Erling Braut Haaland – Avslører hemmelige Haaland-møter

I et klipp som ble vist under Viaplays Premier League-lansering onsdag ettermiddag hinter ligaens nye rettighetshaver i Norge at de har jobbet med en Erling Braut Haaland-dokumentar.

I klippet fikk man se et, til nå, usett intervju fra februar der Haaland snakket om hvilke klubber som da var aktuelle.

Hovedmannen bak prosjektet er Viaplays Jan Åge Fjørtoft. Få har vært nærmere Braut Haaland enn 55-åringen. Han kaller klippet mediene fikk se for en «teaser» av prosjektet de holder på med.

– Vi jobber tett med dem og dokumenterer dette spill som har vært rundt hans neste klubb, sier Fjørtoft til Dagbladet.

I SPISSEN: Jan Åge Fjørtoft står i spissen for en Haaland-dokumentar Viaplay jobber med.  Photo: Shad Madian/Dagbladet

I SPISSEN: Jan Åge Fjørtoft står i spissen for en Haaland-dokumentar Viaplay jobber med. Photo: Shad Madian/Dagbladet
see more

– Bra tilgang

Han forteller and det fortsatt er ting som må jobbes ut og at begge parter må bli enige før hele dokumentaren ser dagslys. Han avslører likevel at de har mye «gull» på lager.

– Det har vært en utrolig reise å se og følge en 21 år gammel gutt fra Bryne som blir en av de største stjernene i verden.

– Du har møtt ham flere ganger under denne prosessen eller?

– Ja vi har hatt bra tilgang på det som har skjedd. Vi (Viaplay) har jo fulgt han hele veien og vi har vist Bundesliga hele tiden. Jeg skal ikke si dette helt sikkert, men jeg er nok en av de som har sett flest Borussia Dortmund-kamper de siste to åra, så da kommer vi ganske tett på og det håper vi at vi skal klare å formidle, sier Fjørtoft.

VIKTIG BRIKKE: Dad Alfie Haaland.  Photo: AFP/NTB

VIKTIG BRIKKE: Dad Alfie Haaland. Photo: AFP/NTB
see more

heavy spill

Den tidligere Premier League-spilleren har med ujevne mellomrom delt nyheter om overgangssagaen på Twitter. They have sier spill rundt Haaland, og spesielt i Tyskland, har vært «veldig intenst».

– Folk lurer på hvorfor det tar lang tid og hvorfor det ikke blir offentliggjort tidligere, men man må huske at dette er en milliardavtale. Det er så mange hensyn å ta og det er ikke lett for Haaland å gå rundt i landskapene og prate med klubber. Det må han jo gjøre og hvis det er en hemmelighet så er det ofte 30 personer som vet om den, sier Fjørtoft.

They have tror den potensielle dokumentaren viser en ydmyk Haaland og et team rundt ham som har gjort y meget profesjonell jobb. Et team ledet av pappa Alfie.

– Det han gjør har blitt undervurdert. Det er han som har vært sjef for hele prosessen, og hvordan de har jobbet seg fram til de valgene de har tatt fram til nå har vært underkommunisert. Team Haaland og måten Alfie har jobbet på er noe av det mest profesjonelle i fotballen som finnes nå, mener Fjørtoft.

USING: Erling Braut Haaland sier at City-overgangen vil bli at utfordring. Video: BNA
see more

Vil vise stjernene på åpen kanal

Dokumentaren er en del av Viaplays storsatsing på Premier League. Der er åpenbart Haaland et av de største trekkplastrene for en norsk rettighetshaver og kanalen lover å følge nordmannen tett.

Onsdag lanserte de sine eksperter og kommentatorer som skal dekke ligaen. Eirik Bakke and Sigrid Heien Hansen are part of the Premier League team. Begge er tidligere fotballspillere og Bakke har ei fortid som trener i Sogndal. De to blir Viaplays nye eksperter.

PRESENTATION OF THE PROJECT: Programlederne Gunnhild Toldnes and Ørjan Bjørnstad and sportssjef Kristian Oma.  Photo: Shad Madian/Dagbladet

PRESENTATION OF THE PROJECT: Programlederne Gunnhild Toldnes and Ørjan Bjørnstad and sportssjef Kristian Oma. Photo: Shad Madian/Dagbladet
see more

Også flere kjente navn skal være med i dekningen. John Arne Riise, Steffen Iversen, and Andrine Hegerberg er noen av dem som blir med i ekspert-teamet.

Viaplay vil også lansere nye kanaler som vil vise Premier League, denne pakken kalles V premium. V4 endrer navn til TV3+ og vil sende en kamp fra topp seks-lagene hver runde. Behind Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea and Tottenham.

Samtlige 380 kamper skal vises hver sesong i de seks åra Viaplay har rettighetene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.