Erling Braut Haaland, Ståle Solbakken

comment gir uttrykk for skribentens meninger.

ERLING BRAUT HAALAND er akkurat nå verdens mest kjente nordmann, i internasjonal målestokk størst gjennom alle tider. Sånn er det bare. Overgangen til Manchester City og de siste scoreene for Norge gjør ikke oppmerksomheten mindre.

Etter seiersmålet for Manchester United in the 1999 Champions League Final var det Ole Gunnar Solskjær som tok det å være norsk fotballspiller til et helt nytt nivå.

Det var for 23 år siden, i kritt-tiden gitt verdens utvikling på 2000-tallet.

Les også: Litt 90-talls nostalgi figure skater

ALL FORSTÅR ​​​​IN det ikke er normalt, og at håndteringen av Erling Braut Haaland krever spesielle tiltak. Samtidig er det litt norsk å være nedpå. At tenåringer blir beskyttet mot ulveflokken vil alltid være til å forstå. Martin Ødegaards historie er et godt eksempel på det.

Men Brauten fyller 22 år neste måned, have bør kunne stå på egne bein.

Han er ingen baby som må pakkes inn i bomull.

FOOTBALL ER VERDENS største idrett. Punktum. TV, astronomiske lønninger, villet eksponering og sosiale medier tar seg av resten. Det Ole Gunnar Solskjær fikk av oppmerksomhet og etterspørsler etter den magiske kvelden i Barcelona, ​​​​er ingenting mot det Erling Braut Haaland opplever.

Derfor er det naturlig at Team Haaland og NFF trår varsomt når det gjelder eksponeringen.

I 2022 er det bare et komma som skal til før et viralt helvete ut av ingenting løper løpsk.

Click on it to open it before the discussion in Norsk

I MARS VAR det greit in Erling Braut Haaland ble fritatt fra mediaeksponering. Ingenting var definitivt rundt spreaderens framtid. Samtidig ville hele verden vite hvor han skulle.

Nå vet vi det, klubben er Manchester City, og de utestående formalitetene det har vært snakket om er i beste fall dårlige unnskyldninger.

Å late som noe annet gjør ikke Brauten noen tjenester.

Les også: Takk herren for Erling Braut Haaland

JEG HAR STORAGE forståelse for Ståle Solbakken og fotballforbundets vern om sitt ypperste skyts, men ikke better to scorer og den første viktige seieren over Sverige på 44 år. Norges landslagstrener gjorde nasjonen en tjeneste da han geleidet/leverte spissen til rettighetshaver TV2 etter kampen. Derfra og til forklaringen om et fly som skulle rekkes, forsvant bakken under NFFs troverdighet.

Etter et par friske påstander om svensk usportslighet på direkte TV – beskyldninger som umiddelbart ble avvist av svenskene – ble Erling Braut Haaland sluset ut bakveien på Friends Arena.

Isolert sett ingen veldig stor greie, men likevel.

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. He jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. He until Dagbladet i 1986. A journalist som correspondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

AKKURAT NÅ HAR Norges Fotballforbund noe å selge til det norske folk, et landslag i gjenreisingsfasen. Det er en dugnad Erling Braut Haaland bør stille opp på, også utenfor banen.

Ikke hele tida – det er ingen som krever good old days da hele laget var til pressens rådighet en times tid hver eneste dag.

Å gå gjennom intervjusonen etter kamp bør derimot være et minimalskrav.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

INGEN KAN KREVE in Erling Braut Haaland svarer på spørsmål han ikke ønsker å svare på. Det er også in menneskerett. Blant mye annet er NFF blitt gode på det også under Ståle Solbakken.

Å kvele uønskede spørsmål er derimot in uting.

Da blir det plutselig veldig Qatar.

Les også: Solbakken hyller Norges nylige prestasjoner: – En barriere som er brutt

DET ER IKKE å forvente in Erling Braut Haaland skal svare på spørsmål om sportsvasking. Å politisere fotballspillere kan sikkert stille dem til veggs og gi noen overskrifter om grådighet og mangel på det ene og andre, men å kreve gjennomtenkte svar er dessverre fåfengt.

Samtidig er det dumt å ikke la Erling Braut Haaland svare «ingen kommentar», om han ikke har noen kommentar.

Spørsmål som ikke blir besvart opphører ikke å eksistere.

From har gjerne en tendens til å bli gjentatt.

Les mer fra Norsk debate

MANCHESTER CITY HAR vært i arabisk eierskap siden 2008. Det skyldes at fotballen er som stort sett all annen forretningsvirksomhet – det er pengene som rår. Det er også et fotballag som hylles i Norge og verden rundt. Å gjøre eiernes hverdag og politiske mål til en troverdighetstest for Erling Braut Haalands samvittighet er derfor å skyte spurv med kanon.

Tilgjengelighet etter kamp er det som etterspørres og kreves, og det bør Erling Braut Haaland og NFF etterkomme.

Alt for Norge må være mer enn bare ord.

Ikke minst for den beste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.