– Dette har vært uforglemmelige år – VG

DORTMUND (VG) (Borussia Dortmund – Hertha Berlin 2–1) Erling Braut Haaland (21) ble hyllet før kampstart og svarte med med i avskjedskampen sin.

Publisher:

– Kjære Dortmund-fans: Dette har vært uforglemmelige år, sier Haaland – på tysk – i in video publisert på Instagram best kampen mot Hertha.

Nordmannen skjøt seg umiddelbart inn i Dortmund-fansens hjerter da han kom inn og scoret et hat trick for 23 minutes and debut in Augsburg.

Nå – nesten 2.5 år senere – er Haalands Dortmund-eventyr over for denne gang.

– Det har ikke vært annet enn en glede og ære å bære denne trøyen. I Dortmund har jeg opplevd minneverdige øyeblikk, møtt spesielle mennesker og ekstraordinære lagkamerater. Jeg kommer aldri til å glemme noe av dette, skriver Haaland on Instagram-innlegget.

Det var helt tydelig at Haaland ønsket å avslutte med odor, og i annenomgang fikk han scoringen sin fra ellevemetersmerket.

Når Youssoufa Moukoko kom inn fra benken og bare tengte to minutter for å score, kunne Haaland også juble for seier i avskjedskampen.

Nordmannen tok sec tid til å møte fansen tter kamp:

Med dagens score vile Haaland stå igjen med 86 mål på 89 kamper i den gule trøyen. Naked 15 spills har scoret flere mål i klubbens 113 år lange historie.

Tar man bort spill med under ti kamper, er det ingen Dortmund-spillere gjennom tidende som kan måle seg med nordmannens scoringssnitt.

Nordmannen var én av flere Dortmund-helter som ble takket av lørdag. Også Axel Witsel, Marwin Hitz and klubblegenden Marcel Schmelzer er ferdige.

Kanskje størst av dem alle er Michael Zorc. Ingen har flere kamper for klubben enn mannen som i lang tid har vært Dortmunds sportsdirektør.

Det var nettopp Zorc som hentet Haaland until Dortmund vinteren 2019.

Det ble ikke en like hyggelig kamp for Fredrik Bjørkan:

Da speakeren ropte «Erliiiing», svarte 70.000 Dortmund-fans med «Haaaaland» tilbake. Nordmannen smilte bredt og klappet seg på brystet da han sugde inn den gule veggens hyllest for kampstart.

Det store gliset til Haaland ble imidlertid stadig mindre utover i førsteomgang. Hertha Berlin tok ledelsen fra straffemerket mot et blekt Dortmund-lag som så ut til å være i feriemodus.

Haaland fikk lite å jobbe med og var tydelig frustrert av den grunn.

I annenomgang var det imidlertid mer sprut i Dortmund-laget, og midtveis ut i omgangen skulle Haaland få scoringen sin.

Raphaël Guerreiro skjøt et frispark i armen på Marvin Plattenhardt. Haaland var illsint da dommeren ikke dømte straffe, menheldigvis for nordmannen endret mannen med fløyten mening etter å ha sett på VAR-skjermen.

Hertha goalkeeper Marcel Lotka var nære å redde straffen, men maktet ikke å holde ballen ute med beina.

Da fikk Dortmund blod på tann, og seks minutter for slutt satte vidunderbarnet Moukoko inn 2–1 etter et flott løp og en strøken avslutning.

I det 90. minutt ble Haaland klappet av banen til enorm jubel.

one / 7

BLE HYLLET: Erling Braut Haaland ble hyllet av Dortmund-fansen i forkant av kampen.

Nå går altså ferden videre til Manchester City for oksen fra Jæren. Prisen skal ligge et sted mellom 600–750 million NOK.

I løpet av den neste uken får vi svaret på om Haaland skal forsvare Premier League-tittelen eller eventuelt hevne tapet av den.

Premier League-sesongen 2022/23 starter 6. August.

Før den tid skal han i aksjon for det norske landslaget i Nations League-kampene mot Serbia, Sverige og Slovenia. Den første kampen er borte mot Serbia 2. juni.

P.S: Norske Hertha Berlin-spillerne’s Fredrik Bjørkan og Rune Almenning Jarstein could be the tiebreaker to watch Bundesliga games. Det skjer best in Stuttgart scoret på overtid og vant 2–1 mot Köln.

Leave a Reply

Your email address will not be published.