Sports

– Det merkes så klart – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

Jakob og Henrik Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal har reist til høyden for å forberede seg til VM, mens Karsten Warholm og Filip Ingebrigtsen er skadet. Dermed er list over Norges største friidrettsstjerner kraftig forkortet under NM i Stjørdal denne helgen.

Det er utrolig vanskelig å finne et passende tidspunkt, spesielt for internasjonale stjerner. Friidrettssesongen er relativt kort og da blir det x antall helger og vanskelig finne en som passer for alle, sånn er det bestandig, sier NM-komitéens leder, Katarina Sederholm Hoff.

De to siste koronasesongene har norgesmesterskapet blitt avholdt på høsten. I år la Det internasjonale friidrettsforbundet de aktuelle dataene til tidlig sommer. Denne søndagen går blant annet fristen ut for å ta VM-kravet, og derfor er det nå siste sjanse for mange utøvere rundt omkring i verden å sikre en plass.

– Det merkes så klart at de to største ikke er her. Neste er er VM i August, så da er det litt bedre tid. Det er og har vært et tema dette, sier sportssjef Erlend Slokvik.

– Mange spørsmål om det

Nasjonale mesterskap gir dessuten viktige rankingpoeng for de som ikke har tatt kravet. Og stjernefrafallene er godkjent av Norges Friidrettsforbund.

Erlend Slokvik

FORSTÅR: Sportssjef Erlend Slokvik mener utøverne som står over NM har gode grunner.

Photo: Fredrik Hagen

– Det ligger i landslagskontrakten at landslagsutøvere skal stille i NM, om de ikke har sportslige grunner. Tre er skadet og tre er i høyden, og de har for kort tid til å forberede seg til VM når NM er nå, forklarer Slokvik.

  • Se NM i friidrett på NRK 1 fredag ​​fra kl. 17.00

NM-arrangøren uttrykker stor forståelse for at en del av dem som er klare for mesterskapet i Eugene i juli, velger bort NM. Og fortsatt er kjente navn som Amalie Iuel, slegge-sølvvinner fra OL Eivind Henriksen, stavhopperne Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse på plass i Trøndelag.

Interessen har vært stor, men det er to trekkplastre som er borte, og det har vært mange spørsmål om det. Men det er likevel stort for Stjørdal å få fix noe såpass stort. Vi har 500 utøvere og to er borte, vi velger å fokusere på de 498, understreker Sederholm Hoff.

Håper på norske rekorder

– Skulle du ønske det heller hadde blitt Arrart på høsten?

Egentlig ikke, for trønderværet er ganske uforutsigbart. Sjansen for gode resultant i september er ganske mye lavere enn nå. Vi håper jo vi får noen norske rekorder her og det er ikke så ofte man får det på norsk jord, så bare det gir en grunn til å se på, svarer NM-lederen.

I helgen er det faktisk ventet pent vær og rundt 30 grader i Stjørdal. Amalie Iuel er blant dem som synes det er fint med et sommer-NM, også på grunn av været. Tidene denne helgen teller også både for årets VM, EM og neste års VM.

Amalie Iuel and Lakeri Ertzgaard

PÅ PLASS: Amalie Iuel og Lakeri Ertzgaard fra Tjalve er begge på plass for friidretts-NM.

Det er mange som er avhengig av poeng for å komme seg inn på ranking for å kvalifisere seg, påpeker hun.

Det er synd at ikke alle de beste kan være med, men jeg skjønner den prioriteringen de har gjort for å gjøre seg klare til VM. Det er veldig forståelig. Og noen er ute med skade. Jeg fokuserer bare på meg, sier Iuel, som håper å stille både på 400 meter hekk og 400 meter flatt i NM.

About the author

admin

Leave a Comment