– Det tar litt tid å lande – VG

1 / 3

RUUD BOY: Casper Ruud kliver ut av privatflyet som fraktet ham fra den franske til den norske hovedstad. Blomsterbuketten vitner om nok en anerkjennelse av at han nådde finalen i storturneringen French Open. Kjæresten Maria Galligani be mot kamera gjennom fraktebilen.

GARDERMOEN (VG) Etter Casper Ruud (23) and hele støtteapparatet hadde landet fysisk på privatflyterminalen på Gardermoen, forklarte tennisstjernen at å lande mentalt etter French Open-suksessen vil ta lengre tid.

Publisher:

– Det har vært veldig gøy. Det tar litt tid å lande og la det synke inn. Nå står jeg på norsk jord, gleder meg til noen fridager og å ikke tenke på tennis, rett og slett, sier Ruud til VG utenfor gamleterminalen på Gardermoen, som nå brukes til å ta imot privatflyvende.

Et lite døgn etter have tapte French Open-finalen for legenden og læremesteren Rafael Nadal (36), landet Ruud og hele støtteapparatet i privatfly etter en to timer lang flying fra den franske hovedstaden.

Med en mengde bagasje etter to uker i den franske storturneringen og en solid blomsterbukett i hånden, stanset 23-åringen for et par spørsmål fra VGs utsendte.

1 / 3

KUNNE GLISE: Casper Ruud hadde fortsatt smilet på plass etter turneringen i Paris.

Ruuds vei til finalen har vekket stor oppsikt i ulike deler av det norske samfunnet, med kronprinsparet på tribunen i Frankrike og en verdig feiring pa den norske ambassador best kampen.

Snarøya-esset er meget godt fornøyd med støtten han har fått.

– Det har vært helt utrolig. Jeg har merket helt utrolig støtte fra først og fremst de nære rundt, men alt fra kronprinsparet som var der i går og så på, og andre idrettsutøvere og kjente personer som har sendt melding. Det viser at Norge er et lite og hyggelig samfunn som bryr oss om hverandre, sier Ruud.

Etter en liten tennispause venter så to gressturneringer – ATP 500-turneringen Cinch Championship i Queens i London og gigantturneringen Wimbledon.

Om alt går nordmannens vei, kan han gå inn i Wimbledon som tredje beste rangert, ettersom russiske Daniil Medvedev er blant de som er rammet av utestengelse, Alexander Zverev fikk en stygg skade i Paris og nevnte Nadal også har slitt med ulike fysiske skavanker.

Ruud har videre avansert til sjetteplass på verdensrankingen etter sin største prestasjon i karrieren. Hans uttalte mål de el før sesongen var å nå en kvartfinale i en såkalt Grand Slam-turnering – de fire største turneringene Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Etter finaletapet mot Nadal var ikke Ruud altfor langt nede, insisterte på at han ikke kunne henge med hodet etter å ha tapt i tre sett og fokuserte heller på at han har mange år igjen – om han kan holde på like lenge som Nadal, Novak Djokovic (35) and Roger Federer (40).

– Takk to Paris. Det har vært in erfaring å spill its foran 10,000 personer, sa Ruud til stadionspeakeren etter kamp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.