Technology

Engelsk luksusbil møter norsk sommer…

Written by admin

Kjørecomputeren avslører at det begynner å bli ganske kaldt utenfor bilen. Nærmere bestemt 1,5 grader. Heldigvis er det bar asfalt.

Men så begynner snøen å falle. Først små spredte lo, så digre flak. Nærmer seg.

Kolonnen med sportsbiler, der vi befinner oss omtrent i midten, bremser opp.

Aurlandsfjellet kan være lunefullt, også om sommeren. Vi har nettopp kommet fra Aurland, gjennom hårnålssvinger og smale veier. I fjellet åpner det seg.

Store fjell og flott utsikt, men også tunge skyer. Vestlandet på godt og vondt. Vakker og kraftig, og noen ganger litt stressende.

Spesielt når du kjører en lånt bil, priset til beskjedne 5 millioner kroner…

Forvent.  Er det ikke sommer da?

Forvent. Er det ikke sommer da?

Ingen vei tilbake

Vi gikk ned til Lærdal på andre siden av fjellet. Men nå begynner jeg å bli alvorlig bekymret. Jeg har absolutt ingen intensjon om å ende opp på randen av å droppe noe av det mest luksuriøse du kan få på fire hjul.

Snøen faller, og vi er ikke ferdige med klatringen, en gang. Det er rundt hundre meter foran oss før vi er på veiens høyeste punkt, på 1306 meter.

For hver meter vi kjører opp, blir det tettere. Jeg er ikke så bekymret for å stå opp. Utforkjøringene som venter på å gå nedover gir meg derimot høye skuldre.

Vi dro til Sverige for å prøvekjøre to helt spesielle Bentleyer

Bentley Continental GTC Speed​​i Winterland - midt på sommeren.

Bentley Continental GTC Speed​​i Winterland – midt på sommeren.

fysiske lover

Nedoverbakke hjelper ikke firehjulsdrift. Og tyngdekraften bryr seg (fra snøen) om bilen koster fem millioner kroner eller ikke. Fysiske lover gjelder også for Bentley.

Jeg har litt under 2,5 tonn per bil som fort kan komme ut av kontroll på svingete og potensielt snørike fjellveier…

Og det hjelper heller ikke å snu. Speilet avslører at det også går ned der jeg kom fra. vi har nådd en Ingen vei tilbake. Eller så må jeg bare stoppe, og vente på at bilen skal komme seg eller været blir bedre, eller krysse fingrene for at det ikke er snø på veien.

Her er det på årets minst viktige billansering.

høres dyrt ut

Men la oss starte med begynnelsen, som det ofte kalles. Vi henter bilen på godværsdagen. Sola skinner. Det er varmt og forholdene er perfekte for å prøve ut en cabriolet av typen steindyr. Faktisk en av de dyreste nybilene du kan få i Norge.

Bentley Continental GTC Speed​ er et navn som høres bra ut. Si dem høyt. Ja, du merker det selv, det er det Hørt dyr ut. Selv for de som ikke kan så mye om biler.

Men det er ingenting i mot det som skjer når du ser selve bilen. Ingen Bentley er anonym. Men en lilla Continental GTC, med lilla interiør og sorte hjul, er så langt unna at den grenser til komisk.

Etter mer enn ti år med å skrive biltester, tror jeg aldri jeg har brukt ordet fantastisk om en bil. Ikke før nå. Og hvis det er én bil som virkelig fortjener en slik betegnelse, må det være denne.

Han har tapt 2,5 millioner, for hver solgte bil!

Gule skilt avslører at denne bilen er registrert i England.  Men den har heldigvis rattet på

Gule skilt avslører at denne bilen er registrert i England. Men den har rattet på “rett” side, heldigvis.

Det er ikke min kopp te

Men du forstår meg ikke godt. Jeg ville aldri ha pakket bilen slik. Noen ganger er det flaut å kjøre med åpent tak i nærområdet. Man lurer litt på hva folk tenker og sier om en som kjører en slik bil. Jeg får lyst til å stoppe opp og fortelle alle hvordan ting henger sammen.

Men når vi drar til Vestlandet, i strålende vær, er det få steder jeg heller vil være enn bare bak rattet i denne bilen.

Dette er en korttest. Det betyr at vi har kjørt denne modellen før. Nå prøver vi det med en annen motor. Du finner en mer uttømmende test av denne modellen. her.

Her er en av de mest eksklusive bilene i verden: i Norge

Hva er nytt:

Vi har kjørt Continental Coupe med V8 og W12 tidligere. Vi hadde også en rask innkjøring med den V8-drevne GTC (konvertibel versjon). Men nå er det kanskje den deiligste kombinasjonen vi har i hendene: GTC Speed. 6 liters cabriolet og W12-motoren.

Det er ganske “ganske enkelt” den raskeste carriolet Bentley noen gang har laget. 0-100 km/t leveres effektivt på 3,7 sekunder. Toppfarten er 335 km/t (vi testet den ikke).

Interiøret har også fått en særegen farge.  Det er kanskje ikke det folk flest spør etter, men...

Interiøret har også fått en særegen farge. Det er kanskje ikke det folk flest spør etter, men…

Selv Bentley-eiere har ikke råd til denne fargen.

Hvordan virker det?

Bentley Continental GTC Speed ​​​​er rett og slett den mest optimale GT-cruiseren jeg noen gang har kjørt. Den byr på fantastisk komfort, et absurd kraftoverskudd og en lysstyrke som får de rundt bilen til å lyse opp med et smil.

