Sports

Eriksen hyllet av Ullevaal i United-debuten – NRK Sport – Sportsnyheter, resultant og sendeplan

Written by admin

Var du Atletico Madrid-supporter på Ullevaal i dag, følte du deg mest sannsynlig litt ensom, for tribunene på nasjonalanlegget var farget i kun én farge – United-rød.

Etter at United-trubadur Ryan Jarvis fikk en mildt sagt middels respons på sine forsøk på å få med Ullevaal-publikummet på allsang, tok stemningen seg brått opp da kampen var i gang.

United åpnet friskt og to store – misbrukte – sjanser til Marcus Rashford og Anthony Martial fikk 26 129 anglofile supportere med på et unisont «oooo, neeeei».

Munnhuggeri

Tempoet i kampen tok seg ned, og samtidig ble volumet på publikum skrudd ned et par hakk, men en duell mellom Scott McTominay og Jan Oblak fikk opp temperaturen.

Skotten så ut til å albue den slovenske keeperen i ansiktet, og samtlige spillre på banen stormet til. Etter et par minutters knuffing og munnhuggeri endte det opp med at både McTominay og Oblak fikk det gule kortet.

Kampen minnet generelt om en typisk treningskamp med lavt tempo og store rom til tross for at begge lag brukte sine antatt beste spill.

Treningskamp Football: Atletico Madrid and Manchester United

AMPERT: Til tross for at det bare var treningskamp ble temperaturen tidvis høy på banen.

Photo: Stian Lysberg Solum/NTB

danish debut

Para kampen var et av spenningsmomentene om Christian Eriksen ville få debuten sin, og med 20 minutter igjen på klokka sto dansken klar på sidelinjen.

Treningskamp Football: Atletico Madrid and Manchester United

KLAR: Eriksen fikk snaut 20 minutter på Norges nasjonalarena, og gjorde seg bemerket.

Photo: Stian Lysberg Solum/NTB

Og Eriksen var mannen som skapte desidert høyest volum på tribunen. På vei inn på banen fikk han stående applaus, etterfulgt av taktfaste «Eriksen»-rop og applaus ved hver eneste involving med ball.

Dansken skapte også Uniteds største sjanse med et kvarter igjen på et hjørnespark. Applausen fra publikum inspirerte dansken til å slå et perfekt innlegg på hodet til Harry Maguire. Kapteinen fikk gå umarkert opp, men styrte ballen like utenfor mål.

Likevel ble Eriksen hyllet med nye taktfaste “Eriksen”-rop fra det norske publikummet.

Skal vi tro Eivind Holth, som jobber hos United.no, var debuten det store høydepunktet på Ullevaal.

– Han ble tatt imot til stormende jubel, og leverte også veldig bra i det som ble hans første opptreden for United-fansen. Han skapte to store sjanser og viste at han kan gi Fernandes konkurranse kamp om plassen, sier Holth til NRK og fortsetter:

– Han er det store lyspunktet i denne kampen.

Treningskamp Football: Atletico Madrid and Manchester United

KLEM: Jubel fra tribunen og klemmer fra Antoine Griezmann og Atlético Madrid fikk Eriksen i sin første kamp for Manchester United.

Photo: Stian Lysberg Solum/NTB

– In classespiller

Holth slipped into Manchester United to sign Eriksen, and har stor tro på at dansen kan tilføre laget en ekstra dimensjon.

– Han bringer erfaring og rutine inn i en united-garderobe som trenger enda mer pondus. Han viser allerede nå at han vil være in nyttig brikke for Ten Hag. Han er en sjanseskaper og vil være en døråpner for de united-angriperne, som trenger noen sjanser før de finner nettmaskene, sier han videre.

Tidligere United-spiller, Ronny Johnsen, sines det var ekstremt gøy at Eriksen fikk debuten på norsk jord, og håper at han finner tilbake til god, gammeldags form.

Ronny Johnson

PAST: Ronny Johnson.

Photo: Terje Pedersen/NTB

– Veldig morsomt at han fikk debuten her på Ullevaal. Han har vist både før og i dag at han virkelig er en klassespiller. Men så trenger have nok tid til å bli vant til nye spillage og nytt system, sier Johnsen til NRK.

– Tror du fortsatt han har et høyt nivå inne?

– Det er det vi håper på, og det ser vi enkelte ganger i dag. Han skaper et par bra sjanser og klarer å utnytte rommet foran forsvarsfireren til motstanderen, og det er han veldig bra på. Jeg gleder meg veldig til å se utviklingen hans, sier han.

Mål og rødt kort

Fem minutter før slutt ble det helt klart hvor stor andel av Ullevaal-publikummet som var United-supportere. João Félix fikk skyte upresset fra 16-meter og avgjorde kampen i spanjolenes favor.

Det ble hørt enkelte jubelrop fra tribunen, men for de fleste ble det en litt kjedelig avslutning på folkefesten på Ullevaal.

På overtiden fikk også Fred sitt andre gule kort da han først felte Álvaro Morata og så, på klønete vis, hoppet på Morata som lå nede.

– Det var ikke helt som bestilt. United har scoret minst to i alle kamper i sommer, men nå scoret de null. Dette ble en «reality check» ei uke før sesongstart, sier Holth videre.

Ingen av Manchester United-spillerne hadde noe interesse av å stoppe og prate med pressen etter kampslutt.

About the author

admin

Leave a Comment