Ekstra dør? Det blir 20 000, takk!

Fiat har mange krevende år bak seg. Det har hovedsakelig vært på grunn av mange kommer og går på forsiden av eiendommen. Fiat ble lenge degradert, mens andre merker fikk en større andel i utviklingen av Fiat Chrysler Group, som senere fusjonerte med giganten Stellantis.

Modellutvalget har også blitt stadig slankere. Et lyspunkt i blandingen har vært den vellykkede retro 500. Men den har også sett hard konkurranse over tid. Det er ikke overraskende, siden det ble utgitt i 2007.

Men i fjor var det endelig klart for en ny utgave. Designmessig ligner den veldig på forgjengeren, men her er det snakk om en helt ny bil.

Nå har 500 gått elektrisk. Her hjemme selges tre utgaver. Tredørs stasjonsvogn står for omtrent halvparten av salget. 30 prosent velger bilen som heter 3 + 1 og de resterende 20 prosent kjøper cabriolet-versjonen med falltak.

Lurer du på hva 3 + 1 betyr? Ja, det bør du vite om du fortsetter å lese. Testbilens fulle navn er Fiat 500E La Prima 3+1. Startpris: 332.780 kroner.

NB: Dette er en korttest. Det betyr at vi har testet denne modellen tidligere. Nå tester vi den i konvertible versjon. Du finner en mer komplett test av Fiat 500 her:

Den ekstra døren åpnes bak, populært (eller kanskje upopulært) kalt en selvmordsdør.

Den ekstra døren åpnes bak, populært (eller kanskje upopulært) kalt en selvmordsdør.

Hva er nytt?

Når en bil bare er 3,63 meter lang, er det svært vanskelig å få plass til mer enn to dører. Igjen, å komme inn og ut av baksetet kan være ganske vanskelig. Men her har Fiat løsningen for de som plages av slike ting. De har tryllet en ekstra «halv» dør, bak høyre hoveddør.

Gjør ikke så mye når den ikke er i bruk, men hjelper helt klart på fleksibiliteten. Det er imidlertid ikke gratis. Den ekstra døren letter deg for 20 000 kroner.

Les mer om nye Fiat 500 her

Enkelt og ganske minimalistisk interiør, ingenting uten sjarm.

Enkelt og ganske minimalistisk interiør, ingenting uten sjarm.

Hvordan virker det?

Først åpner han høyre ytterdør, så klemmer han et håndtak og plutselig svinger den lille døren tilbake. Dette gjør tilgangen til baksetet mye enklere enn bare gjennom frontdøren.

Åpningen blir ikke stor og du tar raskt tak i litt med setebeltet til forsetet. Men det vil definitivt være lettere å komme inn og ut av baksetet, spesielt hvis du skyver forsetet litt fremover.

Er det vel verdt pengene? Vel, det kommer nok an på hvor mye du bruker baksetet. Litt klassisk kosthold/fordel, altså.

Og her i Broom tar vi naturligvis på oss den viktige oppgaven med å synliggjøre saken mer. Hvis du planlegger å eie bilen i fem år og i snitt gå inn og ut av baksetet én gang om dagen, vil døren koste deg i underkant av 11 kroner gangen. Dobler du bruken, synker prisen tilsvarende. Eller om du bare bruker baksetet en gang i måneden: da blir prisen 333 solide kroner per gang.

Forresten, det er faktisk ikke så enkelt. Det må selvfølgelig også tas med i betraktningen at verditapet kan reduseres med denne utgaven, mot 500 uten ekstra dør. Så her er noe å tenke på!

Den minste hattehyllen i verden, bagasjerommet svelger 185 liter.

Den minste hattehyllen i verden, bagasjerommet svelger 185 liter.

Selv om bilen er liten, er plassen ganske brukbar. Her har Fiat gjort en god jobb, faktisk er det mulig å ta en tur med fire voksne. Bagasjerommet har en kapasitet på 185 liter. Det er ikke mye, men baksetet kan foldes 50/50. Hjelp de gangene du skal ha med større gjenstander.

