Technology

– Du trenger en langsiktig avtale – E24

Written by admin

SAS-sjef svarer på kritikk fra fagforeninger. – Å tiltrekke investorer til dette selskapet er en stor utfordring, sier han.

Administrerende direktør Anko van der Werff i SAS.
Publisert:

Torsdag satt i gang det kriserammede flyselskapet er i en konkursbeskyttelsessak i USA, som er planlagt å vare mellom 9 og 12 måneder.

Samtidig er det en pilotstreik som kan koste selskapet opp til 130 millioner SEK per dag.

Selskapets restruktureringsoperasjon er basert på SAS Forward redningsplan. Det krever at fagforeninger går med på kostnadskutt og kreditorer er enige om å konvertere gjeld til egenkapital. I tillegg må SAS tiltrekke seg investorer som kan skyte inn frisk kapital.

– Dette er det viktigste for SAS for tiden. Vi har begjært konkursbeskyttelse, og det gjør du ikke hvis du er i en utrolig situasjon, for å si det kort. Så det er det første vi må finne ut av. Og hvordan løser man det? Tiltrekker investorer, sier SAS-sjef Anko van der Werff til E24.

– Og det er veldig komplisert for tiden, på grunn av streiken, fordi selskapet ikke har vært lønnsomt de siste årene, og fordi selskapet ikke har betalt utbytte til investorer de siste 21 årene. Så det er en stor utfordring å tiltrekke seg investorer til dette selskapet, legger han til.

også lese

Fagforeninger raser mot SAS-ledelse: – Helt uhørt og helt uforlignelig

– Du trenger en langsiktig avtale

Torsdag ble E24 nevnt påstand (det er av de to norske SAS-flygerforeningene at SAS-ledelsen krevde tiårig tariffavtale. Det ville bety at pilotene ga fra seg streikeretten de neste ti årene.

Flere norske forbundsledere var kraftig til SAS etter nyhetene.

– Et rødt flagg for fagforeningene var kravet om en tiårsavtale uten streikerett. Hvorfor krevde du dette?

– Jeg tror du også vet at det vi har sagt er at vi absolutt trenger en langsiktig avtale, og i hvert fall en lengre avtale enn vi har hatt de siste årene, rett og slett fordi dette selskapet er kjent for sine avbrudd. Det har vært for mange streiker opp gjennom årene, sier van der Werff.

Han sier at han ikke vil gjøre dette til en politisk ladet uttalelse, men at han mener det er et faktum at det har vært mange streiker.

– Internt og også eksternt når man snakker med investorer og andre, er folk veldig redde og klar over den oppførselen. Så ja, vi ønsker stabilitet, langsiktig stabilitet, for våre kolleger, for våre passasjerer og for våre investorer, sier administrerende direktør i SAS.

De sier de tilbød seks år, var ikke det nok?

– Det er noe for forhandlingsrommet. Det vil være veldig viktig med langsiktig stabilitet, slik at vi kan tiltrekke investorer til dette selskapet, sier van der Werff.

Tirsdag kunngjorde konsernsjef Anko van der Werff at SAS vil søke konkursbeskyttelse i USA. Det skjedde dagen etter at flygernes streik brøt ut.

også lese

Krav SAS foreslår tiårig tariffavtale: – Vanskelig å forhandle frem streikeretten i ti år

Avvis numrene til pilotene

Av SAS sine planlagte oppgraderinger på 7,5 milliarder svenske kroner utgjør arbeidsstyrken rundt 1,2 milliarder kroner. Av dette må pilotene overlevere 800 millioner kroner, ifølge selskapet.

– Fagforeningene sier de har tilbudt 600 millioner kroner av målkuttet på 800 millioner kroner. Var ikke det nok?

– For det første stemmer ikke det tallet, ifølge våre beregninger. Det er viktig. Folk kan selvfølgelig kaste ut tall, men jeg holder meg til meklingsrommet og forhandlingsrommet for alle detaljer, sier van der Werff.

– Hadde målene blitt nådd, nå hadde vi fått en avtale, og alt hadde vært kjempebra. Det er bare ikke tilfelle ennå, sier SAS-sjefen.

– Hvorfor er ikke SAS lønnsomt som selskap?

– Dette gjelder over hele linja. Derfor har vi lansert SAS Forward-planen, som prøver å løse dette. Den prøver å sikre trygge arbeidsplasser for selskapets 8000 personer, og ikke bare en liten gruppe, sier van der Werff.

– Vi må sørge for at selskapet er lønnsomt. Den svenske og norske staten har sagt at de ikke lenger skal stille med kapital, så det må man lete etter i markedet. Det betyr at vi må følge markedets regler. Vi skal være konkurransedyktige, sier han.

også lese

Flyanalytiker i streik: Jeg tror ikke piloter får bedre arbeidsforhold andre steder

– Går fortsatt med store tap

De streikende norske, svenske og danske pilotforeningene er spesielt opptatt av at SAS-piloter som mistet jobben under koronakrisen skal tilbys ny jobb i selskapet. De streikende er svært kritisk at SAS tilbyr dem jobber i datterselskapene SAS Connect og SAS Link på andre vilkår.

– Hvorfor ikke ansette pilotene i samme selskap under de samme betingelsene?

– Det er minst to grunner til det. For det første er jeg usikker på om noen legger merke til det, men vi tar fortsatt store tap. Vi kan ikke begynne å snakke om å ansette på nytt, og vi kan ikke begynne å snakke om å vokse på dette tidspunktet, sier SAS-sjef.

– Vi hadde et tap på 1,6 milliarder SEK Siste rom, samtidig vil du se at andre flyselskaper denne sommeren begynner å komme tilbake til lønnsomhet. Ikke oss, legger han til.

– For det andre, når du ser på konstruksjonen av for eksempel Connect, er det noe bransjen er kjent for å bruke. Du kan se KLM og Transavia, Lufthansa og Eurowings, British Airways og Vueling og Iberia og Iberia Express. Alt dette finnes, og jeg nekter å tro at det ikke kan eksistere i Skandinavia, sier van der Werff.

også lese

Ombudsmannen: – Ringer nok partene snart

Avviser fagforeningsknusing

SAS-sjefen viser til at SAS Connect-selskapet er basert i Danmark og opererer under danske arbeidslivsregler, med danske kontrakter og en dansk fagforening. Pilotene til dette selskapet er organisert i FPU-forbundet, som er en del av Dansk Fagforbund.

– Altså, det er ikke fagforeningsforelskelse, slik du ser det?

– Nei. Vi bygger en ny plattform som finnes i bransjen, og vi gjør det fordi styrets og ledelsens oppfatning er at vi ikke kan konkurrere uten. Vi vil ikke kunne forsvare SAS sin posisjon hvis vi ikke har de lavprismekanismene som andre flyselskaper har, sier van der Werff.

også lese

Du kan tape 100-130 millioner for. streikedag: Dette er de største utfordringene til SAS

About the author

admin

Leave a Comment