Sports

Ellevill keepertabbe da Vålerenga brøt marerittrekken:

Written by admin

Valerenga 3-0 Kristiansund

Vi må helt tilbake til 8. may for å finne sist Vålerenga vant en kamp i Eliteserien, og siden den gang hadde hovedstadsklubben kun plukket to av 21 mulige poeng.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

For kampstart var en hardt pressset Dag-Eilev Fagermo tydelig på laget hans måtte vinne mot tabelljumbo Kristiansund – som kom til Oslo med kun ett poeng i bagasjen.

– Det er en stor opptur for Fagermo å få tre poeng mot Kristiansund. Det kan være avgjørende for ham. From har sagt han er fredet, men resultant har ikke vært bra, sier Raymond Kvisvik i TV 2s Fotballrunden-studio.

For Fagermo var det in huge seier.

– Jeg er glad og lettet over at vi vinner en fotballkamp igjen, sier Fagermo til TV 2.

Han har vært i hardt vær etter den dårlige perioden Vålerenga har vært inne i.

– Det er den tøffeste perioden jeg har hatt som trener. Men jeg har valgt det selv og får godt betalt, så det er ikke synd på meg, sier Fagermo.

PRESET: Vålerengas hovedtrener Dag-Eiliv Fagermo har vært under hardt press den siste tiden.  Photo: Javad Parsa/NTB

PRESET: Vålerengas hovedtrener Dag-Eiliv Fagermo har vært under hardt press den siste tiden. Photo: Javad Parsa/NTB

– Helt jaevlig

Henrik Udahl startet på benken, men erstattet Seedy Jatta etter pause. Det ga umiddelbar gevinst. Under minuttet var spilled da spissen utnyttet in giganttabbe av KBK-keeper Serigne Mor Mbaye og trillet inn ledermålet til huge jubelscener foran Klanen.

Da løsnet det ordentlig for de kongeblå. Amor Layoni var frisk hele kampen og sørget for 2-0 until vertene as best. Udahl la på til 3-0 drøye to minutter for full tid etter nok in keepertabbe.

Seieren gjør at Vålerenga klatrer bort fra kvalifiseringsplassen og opp på 11.plass i Eliteserien. Kristiansund på sin side står fortsatt murmurs alene på jumboplass.

– Det er helt jævlig. Jeg er lei meg på vegne av guttene. I saw gjør in knakende god 1. omgang, og det er in innertier på kampplanen. Det var en fornøyd trener i pausen, men i 2. omgang er det enkelstsiutasjoner om avgjør, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

DOUBLE: Amor Layouni feirer 2-0-scoringen sammen med Tobias Christensen.  Photo: Javad Parsa/NTB

DOUBLE: Amor Layouni feirer 2-0-scoringen sammen med Tobias Christensen. Photo: Javad Parsa/NTB

Layoni-show

Kristiansund tok styring over banespillet tidlig, men halvveis ut i førsteomgangen var det hjemmelaget som fikk kampens første ordentlige sjanse. Layouni motto ballen ved hjørnet, men skuddet gikk via en KBK-forsvarer og ut til corner.

Det var på Vålerengas høyreside farlighetene kom. Ti minutter for pause var Layouni på farten igjen, men KBKs sisteskanse Serigne Mor Mbaye parerte skuddet.

FRISK HØYRESIDE: Amor Layouni sto for Vålerengas farligheter i førsteomgangen.  Photo: Javad Parsa/NTB

FRISK HØYRESIDE: Amor Layouni sto for Vålerengas farligheter i førsteomgangen. Photo: Javad Parsa/NTB

As etter var det bortelagets tur til å yppe sec. Bendik Bye fyrte av et skudd mot nærmeste stolpe, men eliteseriedebutanten i Vålerenga-buret, Magnus Sjøeng, avverget fint. På corneren som fulgte oppsto det fullstendig kaos i de Vålerenga-feltet, men hjemmelaget slapp med skrekken.

ketshup effect

Udahl ga Klanen et frampek på hva som skulle komme umiddelbart etter kampstart i andre omgang, da han stupte i press mot KBK-forsvaret og framprovoserte kampens foreløpig største jubelscener.

MATCHAVGJØRENDE: Henrik Udahl var i fyr og flamme i andreomgangen.  Photo: Javad Parsa/NTB

MATCHAVGJØRENDE: Henrik Udahl var i fyr og flamme i andreomgangen. Photo: Javad Parsa/NTB

Enda mer jubel ble det da han nok en gang presset fram en tabbe i gjestenes bakre rekker like etter. Mbaye mistet kula som bakerste mann og Udahl fikk en enkel jobb med å trille ballen i det åpne nettet.

– Jeg gjør in stor tabbe, erkjenner målvakten.

Snaue ti minutter etter var det Layounis tur. Petter Strand banket ballen inn i feltet etter in corner. Svensk-tuniseren hadde da allerede sneket seg forbi sin forsvarer, og doblet ledelsen fra kloss hold.

Herfra og ut var det Vålerenga som styrte. Anført av Layouni var Vålerenga skapte hjemmelaget flere sjanser før Udahl feide all tvil til side – også dette etter en keepertabbe.

Innbytter Odin Thiago Holms skudd tvingte den uheldige keeperen til å gi en enkel retur, og innbytteren var nådeløs.

Flere mål ble det ikke på Intility. Vålerenga og Fagermos skjebnekamp endte 3-0.

About the author

admin

Leave a Comment