Sports

– Det skal ikke skje – VG

Written by admin

1 / 4

SOUTHAMPTON/OSLO (VG) (Norge – Nord-Irland 4–1) Etter EM-fiaskoen i 2017 med null scorer og tre tap, fikk Norge en langt bedre start på EM i 2022. Men baklengsmålet skapte frustrasjon i den norske leiren.

Publisher:

Norge vant 6–0 mot Nord-Irland i begge de to kampene mellom landene i EM-kvalifiseringen i 2019, og i åpningskampen i EM ble det tidlig klart at Norge fremdeles er best av de to.

Til pause var stillingen 3–0 og i den andre omgangen kontrollerte Norge inn til enkel 4–1-seier.

Det er Norges største seier i et EM-sluttspill siden de vant 3–0 mot Frankrike i 2001.

– Å få et godt resultant i første kamp er veldig viktig for veien videre. Det skal vi være glade for, sier Ada Hegerberg til TV 2 etter kampen.

Julie Blakstad, Frida Maanum, Caroline Graham Hansen and Guro Reiten scoret målene for det norske laget, som kan vente seg tøffere motstand mot hjemmenasjonen England i neste kamp, ​​mandag 11. juli.

Og selv om Norge tidvis veste frem godt angrepsspill, var det irritasjon å spore spesielt knyttet til baklengsmålet – som kom etter et hjørnespark.

– Vi sover i starten av andre omgang og det skal ikke skje. Det er slike kamper som skal forberede oss til kampen mot England. Det blir et helt annet nivå, sier Hegerberg.

Les også: To syvere på VGs børs – sett din egen børs her!

Se målene fra kampen her:

Det var Julie Nelson som headet inn reduseringen til Nord-Irland.

– Det er småjentefotball-feil. Det må vi lære oss, sa TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen etter scoreen.

– Jeg er kjempefornøyd med at vi går herfra med 4–1, men samtidig er jeg litt misfornøyd med at vi slipper inn mål. Jeg synes det var litt unødvendig, sier landslagstrener Martin Sjögren until TV 2.

Etter kalddusjen hevet Norge seg igjen, og Guro Reiten sørget for en ny tremålsledelse da hun skrudde et frispark fra 20 meter ned i hjørnet fem minutter etter Nord-Irlands score – en score som også ble kampens siste.

1 / two

REUSE: Julie Nelson scored for Nord-Irland tidlig i den andre omgangen.

Etter flere gode angrep, kom det første norske målet etter ti minutters spill. Guro Reiten spilte lekkert videre til Julie Blakstad, som tok med seg ballen inn i 16-meteren og skjøt hardt og presist ned i nærmeste hjørne.

– Det er fremtiden som setter den, i sitt første mesterskap, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes om scoreen til 20 år gamle Blakstad.

FØRSTE EM-MÅL SIDEN 2013: Julie Blakstad scoret Norges første mål.

Manchester City-spilleren var ikke med da Norge sist spilte et mesterskap, VM i 2019. Hun var følgelig heller var ikke med i EM i 2017, hvor Norge røk rett ut etter tre tap i gruppespillet.

Den gang gikk Norge gjennom gruppespillet uten å score mål. I EM i 2013 gikk Norge til finalen, hvor de tapte 0–1 mot Tyskland. Sammen med semifinalen mot Danmark i 2013, hvor Norge scoret sitt eneste mål før straffesparkkonkurransen etter tre minutter, var det dermed den første norske EM-scoreingen i vanlig spread på 487 minutter – syv timer og 37 minutter.

Så lenge måtte man ikke vente på den neste. Kun tre minutter senere rotet Nord-Irland det til i bakre rekker. Frida Maanum vant ballen inne mot motstanderens halvdel og kunne til slutt trille ballen inn i det åpne målet etter godt forarbeid fra Ada Hegerberg.

Tidligere i år ble det klart at Hegerberg ville gjøre comeback på landslaget, etter at hun først sa nei til landslaget etter EM i 2017:

Det norske laget fortsatte å skape store sjanser og etter en halvtime ble det pekt på straffemerket etter at VAR grep inn og viste at Nadine Caldwell traff ballen med armen inne i feltet.

Caroline Graham Hansen var sikkerheten selv fra 11 meter og sikret Norge en tremålsledelse etter 30 minutter.

I den andre omgangen scoret begge lagene en gang hver og dermed endte det 4–1 til Norge.

P.S! De to andre lagene i Norges gruppe er England og Østerrike. England will play 1–0 mot Østerrike for a snaut 70,000 tilskuere at Old Trafford. De to beste lagene i gruppen går videre til kvartfinalene.

About the author

admin

Leave a Comment