Hvordan det kan føles så glatt og uanstrengt med de enorme 22″ hjulene er et mysterium. Men det fungerer ganske enkelt på en eksemplarisk måte. Selv med taket hevet er dekkstøyen minimal. De doble glassene reduserer også andre lyder betraktelig. effektivt.

Ekstra moro er det at det ikke forsvinner helt, hvis du vil herje litt, gjør det heller ikke det. Sett den inn i Sport, og bruk både gass og ratt litt riktig, så kommer den virkelig til live. Det kan de andre som kjørte fjellveiene i vest (før snøen kom) skrive under på. Den enorme, tunge GT-en hang godt sammen med sportsbilene.

Her er blant annet et meget imponerende chassis avgjørende. Spent går fra å være myk og deilig, til å være fast og presis. Det samme gjelder følelsen av kontroll. Også her blir girskiftene raskere.

Men det er spesielt tre ting som virkelig betyr noe når GTC Speed ​​legger ut for å erobre kronglete fjellveier i høy hastighet:

– 48 volt system som motvirker krenging. Det er nødvendig når i underkant av 2,5 tonn britisk luksus skal endre retning.

– eLSD (Electronic Limited Slip Differential) betyr elektronisk styrt differensialsperre, som sender kreftene til bakhjulet som kan bruke dem mer effektivt.

– Firehjulsstyring hjelper «bakenden» i svinger (dette er også praktisk i hverdagen, fordi det reduserer svingradiusen til bilen betraktelig).

Og til dessert får du i Sport en skikkelig slem knurring fra eksosanlegget, som også inkluderer «popp og smell».

Vi elsker linjene og designen til Continental GTC.  Black Packline Specification, altså sorte detaljer, koster 45.000 kroner.  Sjekk det.

Vi elsker linjene og designen til Continental GTC. Black Packline Specification, altså sorte detaljer, koster 45.000 kroner. Sjekk det.

6-liters W12-motoren er rett og slett en perle. Helt vanvittige 900Nm dreiemoment betyr at du har monstrøse krefter til rådighet, nesten hele rekorden. Og når du setter fart får du gåsehud.

At det skulle være rått som et cruiseskip var jeg aldri sikker på. Men at en diger og tung cabriolet kunne kjøres så aktivt, hadde jeg ikke forventet.

Fra gentleman til kjeltring ved å trykke på en knapp, rett og slett.

Bagasjerommet er ikke stort. Men du har plass til å sette ting i baksetet. Uansett er det så trangt her at det ikke egner seg for langdistansepassasjerer. Det er da viktigere med frontruta som er montert over baksetene, for å redusere turbulens i høy hastighet (manglet den dessverre i testbilen).

Du kan senke taket (eller heve det) opp til 50 km/t. Det var nyttig på turen vår, for å si det sånn.

Vi tar også hensyn til at forbruk er noe du fremfor alt bør glemme. La oss si at den er høy. Oppgitt blandet forbruk er 1,4 l/tusen. Hvis du kan gjøre det, gir vi deg en gratis Pepsi-Max!

Det er ikke mye plass.  235 liter.  Men bagasjen er i det minste ok, her bak.  Det er myke tepper i alle retninger.

Det er ikke mye plass. 235 liter. Men bagasjen er i det minste ok, her bak. Det er myke tepper i alle retninger.

Bilen for deg ja?

Du verdsetter en høy følelse av luksus og elegant design.

Ikke bilen for deg, ja?

Du er redd for å tiltrekke deg oppmerksomhet og irriterer deg over høye gasspriser.

Konklusjon:

Hvordan var det på Aurlandsfjellet? Det var noen minutter med nerver på toppen. Men heldigvis har snøen aldri lagt seg så tykt på asfalten at det ble et problem å komme skikkelig ned igjen.

Og etter en uke bak rattet sitter jeg igjen med en sterk følelse av at jeg har kjørt det beste man kan få av nye biler i GT-segmentet. Det er en unik følelse av luksus og kraft.

Luksus formidles gjennom detaljene hele veien, fra de håndsydde sømmene, orgelpipene til luftdysene, og bruken av stål i stedet for plast, til de vakre setene og front- og baklyktene fra “krystall”.

Kreftene overføres ved å bruke høyre fot, om og om igjen.

W12-symbolet vil nok ikke bli å finne på mange nye biler i fremtiden.  Elektrifisering brukes også på Bentley.

W12-symbolet vil nok ikke bli å finne på mange nye biler i fremtiden. Elektrifisering brukes også på Bentley.

Eierne tror

på koster bilguide, kan norske eiere selv snakke om bilene sine. Som en Tripadvisor for en bil. Så langt har vi mottatt over 12 500 anmeldelser!

Men så langt har vi ingen å gjøre med Bentley.

Du kan snakke om bilen din: Klikk her – Det er fort gjort.

Bentley Continental GTC Speed

Motor og ytelse:

Motor: 6 liter W12, bensin

Effekt: 659 hk / 900 Nm

0-100 km/t: 3,7 sek.

Toppfart: 335 km/t

Forbruk (WLTP): 1,4 l/tusen

Dimensjoner, vekt og volum:

Lengde x bredde x høyde: 485 x 218 x 139 cm

Bagasjerom: 235 liter

Vekt: 2.436 kilo

Tilhengervekt: 0 kg

Taklast: 0 kg

Pris:

Startpris: 4,3 millioner kroner

Pris testbil: 5 millioner kroner

Video: Vi tar med Bentleys flaggskip på en unik prøvetur:

Her snakker vi om luksus, i liten skala.

About the author

admin

Leave a Comment