entertainments

Discussion, Discussion | Farmen-deltakelse kunne vært noe for stortingsrepresentantene

Written by admin

comment Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

For å bli kjent er den beste oppskriften i dag å bli med i reality-program. For the program er du først medi et, er det ikke så farlig hva som gjorde at du ble pekt ut i utgangspunktet. Med andre ord et genialt utgangspunkt for en litt for ukjent politiker. Realitykjendiser gjenbrukes i nye realityprogram, og til slutt er de kjendiser fordi de visstnok er en kjendis.

Vegetarian fram for å bli kjent som stortingspolitiker er langt vanskeligere. Markedsinfo har på oppdrag for GD spurt folk i valgkretsen Oppland om de vet hvem som er deres stortingsrepresentanter. Hele 2 av 3 vegere vet ikke hvem som representerer dem på Tinget!

Nå er det ikke sikkert målet til stortingspolitikerne er å bli kjent, men for en politiker er det lurt å hilse hjem med jevne mellomrom. Den hilsenen trenger folk i Oppland. Kun 10 prosent vet at frøningen Rune Støstad (Ap) har forlatt ordførerstolen og nå sitter på Tinget. Selv om Bengt Fasteraunet både har sittet lenge på Stortinget og benytter debattspaltene i GD hyppig, er det kun 8 prosent som vet at han representerer Oppland for Senterpartiet. As a veteran in Carl I. Hagen nå representerer Oppland for Frp.

Den folk flest kjenner up, er uten tvil Carl I. Hagen.Når folk blir spurt om konkrete navn, svarer 83 prosent at de kjenner til at han sitter på Stortinget. Etter mange år på Stortinget og som formann for et parti, er det ikke så rart y folk kjenner navnet hans. Hagen tar også med seg sitt velkjente navn de he inn i en ny medievirkelighet.

dagens policy kjemper om oppmerksomheten på en helt annen arena enn før. Den massjonsjonsutvekslingen i tradisjonelle medier og sosiale medier gjør det vanskeligere enn før å bli sett og hørt. I sosiale medier forsterkes dette ved at vi får mer av det vi allerede er opptatt av.

Vi trenger ikke flere familiebilder av stortingsrepresentantene i sosiale medier, men vi trenger å vite hva de kjemper for og om de i det hele tatt kjemper for noe. Noen blir nærmest tause idet toget ankommer Oslo S.

Det er lett å glemme hvor man kommer fra. Oppgavene i tigerstaden kan brått virke så mye mer spennende, kanskje er de også altoppslukende. Ett skritt nærmere partiets sentrale føringer kan også gjøre det vanskeligere å snakke fritt. Stortinget gir nye muligheter for å utøve makt, men det fører også med seg noen begrensninger, og ikke minst forpliktelser til å følge opp. Som ordfører kan man kreve og slå i bordet, som stortingspolitiker må man forholde seg til så mye mer. Å være stortingsrepresentative er Norges fremste tillitsverv. I den tilliten ligger det også et ansvar for å holde velgerne oppdatert. Stortingsrepresentantene er våre fotsoldater der makta sitter.

In stortingsrepresentative er ikke en representative of verken Vinstra eller Dovre. In stortingsrepresentant er til for sin valgkrets, altså hele Oppland. Og det er nettopp i dette siktet kjennskapen er altfor dårlig. Mange år har vi hørt fra politikere sentralt at de hører ikke nok fra Oppland. Det handler ikke bare om hvor mange ganger en stortingsrepresentant går på talerstolen, det handler også om i hvilken grad stortingspolitikere klarer å utøve press. Det uformelle fellesskapet Opplandsbenken, er et middel for å kjempe for Opplands viktige saker. Det mangler ikke på viktige utfordringer. Snart må vi få høre enrepresentane fra vår region og deres kampsaker blir lagt merke til sentralt.

Kanskje skal vi ikke håpe på stortingspolitikere verken i Farmen eller Paradise Hotel, men denne undersøkelsen bør være en vekker for stortingsrepresentantene. De bør bruke sommerferien til å legge en ny strategi.

About the author

admin

Leave a Comment