Ekspertene har null tro på at Ruud fortsetter suksessen i Wimbledon: — Forventer ikke noe som helst

Casper Ruud ble den første norske tennisspilleren til å spill i en Grand Slam-finale noensinne, da han møtte Rafael Nadal i Roland Garros-finalen på søndag.

— Det er det største in norsk tennisspiller har gjort noen gang. Jeg vet ikke hvordan man skal beskrive det, sier Discoverys tenniskommentator Christer Francke til Nettavisen.

Tenniseksperten er mektig imposing over det 23-åringen leverte i Paris, og mener Ruud kan bygge videre på prestasjonen og nå flere finaler i fremtiden.

Selv øyner Casper Ruud få muligheter for å gjenta bragden i den gjeve Grand Slam-turneringen Wimbledon, som går av stabelen om snaut tre uker. Tennisesset svarte følgende da han ble spurt om Wimbledon under Miami Open i slutten av mars:

— Jeg tenker in gress er for golfspillere. Min forberedelse før Wimbledon blir å spill golf i forkant av turneringen. Foreløpig så føler jeg meg mer komfortabel på golfbanen enn på gressbaner, men vi får se om det endrer seg, uttalte Ruud til arrangøren den gang.

I videoen under kan du se Casper Ruud nyte et slag golf mellom tennisturneringene.

LES OGSÅ: Ruud-feberen herjer i Norge — finalen mot Nadal knuste alle seerrekorder

– Sjanseløs i Wimbledon

De som har fulgt Ruud en stund vet at nordmannen som regel har gjort det best i de turneringene som har blitt shed på grus. 22-åringen står nå overfor en stor utfordring når have skal prøve å gjenskape suksessen fra Roland Garros på gressbanene i Wimbledon.

Discoveries tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø er klokkeklar på at Ruud vil få det tøffere i den kommende Grand Slam-turneringen.

— Han kommer ikke til å nå finalen, det kan vi slå fast her og nå, sier Sundbø til Nettavisen.

Kommentatorene er enige i at Ruud burde være godt fornøyd om han klarer å komme seg til den tredje runden, og mener at alt videre fra det vil være en bonus.

Begge ekspertene legger vekt på hvor krevende det er å stille seg om fra å spill på grus til å spill på gress, hvor ballen spretter mye fortere og lavere. Francke sier en Ruud er nødt til å legge om til et hurtigere spill, hvor have bygger på sin gode serve de el og har fokus på volleyspillet, for å ha en sjanse i Wimbledon.

— Jeg tror han kan klare å komme seg videre noen runder. Nøkkelen ligger i å vinne noen kamper tidlig, sier Francke til Nettavisen.

Han forteller videre at det vil bli lettere og lettere for Ruud å spill i løpet av turneringen, ettersom gresset blir mer slitt utover i turneringen, og at tempoet dermed blir nærmere det man får på en grusbane.

Les også: Dette har skapt sterke reaksjoner mot Ruud: – Latterlig

Alt peker i riktig rent

Til tross for den manglende optimismen før Wimbledon, er ekspertene klokkeklare på at Ruud igjen vil være med og kjempe om de største trofeene etter gressesongen er over. Gressesongen vare bare rundt fem uker på sommeren, før de går over til å spill på hardcourt.

— Jeg tror ikke han forventer noe som helst i Wimbledon, men på hardcourten i US Open og i Australian Open så kan ha absolutt prestere. Alt peker i riktig retning. I tennis er det ofte slik at når man først gjør noe en gang så gjør man det ofte igjen, påpeker Francke.

Det får han støtte i av kollega Sundbø:

— Han kommer til å være helt oppe i toppen også i hardcourt. Casper er ikke lenger kun in grusspiller.

Til tross for at han mener Ruud er den god nok tennisspiller til å være med å kjempe om de aller største titlene regelmessig, oppfordrer han det norske folket til å stille ned forventningene til 23-åringen.

— Det å komme til finalen i Roland Garros var en spektakulær prestasjon. Vi kan ikke forvente det på løpende bånd, sier Sundbø.

LES OGSÅ: Ruud sjanseløs i finalen. Nadal goes to sin 14. title at Roland-Garros

Leave a Reply

Your email address will not be published.