– En stor utfordring for bransjen – E24

E24 møter Widerøe-sjef Stein Nilsen for å snakke om drivstoffpriser, prisenes innvirkning og fremfor alt deres «historiske» milepæl under pandemiåret 2021: – Den beste perioden vi noen gang har Farget.

Widerøe-sjef Stein Nilsen er stolt over flyselskapets prestasjoner under pandemiåret 2021. – Siden den gang har vi vokst.
Publisert: Publisert:

– Går du forbi en bensinstasjon, vil du se hva som plager flyindustrien i dag, sier Widerøe-sjef Stein Nilsen til E24.

Siden nyttår har blant annet den europeiske energikrisen og den russiske oljeboikotten presset oljeprisen opp over 55 prosent til 120 dollar fatet.

Målt i kroner er oljeprisen nær all-time highs, fordi kronen er svakere nå enn den var i mars, da oljeprisen toppet seg.

– Prisen på en liter drivstoff er doblet på seks måneder, noe som gjør det til en stor utfordring for bransjen, sier Nilsen.

også lese

Første flytur til USA for Norse Atlantic: – Timingen var helt perfekt

60 prosent drivstoffforsikret

I flere europeiske land er avgiftene på drivstoff så langt redusert.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er enig i at drivstoff er dyrt, men har sa at ingen tiltak vil bli iverksatt Nå, ifølge a skriftlig svar til Stortinget 2. juni.

«Selv om en skattekutt kan gi et umiddelbar prisfall, kan en slik politikk forsterke lønns- og prispresset på økonomien i fremtiden», skrev Vedum.

– Å innføre en slik avgift, som i utgangspunktet har et miljørasjonal på toppen av seg, er veldig vanskelig, sier Nilsen.

Flyselskapet har fortsatt et kort i ermet for å dempe skadene av skyhøye drivstoffpriser.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på valgtur nordover. Møte med administrerende direktør Stein Nilsen (TV) i Widerøe på Bodø lufthavn i 2019.

– Det som skiller oss fra de andre flyselskapene i Norge er at vi har store sikringer i drivstoffet, sier Widerøes sjef, som sier at 60 prosent av Widerøes drivstoffvolum i dag er prisgaranti om tolv måneder.

30 prosent er forsikret i mer enn 12 til 24 måneder, og på toppen av det er 20 prosent forsikret i 24 til 36 måneder.

– Det som er greia med prissikring er at når du får det riktig er det smart, men tar du feil er du dum, sier Nilsen.

– Så det er litt heldig at vi har en så stor sikringsstrategi når den først kommer ut, men vi har valgt å ha den for å beskytte resultatutviklingen.

Fortsett å lese E24 +

Analytiker på flyaksjer: – Det er viktig å ikke være for grådig (+)

Venter på prisøkning

– Det handler ikke bare om drivstoff: alle priser går opp, understreker Nilsen og viser til den underliggende inflasjonen som påvirker både nasjonalt og internasjonalt.

Fredag ​​10. juni publiserte Statistisk sentralbyrå de ferske inflasjonstallene som vist en prisøkning på 5,7 prosent sammenlignet med samme periode året før. Samtidig har kjerneinflasjonen steget til 3,4 prosent.

I tillegg til stigende drivstoffpriser, rammer inflasjonen flyselskapene og billettprisene hardt.

– Vi har sett fram til 2021, og nå fram til 2022, at nivået på billettprisene i Europa øker, sier Widerøes sjef.

– Det er ganske naturlig. Billettprisene lar oss dekke deler av denne økningen i drivstoff, men ikke alt.

– Hvor mye av drivstoffkostnadene vil være inkludert i billettprisene?

– Det er vanskelig å se, for det er ikke slik at man legger 50 kroner per flybillett, svarer Nilsen.

– Det er mange forskjellige bookingklasser med ulikt prisnivå, og det du gjør er at du stenger den i bunnen, slik at passasjerene må kjøpe en høyere klasse.

Widerøes sjef sier videre at han forventer en økning i billettprisene frem mot høsten dersom veksten i drivstoffprisen fortsetter, ifølge norgessjefen. Geir Karlsen vitnet under kvartalspresentasjonen i mai.

også lese

Adele (19) bestilte en flybillett til 7 kroner: – Helt sykt

– Beste perioden vi noen gang har hatt.

De høye prisene kommer i kjølvannet av en «historisk» milepæl for det regionale flyselskapet.

Selv om 2021 hadde en krevende start på året, var fjorårets sommersesong sterkt preget av reiseglade nordmenn som var lei av å sitte hjemme.

– 2021 var et veldig morsomt år, for det gikk fra «all black» til utrolig positivt, sier han.

– Perioden fra mai, til omicron-viruset startet i slutten av november, er den beste perioden vi har hatt historisk sett, målt i etterspørsel.

Ifølge ferske tall E24 har sett, endte flyselskapet opp med et årsresultat på 25,75 millioner kroner i fjor.

Det er fortsatt lavt sammenlignet med det pandemifrie året 2019, da årsresultatet endte på 93,22 millioner kroner.

Samtidig nådde driftsinntektene 4,23 milliarder kroner, mens driftsresultatet falt fra 182 millioner kroner i 2019 til 101 millioner kroner i fjor.

Hevet fra pandemiens år har flyselskapet en kapital på 265 millioner kroner og en gjeld på 1,54 milliarder kroner.

– Vi har gjort det betydelig bedre enn de fleste andre flyselskaper, understreker Widerøe-sjefen.

også lese

Fly, hotell og bensin har blitt dyrere. Ferieregningen stiger.

Han fløy mer i mai enn i 2019

Nilsen viser blant annet til de nasjonale tiltakene og støtteordningene som ble iverksatt i begynnelsen av pandemien, inkludert koronastøtte, momskutt og flypassasjeravgift.

Samtidig består flyrutene i hovedsak av innenlandsreiser, så trafikktallene ble ikke påvirket like mye av mangelen på utenlandsreiser.

– Vi har også en organisasjon som har vært utrolig fleksibel. Både de ansatte og de tillitsvalgte på Widerøe har jobbet med ett formål: å beskytte sin egen arbeidsplass og komme stående ut av dette, sier Nilsen.

– Alle de tre tingene til sammen har gjort at Widerøe faktisk har kommet like sterkt ut av dette som vi var før pandemien.

Selv om Nilsen mener krisen har vært vanskelig å håndtere, har flyselskapet sett muligheter for videre utvikling og satt fart på «full gass» da reiselysten kom tilbake rundt sommeren i fjor.

– Den viktigste milepælen i 2021 var 1. september da vi alle gikk tilbake på jobb. Ingen ble permittert og vi hadde full produksjon, sier Nilsen.

– Siden har vi vokst. Nå i mai flyr vi ti prosent mer enn i mai 2019.

også lese

Flygende kaos: Storbritannias minister ber flyselskapene slutte å selge billetter

også lese

Norwegian eliminerer fleksible billetter i møte med en mulig streik hos SAS

Leave a Reply

Your email address will not be published.