Technology

Disse eierne er mindre fornøyde når bilen har stått i garasjen.

Written by admin

Å ha bilen i garasjen oppleves nok av mange som et nødvendig onde. Men på verkstedet skal våre biler: det være seg for vanlige tjenester, for å bytte ut slitte deler eller for å reparere skader.

Men hvor glade er vi egentlig etter å ha hentet bilen hjem igjen? Vi vil finne ut mer om dette når Autoindex 2022-resultatene er offisielle. Her har hele 13.773 norske bileiere gitt sin mening om biler og bilvedlikehold.

Dette er den største kundetilfredshetsundersøkelsen som er gjennomført blant norske bileiere.

14 av 21 siste plasser

De har svart på mer enn 200 spørsmål i fire hovedkategorier: bil- og kjøreerfaring, forhandler- og kjøpserfaring, verkstedservice og merkelojalitet.

Lexus kommer til toppen av undersøkelsen. De har også de mest fornøyde butikkkundene. I motsatt ende av skalaen finner vi Tesla.

Bileiere har svart på 21 spørsmål i verkstedkategorien. Tesla havner på bunnen av 14 av dem. Dermed ender Tesla med en totalscore på 833,4. Gjennomsnittet i denne kategorien er 883. Mens Lexus i første omgang slutter på 957,5.

Helt til topps – for ellevte år på rad

Det har lenge vært arbeidet med å forbedre kundetilfredsheten i norske merkeverksteder.  Autoindex sin 2022-undersøkelse avslører delvis betydelige forskjeller mellom merkene.

Det har lenge vært arbeidet med å forbedre kundetilfredsheten i norske merkeverksteder. Autoindex sin 2022-undersøkelse avslører delvis betydelige forskjeller mellom merkene.

Negativt for Audi

Dette er noen av resultatene til respondentene:

  • Det gikk raskt og enkelt å bestille tid på verkstedet.
  • Fagkunnskapen til ansatte i verkstedet.
  • Klientens evne til å lytte og forstå sin situasjon.
  • Alt vi avtaler på forhånd er gjort når jeg henter bilen.

I tillegg til Tesla, skiller Audi seg ut i negativ retning. De inntar tre lavere posisjoner. Dette gjelder prisnivået på deler og tilbehør, samt forholdet mellom pris og kvalitet på verkstedtjenester.

Det siste året har det blitt mye dyrere å ha bilen på verksted

Forskjellen mellom premiummerker

Generelt sett er kundetilfredshet på verkstedet svært viktig for bilindustrien. Det er her mange forhandlere tjener en stor del av inntekten. Samtidig er gode opplevelser på verkstedet viktig for lojaliteten. Fornøyde kunder kommer tilbake: Det er mer sannsynlig at misfornøyde kunder taper for konkurrentene.

Derfor har ulike importører og distributører satset stort på dette i mange år. Men jobben er tydeligvis ikke gjort for mange av dem.

Mikkel Korntved er administrerende direktør i Danish Loyalty Group, som står bak Autoindex-undersøkelsen i Skandinavia. Til bransjenettstedet BilNytt.no fremhever spesielt forskjellen mellom premiummerkene:

Audi har hatt en solid salgsboom i det norske markedet de siste årene.  Men eierne er ikke særlig fornøyde når de har bilene sine på tunet.

Audi har hatt en solid salgsboom i det norske markedet de siste årene. Men eierne er ikke særlig fornøyde når de har bilene sine på tunet.

Tesla er den mest overraskende

– Vi har Volvo og BMW på den ene siden som skårer relativt høyt, og Mercedes-Benz og spesielt Audi på den andre som skårer relativt lavt. Det vitner om en annen tilnærming til service i verkstedene.

Han mener at etterdønningene av koronapandemien og presset på privatøkonomien blant mange forklarer hvorfor mange merker gjør det dårligere i denne undersøkelsen i år enn i fjor.

Så hva overrasker Korntvedt mest?

– Jeg må si det er Teslas middelmådige poengsum, med tanke på hvor entusiastiske kundene er om bilen generelt, sier han. til BilNytt.no.

Salgsrekord: nesten hver tredje nordmann kjøper Tesla

Vi er veldig fornøyd/misfornøyd med workshopen:

1. Lexus 957.5

2.Toyota 931.7

3Volvo 914.9

4 Suzuki 910.0

5.BMW 903.5

6 Mazda 902.0

7. Ford 895.0

8 Subaru 888.9

9.Vauxhall 881.4

10 Renault 878.5

11 Peugeot 877.8

12 Mitsubishi 875.5

13 Mercedes 875.4

14. Citroen 875.3

15 Nissan 870.0

16 Skoda 869.4

17 Kia 868.8

18 Volkswagen 868.5

19 Honda 862.9

20 Hyundai 848.8

21 Audi 847.1

22Tesla 833.4

Alle tall fra Autoindex 2022.

slynge under

Bare fire merker øker tilfredsheten fra forrige undersøkelse, de andre 18 vil gjøre det dårligere i 2022.

Citroën gjør en god jobb i positiv retning. Her har skåren økt med 2,3 prosent. Hos Kia er det opp 1,2 prosent. Mitsubishi kan stige 0,6 prosent, mens Toyota stiger 0,2 prosent.

I den andre enden av skalaen faller Honda ytterligere, 4,8 prosent. Det er heller ingen grunn til å glede seg over Skoda eller Renault, de faller henholdsvis 3,7 og 3,6 prosent. Ford er ned 3,4 prosent, mens Subaru og Mercedes faller 2,7 prosent i denne kategorien.

Hvis du gjør en feil her, kan du miste bilgarantien.

Video: Her kan du møte en ekte entusiast – og bilen hans

About the author

admin

Leave a Comment