kjemper para hverandre og som elsker å gjøre det her. Det håper jeg folk be og at det gir resultant, sier Ødegaard til VG.

Den norske kapteinen ledet søndag sitt mannskap til series about Sverige på Friends Arena, and fulgte med det opp bortetriumfen mot Serbia på perfekt vis.

Sverige og Serbia ligger på henholdsvis 19. og 25. plass på den seneste FIFA Ranking. Siden FIFA-rankingen ble innført i disember 1992, hadde Norge aldri vunnet en tellende bortekamp mot et lag som har vært rangert så høyt som det Sverige er nå.

Den gamle bestenoteringen var da Polen – som den gang lå på 22. plass på FIFA-rankingen – ble slått 3-0 borte i en VM-kvalifiseringskamp i oktober 1993.

– Vi har gjort to gode bortekamper, men det er ikke dermed sagt at vi er verdens beste lag. Men det er en liten barriere som er brutt, ved at vi slår lag som er ganske mye høyere ranket og på vanskelige bortebaner. Sverige taper jo nesten aldri hjemme, sier landslagstrener Ståle Solbakken til VG.

– På de fem årene jeg har vært her har vi ikke kommet fra Sverige og Serbia borte med seks poeng, så det er et massivt steg i riktig retning. Vi må ta det med videre og bygge på det. Ikke bare la det bli et engangstilfelle, sier Sander Berge til VG.

– Vi har bygd et veldig sterkt lag det siste året. Gode ​​relasjoner mellom alle mann, vi har spilt en del sammen og det viser vi nå i de to kampene vi har spilt. Seks poeng på to bortekamper, det er kanskje ikke noen som hadde forventet, sier Marcus Holmgren Pedersen til VG.

I VGTVs studio var det klar enighet om at Norge var best mot Sverige. Den oppfatningen delte også in av Sveriges største stjerner:

– From var bedre enn oss. From var ikke kjempebra, men vi var ganske svake i dag. De fortjente å vinne, sier Dejan Kulusevski til VG og flere medier.

Søndagens nederlag var det første for svenskene på egen jord mot Norge i en tellende kamp noensinne.

– Det smakte veldig godt. Deilig å slå «søta bror» foran så mange tilskuere og den rammen. Det er de kampene man vil vinne, de rivaloppgjørene her, sier Berge.

– Det er helt fantastisk, sier Holmgren Pedersen om å være en del av det første norske laget til å vinne en tellende bortekamp mot Sverige.

Med to seire fra de to antatt tøffeste kampene, er det liten tvil om at Norge har fått en perfekt start på Nations League-gruppespillet.

Før den kommende ukens hjemmekamper mot Slovenia (torsdag) og Sverige (søndag) er ikke de norske driperne redde for å snakke om et opprykk til Nations Leagues liga A og at ambisjonen er å vinne gruppen.

– Utvilsomt. Vi kom inn med et mål om å vinne gruppa, og nå føler jeg vi har noe på gang. Vi har en trygghet og kultur i laget hvor vi viser at vi trår frem alle mann når vi trenger det som mest, sier Berge.

– Vi må fortsette. Fortsette å være ydmyke, jobbe hardt og være like fokuserte nå inn mot to hjemmekamper. Klarer vi å leverar der ser det virkelig bra ut. Det er vanskelig å si hvor mange poeng vi må ha, men vi går for seier i begge kampene, sier Ødegaard.

PS: I tillegg til vertsnasjonen Tyskland skal 20 lag til EM gjennom kvalifiseringsspillet neste år, mens de tres siste plassene går til lag som kvalifiserer seg gjennom Nations League:

Leave a Reply

Your email address will not be published.