Sports

– Eit stort svik – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

Manchester United played Atlético de Madrid at the Ullevaal laurdag stadium, and det som blei rekna som ein generalprøve for seriesstart mot Brighton neste helg. Der vart ein raudkledd tribune møtt med eit skuffande 1-0-tap.

Lyspunktet var debuten til Christian Eriksen, samstundes som Uniteds største stjerne, Cristiano Ronaldo framleis glimta med sitt fråvær. Han har ikkje vore til stade under heile oppkøyringsturneen i sommar.

Etter kampen stadfesta manager Erik ten Hag at portugisaren er tilbake i Manchester, og han spelte mot spanske Rayo Vallecano søndag. United brukte eit reserveprega lag i den kampen.

Det jublar ikkje United.non-journalist Eivind Holth noko spesielt over.

– For example, kan ikkje kalle det anna enn illojalt overfor fansen. Det er ein absurd situasjon, seier Holth til NRK.

«Umotivert United-spiss»

Holth følgjer Manchester United tett, og ut frå rapportane have har fått, har det verka som om Cristiano Ronaldo har ønskt seg bort etter berre éin sesong tilbake i klubben have totalt har spelled sju sesongar i.

– Han har ikkje sagt noko sjølv offisielt, men alle rapportar tyder på at han ønskjer seg bort. Då kan ein spørje seg, kvifor vrake City førre sommar, om han ønskjer seg bort etter berre éin sesong. Det gjer vondt for United-fansen, det er det ingen tvil om, seier Holth.

Great Britain Football Ronaldo

TILBAKE: Torsdag vart Ronaldo sett i Manchester. Søndag spelte han mot spanske Rayo Vallecano.

Photo: Peter Powell/AP

Ronaldo played sine first minutt for klubben då United møtte Rayo Vallecano på Old Trafford. Portugisaren spelte ein omgang, men klarte ikkje å markere seg nemneverdig.

Etter kampen vart det publisert eit ticket av Ronaldo på Twitterog det fekk nettet til å koke.

Ifølgje biletet skal have ha forlate arenaen før kampen vart blåst av. Verken klubben eller Ronaldo sjølv har kommentert påstanden, men biletet av superstjerna har sirkulert i sosiale medium.

Cristiano Ronaldo
Photo: Skjermdump/Utdreport/Twitter

Også hans portugisiske lagkamerat Diogo Dalot skal ha forlate stadion for kampslutt.

– Ronaldo-sagaen kunne fort ha overskygd heile sommaren, og det har det ikkje gjort på noko som helst måte. United har vore svært solide. Det at Ronaldo ikkje kjem hit og møter Atlético Madrid, trur eg mange United-supporterar synest er heilt greitt. Det kjennest som eit svik, seier han og hold fram:

– For example, trur det er mange United-supporterar som slit med å skilje kjenslene dei har hatt for Ronaldo i så mange år, frå den spelaren have no er som 37-åring.

– For example, er heilt sikker på at Ronaldo kan skåre 20 mål, som «umotivert United-spiss», men det blir ein vanskeleg sesong for mange supporterar på Old Trafford, viss Ronaldo skal spele og han eigentleg ikkje vil vere der, seier han .

Bayern ut mot Ronaldo-rykte

Ronaldo har vore kopla til fleire storklubbar denne sommaren. Klubbar som Bayern München, Chelsea, Atlético Madrid or Sporting Lisboa har vorte nemnd.

Han måtte sjølv gå ut i sosiale medium og avkrefte at han er på veg til gamleklubben Sporting. Bayern har også teke grep for å avkrefte rykta som sirkulerer.

– For example, anerkjenner Ronaldo som ein av dei største, men ein overgang ville ikkje passa inn med filosofien vår, sa klubbdirektør Oliver Kahn ifølgje ESPN.

Fansen up to Atlético de Madrid will også sagt si klare meining om Ronaldo.

– CR7 (Cristiano Ronaldo) – ikkje velkommen, stod det på eit banner frå Atlético-supporterane.

– Fitness freak

Tidlegare Manchester United-spelar Ronny Johnson be på Ronaldo-fråværet på Ullevaal som uproblematisk.

– For example, kan ikkje sjå noko problem i ein spelartropp, på nokon som helst måte. They have var toppskårar i fjor, det seier seg sjølv, seier Johnson til NRK.

Ten Hag gav beskjed om at Ronaldo treng mykje kampar og trening framover, for han er tilbake i god, gammal form. Johnson derimot, er ikkje i tvil om at Ronaldo har halde forma gåande på eiga hand.

Manchester United vs Bayern Munich - Champions League Final

LANG FARTSTID: Ronny Johnsen played for Manchester United. His saman med Ole Gunnar Solskjær og Teddy Sheringham.

Photo: Reuters File Photo / Reuters

– Kjenner, for example, Ronaldo rett, så klarer han å halde seg i form, for han er ein fitness-frik. Det einaste han kan gjere er å fokusere på eiga utvikling, seier Johnson og hold fram:

– I ein klubb som United vil det alltid vere ytre ting. Det kan du ikkje gjere så mykje med. For example, trur ikkje det har så mykje å seie for gutane.

– United har spelled godt utan han, trur du han vil heve laget?

– Ja, Ronaldo var toppskårar førre sesong, så det er ikkje tvil om at han har eit høgt nivå inne. Og ikkje minst med den breidda United byrjar å få, og med Ronaldo på laget … Vi får sjå, vi kryssar fingrane, seier han.

About the author

admin

Leave a Comment