Sports

Dønnum-dobbel reddet Vålerenga fra sjokk-exit på overtid – VG

Written by admin
HELTEN: Aron Dønnum scored ganger på overtid og snudde kampen fra 3–2 until 3–4 for bortelaget Vålerenga mot Brumunddal.

Sarpsborg og Strømsgodset ble slått ut i cupens andre runde. Flere andre eliteserielag måtte ut i ekstraomganger i en høydramatisk cuprunde.

Publisher:

Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga er inne i en trøblete periode i Eliteserien, og miniputten Brummundal bød på mer problemer.

Hjemmelaget sjokkerte hovedstadsklubben ved å ta ledelsen 2-0 top scorer av Preben Finstad og Eivind Strand Osmo i første omgang. Smått sensasjonelt av 3. divisjonsklubben.

Vålerenga utlignet til 2–2 ved Henrik Udahl og Leonard Zuta, men så skjedde det utrolige igjen. Ni minutter før slutt sentte et mål fra Mikkel Gran Frankmo Brumunddal til himmels og Vålerenga mot stupet.

Brumunddal hadde en sjanse alene med keeper like etter og kunne økt til 4–2, men i stedet var det Aron Dønnum som dukket opp. På overtid scoret stjerneangriperen to mål og snudde til seier for Vålerenga.

– Det er alltid vanskelig i cupen. Man kan si hva man vil, og jeg skjønner and fansen blir utålmodig. Men sånne kamper er vanskelig, det er omtrent vanskeligere enn å spill eliteserien. Jeg synes vi klarer å stå i det, sier helten til NRK.

– Kunsten er å beholde troen. Vi skal ikke være høyt oppe i skyene nå, men vi klarer å holde fokus og ta oss videre, legger han til.

Sjekk alle resultantene nederst i saken eller i live Video, og få med deg denne elleville banestormingen i Moss – Sarpsborg:

– Virket håpløst

Kjetil Rekdal og Rosenborg holdt på å lide samme skjebne. Han har ledet Vålerenga (2002) and Ålesund (2009, 2011) to cupgull tidligere, men som Rosenborg-trener møtte hans lag tøff motstand allerede i andre runde av norgesmesterskapet.

Etter en god periode av Levanger, var det 2. divisjonslaget som tok ledelsen 18 minutter ut i kampen. Simen Hagbø beholdt roen da sjansen bød seg og banket ballen over Julian Faye Lund i nærmeste hjørne.

Den ledelsen beholdt underdogen til det gjensto et kvarter. Rosenborg hadde kommet til en rekke store sjanser, men uten å få ballen i mål – frem til Ole Sæter dukket opp i boksen. Trønderen bredsidet ballen i mål og sørget for ekstraomganger.

Levanger yppet seg virkelig, men i andre ekstraomgang rundet Bryan Fiabema keeper og sendte storfavoritten videre med et nødskrik.

– Det var tungt og virket håpløst en periode. Men vi vet hva vi kan, så det handler om å ha troen på det, sier målscorer Sæter til NRK.

Forrige gang Rosenborg røk ut i andre runde av cupen var i 2008, da under Erik Hamrens ledelse. Denne gangen slapp Rekdals menn med skrekken.

Godset and Sarpsborg ute

Flere eliteserielag havnet i trøbbel. Lillestrøm, HamKam, Kristiansund, Sarpsborg og Molde havnet alle under mot langt svakere motstand, men klarte å snu kampene i ordinær tid.

I tillegg til Rosenborg, måtte Strømsgodset, Jerv og Odd ut i ekstraomganger. Der klarte flere av eliteserielagene endelig å vise sin styrke og tydeliggjøre nivåforskjellen.

Ikke Godset men. Drammenserne gikk opp i en 2–1-ledelse etter 105 minutter i første ekstraomgang, men Gjøvik-Lyn klarte å snu kampen og ett minutt for slutt satt 3–2-scoringen til hjemmelaget. Da oppsto det ellevill jubel.

Også for Sarpsborg gikk det virkelig ille. Moss gikk seirende ut 1–0 og sendte eliteserielaget ut av turneringen. På tampen av kampen fikk Sarpsborg både et mål annullert og et skudd spratt via streken og ut, men det ville seg ikke.

– Som Fredrikstad-gutt er det deilig å sende dem ut av cupen, Moss’ top scorer Anas Farah Ali overtook NRK.

Av de 16 eliteserielagene var det bare Bodø/Glimt, Aalesunds og Haugesund som både vant og unngikk baklengsmål mot smålagene.

Slik gikk det med alle eliteserielagene i cupens 2. runde:

 • Brattvåg–Mould, 2–4
 • Elverum–HamKam, 1–3
 • Fana 0-1 FK Haugesund
 • Flint – Sandefjord, 1–5
 • Harstad–Bodø/Glimt, 0–5
 • Hodd 0-3 Alesund
 • Junkeren–Lillestrøm, 1–2
 • Moss 08 Sarpsborg 1-0
 • Skjervoy–Tromsø, 1–3
 • Strindheim-Kristiansund, 1–2
 • Vard Haugesund – Viking, 1-2
 • Fram – Jerv, 1–2 eeo
 • Gjøvik-Lyn–Strømsgodset, 3–2 eeo
 • Fløy-Flekkerøy – Odd, 2–3 eeo
 • Levanger – Rosenborg, 1-2 EEO

About the author

admin

Leave a Comment