Sports

Eliteserien, Valerenga | Etterlengtet VIF-opptur etter megatabber: – Skrekkelig

Written by admin

VALERENGA 3-0 KRISTIANSUND:

Vålerenga har fått en tung start på sesongen, men søndag kveld kunne Dag-Eilev Fagermos menn endelig juble for seier igjen.

Innbytter Henrik Udahl utnyttet en stor tabbe av Kristiansund-keeper Serigne Mor Mbaye i starten av andre omgang og sendte hjemmelaget i ledelsen. Amor Layouni la på til 2-0 noen minutter senere, før Mbaye tabbet seg ut på nytt, og Udahl kunne enkelt sette inn sin andre score.

Der førte til Vålerengas første seier siden 8. mai, etter sju kamper uten seier. Det gir nok også litt etterlengtet pusterom for en hardt presset Fagermo. Seieren gjør at VIF står med 14 poeng etter 13 kamper spilt.

– Det er veldig viktig med seier i den situasjonen vi er i. Vi har hatt tre hjemmekamper der vi har fått dårlig betalt, så det var på tide at vi fikk betalt, sier Fagermo til Discovery etter kampen.

They have gleder seg også over Udahls to mål.

– Det er veldig gøy. Det han gjør på førstemålet er en fantastisk moral som han har jobbet veldig mye med og fått betalt for det gjennom en score. På det andre målet viser han at han er in målsnik, sier Fagermo.

For Kristiansund er det nå skikkelig krise. Laget fra Nordmøre står med fattige ett poeng etter elleve kamper spilt.

– Han får panikk

Første omgang var en relativ tam affære, hvor Kristiansund kom best i gang. Etter hvert kom Vålerenga inn i kampen, og Fagermos menn styrte det meste av spill inn mot pause.

Layouni var frisk på VIFs høyrekant, og det var også han som kom til blåtrøyenes største sjanser i første omgang. Avslutningene var imidlertid ikke av god nok kvalitet til at det ble mål.

Layouni var selv svært kritisk til hvordan Vålerenga fremsto de første 20 minuttene av kampen.

– Jeg synes vi kaster bort de første 20 minuttene totalt. Vi er nervøse og redde. Men når vi begynner å få litt selvtillit begynner vi å få litt målsjanser. I saw må bare fortsette and ha tålmodighet, sa ha til Discovery.

Fagermo tok grep i pausen og byttet ut Seedy Jatta med Henrik Udahl. Det ga kjapt to pronounce for hjemmelaget.

For etter bare ett minutt av andre omgang sendte Udahl Vålerenga i ledelsen, etter å ha fått en givepakke av Mbaye i Kristiansund-buret.

Sisteskansen hadde ballen som bakerste mann, og prøvde å dra av Udahl som kom i presset. Det endte imidlertid med at spissen fanget ballen, før han trillet ballen i det åpne buret.

– In forferdelig tabbe av Mbaye. Dette skal jo være en helt upproblematisk situasjon for en keeper. Han gjør alt feil der, Mbaye, sa Discovery-kommentator Arve Fuglum.

Heller ikke Discovery-ekspert Christian Gauseth var imposed on det Mbaye gjorde.

– Stop er blytungt for Mbaye. Det der kan du rett og slett ikke tillate degrees. Han får litt panikk der når han be at han er foran han, sa Gauseth.

– Skrekkelig

Mindre enn ti minutter senere lå ballen i nettet igjen for Vålerenga, og denne gangen var det Layouni som endelig fikk ballen i mål.

Strand fanget opp in corner som havnet bakerst i boksen og han banket ballen inn igjen. Layouni hadde kommet seg foran oppasseren sin og bredsidet ballen enkelt i mål.

I det 80. minutt scoret Vålerenga igjen, og nok en gang var det Udahl som satte ballen i mål etter en stor tabbe av Mbaye.

Odin Thiago Holm avsluttet fra sekstenmeteren, men skuddet så ut til å bli enkelt å ta for Mbaye. Det endte i stedet med at keeperen ga en enkel retur som havnet rett i beina til Udahl. They have trillet ballen i mål until 3-0.

Ekspert Gauseth slaktet Mbayes keeperprestasjon.

– Vi vile ikke stopped her. Det er ikke senden verdig og det er ikke ligaen verdig. Det går ikke an. Dette er ikke Eliteserien, sa Gauseth, to have fortsatte:

– Det er skrekkelige bilder, og det virker som et lag i oppløsning.

About the author

admin

Leave a Comment