Elsykkeltest – Flott elsykkeltest – meget høyt nivå

Norges Bilforbund (NAF) har i samarbeid med svenske Testfakta gjennomført tester på ni el-sykler, de fleste tilgjengelige på det norske markedet.

– Elsykler er en stor investering og det er viktig å sjekke nøye at eiendommene egner seg for deres bruk, sier Janne Pedersen, senior forbrukerrådgiver i NAF, Norges Bilforbund, i forbindelse med presentasjonen av resultatene av testene.

– NAF-testen avslører blant annet hvor gode bremsene er på ulike sykler og hvor mye din egen vekt og terreng har å si for hjelpen elmotoren gir deg.

– Vi ser at for sykler rundt 30 000 SEK får du mye for pengene, og kvaliteten har økt de siste årene. Rekkevidden har blitt bedre. Før var det også flere sykler hvor bremsene ikke holdt, denne gangen er det bare en av modellene hvor bremsene ikke er gode nok.

Elsykler er testet både i praksis og i laboratoriet.  Foto: NAF / Test Data

Elsykler er testet både i praksis og i laboratoriet. Foto: NAF / Test Data
se mer

Høy level

I tillegg til tekniske tester i laboratoriet, hvor autonomi, motorassistanse, bremser og andre tekniske egenskaper undersøkes, har NAF og Testfakta også gjennomført brukertester av de ni elsyklene.

Merida espresso 300-testvinneren har verken den raskeste eller mest støttende motoren, men den gjør det bra i rekkeviddetesten, tekniske motor- og drivverkstester, samtidig som den skårer svært godt i kjøreegenskapene, konkluderer testpanelet.

Merida får totalt 8 av 10 mulige poeng, 7 elsykler får 7, mens en får 6,4.

Norske Birk og Buddy gjør det bra i testen, der Birk E-One får gode treff for å være sterkest i oppoverbakke, mens Buddy Bike D1 får positive anmeldelser blant annet for sine gode kjøreegenskaper.

En annen norsk produsent, Momas, får egenskaper for å være minst effektiv, ifølge NAF og Testfakta, som påvirkes av motorens kraft og virkningsgrad, kapasiteten til batteriet og den mekaniske motstanden i drevet.

Nederst i saken kan du se resultatene av de ni elsyklene som NAF og Testfakta har testet.

TESTVINNER: Merida eSpresso 300 City kommer bedre ut i NAF- og Testfakta-testen.  Foto: NAF / Test Data

TESTVINNER: Merida eSpresso 300 City kommer bedre ut i NAF- og Testfakta-testen. Foto: NAF / Test Data
se mer

prøve resultater

Leave a Reply

Your email address will not be published.