Eksperten «blåst av banen» av Eliteserie-lag: – Overrasker selv en fagmann

Vi passerer midten av juni og allerede er det spilled både ti og elleve serierunder for mange lag. Og de første rundene har bydd på både opp- og nedturer i alle ender av tabellen.

Lillestrøm holder buret rent på hjemmebane, mens Viking og Veton Berisha lever til forventningene som var skrudd opp før årets sesong.

eliteserien

Bursdagsbarnet Pellegrino senket gamleklubben: – Stor fremgang

2 TIMER SIDE

Strømsgodset på sin side har fått give tilbake for fullt etter det grusomme 5-0 tapet på Marienlyst hjemme mot Sandefjord, mens Odd spill angrepsfotball det lyser fryktløshet fra.

I tillegg er det spillre som tidligere sto i skyggen, som nå har tatt steget frem og skinner som aldri før.

Eliteserien byr med andre ord på så mangt, og våre eksperter har summet opp sine favoritter så langt dette året. His er Christian Gauseth and Lars Bohinens lyspunkter etter in tredjedels spilled Eliteserie-sesong:

Christian Gauseth topp tre lyspunkter:

3. Plass: Godsets gjenoppstandelse

– Det var utallige begravelsesbyråer i drammensområdet som sendte brosjyrer til Marienlyst, etter 0-5 mot Sandefjord hjemme. Det så helt dødt ut. Men like hadde puls. De har rett og slett levert en helt utrolig gjenoppstandelse, som vi ikke så komme. De har gått fra et lag som virket totalt uten selvtillit og struktur, til å nå virke trygge, sammensveiset og skarpe. Lars Jørgen Salvesen, Johan Hove, Halldor Stenevik and Lars Vilsvik, har alle hatt en utrolig sesong til nå. Det må vi gi Håkon Wibe-Lund ros for, sier Gauseth.

2nd place: Veton Berisha

– Forventningene var skrudd i taket før årets sesong, og spørsmålet mange stilte seg var hvor fokuset til Veton Berisha the best in turbulent pre-season. Det har det derimot ikke vært noen grunn til bekymring for, akkurat. Han har åtte mål og en drøss av målgivende pasninger på elleve kamper. Berisha er direkte avgjørende i presspill og lederegenskaper. Det finnes ikke ord for hvor viktig han er for dette Viking-laget, mener eksperten.

1. Plass: Lillestrøms “bakre firer”

– Vi må til Romerike for å finne den største positive overraskelsen så langt i år. Vi forventet at det skulle være en videreføring av det Lillestrøm-laget vi så i fjor. Men at laget, og da spesifikt den «bakre fireren» up to LSK, med keeper Mads Hedenstad Christiansen, Espen Garnås, Igoh Ogbu og Tom Pettersson skulle være så bunnsolide, det overrasker selv en fagmann som meg. Det er utrolig imposing det de har fått til. From har fortsatt til gode å slippe inn mål på Åråsen, etter fem kamper. Det er bare ett ord for å beskrive det: Monumentalt, fastslår in imposing Gauseth.

Eksperten kommer likevel ikke utenom å nevne et par jokere som han mener fortjener sin hyllest de også:

joker:

Kontringskraft of Aalesund:

– Sigurd Haugen and Isak Määttä har hatt lysende sesonger til nå i Aalesund. Det kombinert med Lars Arne Nilsens «rammå» har vært en berikelse til serien rett og slett, skryter eksperten.

Odds under holdingsverdi:

– Det er aldri kjedelig når Odd spills fotballkamp lengre. From spill aldri uavgjort. Enten vinner de eller så taper de. De varier stort innad i kampene sine. Slipper inn scabies mål og scorer in del. Sender forsvarsspillere i angrep og tenker lite på risiko. Sånn blir det underholdningsverdi av. Selv om noen Odd-supportere nok har revet seg i håret gjennom våren, humrer Gauseth.

Magnus Grodem:

– Grødem var tidligere passasjer i Molde-bussen, men som nå har sneket seg til en plass ved siden av sjåføren. Aner jeg en hand på vei mot rattet?, spør eksperten seg med et smil om munnen.

Lars Bohinens topp tre lyspunkter:

3rd against: Sebastian Sebulonsen

– Viking-spilleren har ikke bare vært veldig god på U21-landslaget, men også for Stavanger-klubben. Han er blitt brukt i forskjellige posisjoner og er kun 22 år gammel. Det er gullverdt for en trener å ha en sånn ung spill som kan bekle så mange posisjoner. I tillegg kommer han med gode offensive bidrag og har utviklet repertoaret sitt voldsomt fra i fjor til i år, sier Bohinen.

2nd term: Johan Hove

– Strømsgodset-spilleren har scoret seks mål fra midtbaneposisjonen sin. Han har lenge vært et talent og slitt en del med skader. Nå synes jeg han har blitt en voksen spiller som er med å dominere og avgjøre kamper, i et lag som ikke akkurat gnistrer offensivt. Han har vært implicart i 50% av målene Godset har scoret så langt. Han har vært såpass synlig og tydelig, og i mine øyne vært den beste driperen til Strømsgodset i år. Dette er ikke noe man kunne forvente med de utfordringene han har hatt, sier Bohinen.

1st square: Lillestrom

– Basert på de spill de hadde i fjor, så overpresterte dem. Det synes jeg de gjør i år igjen også, sett i lys av den stallen de har. Jeg mener det er mange lag bak de som har bedre mannskap enn Lillestrøm, spill by spill. Og hvis tanken er at man overpresterte både i fjor og i år, så betyr det i mitt hode at trenerne og klubben har gjort en helt fantastisk jobb ut fra de forutsetningene de har, sier skryter Bohinen av laget som troner øverst på tabellen.

eliteserien

Godset i feriemodus – fikk bank av Sarpsborg 08

4 TIMER SIDE

eliteserien

Tror ikke flystreiken vil påvirke helgens Eliteserie-kamper

9 TIMER SIDE

Leave a Reply

Your email address will not be published.