Bortsett fra dør nummer tre er bilen identisk med varebilen 500. Batteriet er på 42 kWt. Offisielt strømforbruk er satt til 14,4 kWt per 100 kilometer og det klarer du med ganske god kjøring om sommeren. Det betyr autonomi på 321 kilometer.

Med 118 hestekrefter er ikke dette en sportsbil, men den er kvikk og rask i starten. 0-100 km/t går på 9 sekunder på hvitt.

500 er også veldig lettkjørt. Lengden på drøye 3,6 meter og hjulene på hjørnene på bilen gir den en utrolig kort svingradius. Bilen er et funn i de trange gatene i byen. Her kan du også få den inn i parkeringslukene som andre ikke tør å prøve med en gang.

Du kan velge mellom tre kjøreprogrammer: Normal betyr full effekt med moderat regenerering. Autonomi forblir i full effekt, men med et ekstra fokus på regenerering er kjøring med én pedal mulig her. I Sherpa-modus akselereres effekten. Bilen kjører i maksimalt 80 km/t, klimaanlegget og setevarmen er deaktivert. En god kriseløsning til tider når du klør etter å komme til neste lader.

Dette er hva de som allerede kjører Fiat 500 sier om bilen sin:

Fiat tilbyr tre utgaver av nye 500E.  Kombi, cabriolet - og 3+1.

Fiat tilbyr tre utgaver av nye 500E. Kombi, cabriolet – og 3+1.

Bilen for deg ja?

Faktisk kommer du til å bruke baksetet.

Ikke bilen for deg, ja?

Du tror 20 000 kroner er for mye for en halv dør.

Eierne tror

på koster bilguide, kan norske eiere selv snakke om bilene sine. Som en Tripadvisor for en bil. Så langt har vi mottatt over 10 000 anmeldelser!

Du kan også rapportere om bilen din: Klikk her – Det er fort gjort.

Er innenfor 14 meninger om Fiat 500 – og eierne gir den et gjennomsnitt på 7,7 av 10.

Konvertible Fiat 500E er en ekte sjarm. Og selv om salget av cabriolet i Norge er svært begrenset, vil vi etter hvert se noen av disse på våre veier.

Fiat 500 har blitt en elbil, selvfølgelig, ikke dumt på det norske markedet.

Fiat 500 har blitt en elbil, selvfølgelig, ikke dumt på det norske markedet.

Brukt 500: Hvor billig får du tak i trollsjarmen nå?

Fiat 500E La Prima 3+1

Motor:

Elektrisk, 118 hk.

Drivstoff: Kraft

Effekt: 118 hk / 200 Nm

0-100 km/t: 9 sek.

Toppfart: 150 km/t

Forbruk (WLTP): 14,4 kW / 100 km

Ladet batteri:

Litiumbatteri: 42 kWt

Autonomi: Opptil 321 kilometer

Hurtiglading: 85kW

Innebygd lader: 7,4 / 11 kW

Dimensjoner, vekt og volum:

Lengde x bredde x høyde: 363 x 190 x 152 cm

Bagasjerom: 185/550 liter

Vekt: 1.330 kilo

Tilhengervekt: 0 kg

Pris:

Fra: 332 780 kr

Testbil: 346 580 kr

Indikert vs målt:

Oppgitt forbruk vs. målt forbruk* (+14 grader + tørr vei): 14,4 kWt vs. 14,4 kWt/100 km

* = Vi kjører alle testbiler på vår egen testbane, som inkluderer motorvei, liten kjøretur og landevei, og prøver å gjøre den så lik som mulig.

NB: Forbruket påvirkes fortsatt av ytre faktorer som temperatur, vær, kjøreforhold, trafikk og kjøremønster.

Video: Bli med oss ​​og se nærmere på Fiat 500

Leave a Reply

Your email address will not be published.