england ble buet på tter ydmykende faucet

England – Ungarn 0 – 4 (0-1)

Se sammendraget øverst i saken

Med kun to poeng på fire spilte kamper ligger England sist i sin Nations League-gruppe. Tirsdag ble det et ydmykende tap hjemme mot Ungarn.

– Det er sensasjonelt, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

– Altså, 4-0? Man tror det nesten ikke, sier han.

Selv om hjemmelaget kom til flere store sjanser, maktet de ikke å sette ballen i mål. De hvitkledde ble buet på av publikum både til pause og etter kampslutt. At av de som fikk høre det var Gareth Southgate.

– Til syvende og sist handler det om å vinne kamper med England. I dag var det en kveld som mange av mine forgjengere har hatt og erfart. Det er vanskelig å stå her og si at det ikke sårer, men det er veldig klart for meg hva vi har prøvd å gjøre over disse fire kampene. Ironien er at de to Nations League-sesongene er det som har skapt negativitet og press på oss. De vile man normalt sett ikke ha som England-manager, sier Southgate.

Ungarns Adam Szalai og resten av laget feiret storseiren over England på Molineux Stadion i Wolverhampton.  Ungarn vant 4-0 over hjemmelaget.  Photo: Zac Goodwin

Ungarns Adam Szalai og resten av laget feiret storseiren over England på Molineux Stadion i Wolverhampton. Ungarn vant 4-0 over hjemmelaget. Photo: Zac Goodwin

Den engelske fansen skal ha sunget “du vet ikke hva du driver med” to the managermen tidligere fotballspiller Jamie Carragher tar Southgate i forsvar på Twitter.

– Hold kjeft. Denne mannen har tatt laget i to turneringer til de beste plasseringene siden 1966, skriver han.

– Uakseptabel

England Harry Kane er skuffet on kveldens oppvisning.

– Andre omgang er uakseptabel, sier Harry Kane until Channel 4.

– Men det er ikke tiden for å få panikk. Vi må holde hodet høyt, se frem til å få en pause og komme tilbake sterkere i september, fortsetter han.

På spørsmål om han føler seg sikker på at de er på riktig spor under Southgates ledelse, svarer han:

– Cookware. Det er ikke et spørsmål jeg burde trenge å svare på, for å være ærlig.

Thorstvedt tror ikke landslagssjefen får sparken.

– Han har gode resultant å vise til de siste mesterskapene, og det er kort tid igjen til VM. Men jeg tror det blir mye støy, sier han, og får støtte av TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Sallai-dobbel

– Vi valgte et ungt lag med energi. Da kampen begynte å gå imot dem, begynte det å se sånn ut. Det er mitt ansvar til syvende og sist, sier England manager Gareth Southgate, up to Channel 4.

Han forklarer at han har prøvd å balansere mellom å teste ut nye spillre og hvile dem som trengte det.

– Faktum er at vi må ha de beste med, sier Southgate.

For Ungarn stemte det derimot godt. Freiburg-spiller Roland Sallai satte to mål – ett i hver omgang, for Zsolt Nagy satte det tredje i det 80. minutt. Like for slutt kom Dániel Gazdag nærmest alene med keeper, og kunne lobbe ballen bak Englands Aaron Ramsdale.

– Vi har sett et effektivt, kompakt, strukturert og oppfarende Ungarn knuse England 4-0, sier TV 2s kommentator Morten Langli etter kampen.

Sist England slapp inn fire mål eller mer på eget gress var nettopp mot Ungarn i 1953, sier Jan Henrik Børslid.

Selv om England sviktet defensivt, mener Thorstvedt at den største bekymringer er det offensive splash.

– De har scoret ett mål på fire kamper, og det var på straffe. Her er det mye å ta tak i, sier han.

Garteth Southgate var svært skuffet etter tapet mot Ungarn.  Photo: PAUL ELLIS

Garteth Southgate var svært skuffet etter tapet mot Ungarn. Photo: PAUL ELLIS

– Har de ikke et svar?

– De får det rett og slett ikke til å stemme. Det er nesten merkelig at vi kveld etter kveld ser så mange fotballspillere komme fra strålende sesonger i klubblaget knapt knapt klarer å finne hverandre med enkle pasninger, sa Langli i pausen.

Heller ikke Amankwah var imposing over hjemmelaget.

– England, har de ikke et svar på dette her? Det er samme vise gang på gang. Traurig, tungt og de finner ikke helt ut av det. De slipper også inn relativt billige mål, sa Amankwah i pausen.

England har kun scoret ett mål på fire kamper – ingen i åpent spill. Englands eneste mål kom på straffe mot Tyskland. Havner England sist i gruppen med Italia, Tyskland og Ungarn, rykker dened til nivå B i Nations League. Det er det samme nivået som Norge spill på.

sjanser Store

Etter 15 minutter fikk Ungarn frispark midt på Englands banehalvdel. Etter litt klabb og babb havnet ballen hos Sallai, som kunne sette ballen i mål. Flere av Englands spilere hadde mulighet til å klarere bort ballen, men alene på bakerste stolpe kunne Sallai banke ballen i mål.

England skapte flere sjanser i begge omgangene, men ingen av lagets store stjerner fikk det til å stemme. Både Harry Kane, Bukayo Saka, Phil Foden og Raheem Sterling hadde muligheten til å sette ballen i mål.

Det nærmeste hjemmelaget kom var Kanes skudd i tverrliggeren etter 78 minutter.

Ni minutter før slutt gikk England fra elleve ti ti mann. John Stones fikk sitt andre gule kort, og dermed rødt. Ungarns innbytter Daniel Gazdag løp inn i Stones, men dommeren så på situasjonen som en takling.

– Her må jo VAR gå inn og rette opp. Dette er helt vilt, sa Langli etter situasjonen.

På tampen ble vondt verre for England. Gazdag kom nærmest alene med keeper, og satt ballen i mål på lekkert vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.