Technology

Etter flere år med hemmelighold er den endelig klar.

Written by admin

Det tok sin tid, men nå er BMW endelig klar med en stasjonsvogn-versjon av sin kanskje mest ikoniske sportsbil: M3.

Senere i år lanserer de M3 Touring, den første i sitt slag.

Siden premieren på første generasjon i 1986 har BMW M3 hatt en spesiell plass i hjertene til mange bilentusiaster. Men den har aldri vært utgitt som pickup, før nå.

Nye BMW M3 Touring får premiere for publikum på den tradisjonsrike «Goodwood Festival of Speed» i England i juni.

Norske forhandlere åpner sine bestillinger i september, mens produksjonen starter i november.

Hemmeligheten er lagret

– For mer enn 20 år siden jobbet M-ingeniører i kulissene med et konsept for en M3 Touring, basert på tredje generasjon M3 Sedan. I virkeligheten ble denne prototypen holdt hemmelig frem til 2016. Da begynte det å gå rykter om at noe nytt skjedde. I år blir BMW M3/M4-familien komplett, når sedan, coupé og cabriolet får selskap av rosinen i bratwurstpølsa; M3 Touring stasjonsvogn, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

M3 Touring vil kombinere de sportslige egenskapene til M3 Sedan med de praktiske egenskapene til en stasjonsvogn, uten å gå på akkord med de arketypiske kjørereglene som finnes i en M-bil.

Denne hekken er det mange har ventet på lenge.  Legg merke til de brede hjulbuene bak.

Denne hekken er det mange har ventet på lenge. Legg merke til de brede hjulbuene bak.

Et skritt nærmere: vi har ventet på dette lenge

lengre og bredere

Naturligvis er fellestrekkene med sedanen mange, men taklinjen og bakenden er selvfølgelig forskjellige. Proporsjonene skiller den klart fra de andre pickup-modellene i 3-serien. Sammenlignet med hverandre er for eksempel M3 Touring 85 mm lengre og 76 mm bredere. Bredden er spesielt synlig over de bakre hjulbuene. Ellers er standard felgmål 19 tommer foran og 20 tommer bak.

Uavhengig av eksteriørfargen på bilen vil taket være blanksort som standard. Om ønskelig kan bilen leveres med taket lakkert i utvendig farge.

Høyglanssvarte aksenter går også igjen på grillen, rundt vinduene og andre steder på karosseriet. Ønsker du å sette litt ekstra stil på bilen, finner du også en egen eksteriørpakke med en rekke karbonvarer på menyen.

Test Audi RS 4: ett minutt bak rattet, og du er trygg

Kjøreglede i flere dimensjoner

Under panseret finner du den samme tre-liters inline-seks-motoren som er giret opp til hastighet som i M3/M4 Competition. Her når ikke nålen det røde feltet på turtelleren før 7.200 o/min. Motoren yter 510 hestekrefter, med et maksimalt dreiemoment på 650 Nm. En åtte-trinns M Steptronic automatgir gir tre girskifteprogrammer.

Kreftene finner veien til asfalten via en M xDrive firehjulsdrift, kombinert med en aktiv bakakseldifferensial. I tillegg til tradisjonell firehjulsdrift kan du velge et mer dynamisk oppsett som overfører mer kraft til bakhjulene, eller velge ren bakhjulsdrift for den arketypiske BMW M-følelsen.

Nye BMW M3 Touring fullfører sprinten fra 0 til 100 km/t på 3,6 sekunder. Der forholdene tillater det gjøres 0-200 km/t på 12,9 sekunder. Toppfarten er begrenset til 250 km/t som standard, men øker til 280 km/t hvis du velger M Driver’s Package. Da får du også en kupong på kjøreopplæring med BMW Driving Experience.

To av de beste du kan kjøpe

M3 Touring er den første M-modellen som får den buede skjermen som vi kjenner fra i4 og iX.

M3 Touring er den første M-modellen som får den buede skjermen som vi kjenner fra i4 og iX.

ny skjerm

Bak rattet er det en racingfølelse som gjelder. Det blir den første M-modellen som leveres med BMW Curved Display, den digitale instrumenteringen og operativsystemet kjent fra blant annet BMW i4 og BMW iX.

Informasjonsdisplayet bak rattet presenterer all relevant kjøreinformasjon med ny grafikk og i særegen M-stil. M-spesifikke “widgets” med informasjon om bilinnstillinger og mer kan vises på startskjermen til kontrollskjermen.

Det M-spesifikke kontroll- og operativsystemet inkluderer Innstillinger-knappen, som gir direkte tilgang til konfigurasjonsmuligheter for motor, chassis, styring, bremsesystem og M xDrive firehjulsdrift. Definerte tilpassede oppsett kan lagres og hentes frem ved hjelp av M-knappene på rattet.

Her er den nye BMW M3 i Norge

Pris

I baksetet, som har tre fullstørrelsesseter, kan ryggstøtten deles og felles i formatet 40:20:40. Med ryggstøtten nedfelt økes lastekapasiteten fra 500 liter til maksimalt 1.510 liter. Antiskliskinner som automatisk stiger opp fra bagasjerommet kan bestilles som ekstrautstyr. Disse hindrer bagasje i å skli rundt under kjøring.

– Prissettingen er uklar, men forskjellen kan forventes å være på samme nivå som mellom andre 3-serie sedaner og lastebiler, avslutter Tegneby.

M3 Sedan Competition M xDrive starter på rundt 1,3 millioner kroner. Prisen på Touring-modellen vil være omtrent 40 000 kroner høyere enn dette.

M3 Touring-bestillinger åpner i september.  Se også flere bilder i bildeserien øverst i artikkelen.

M3 Touring-bestillinger åpner i september. Se også flere bilder i bildeserien øverst i artikkelen.

Video: Vi har testet BMW M3 Sedan Competition M xDrive om vinteren:

Se hva Roy (68) kjører som taxi – en stor guttedrøm!

About the author

admin

Leave a Comment